Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mamaaa

Proszę o radę - glukoza!

Polecane posty

Gość przyszła mamaaa

Robiłam dzisiaj test na tolerancję glukozy i wyszedł mi wynik 144. Wiem ze norma jest do 140. Jeżeli tylko 4 mam powyżej normy to czy powinnam sie martwić? Wiem ze powinnam sie skontatować z lekarzem ale on w tej chwili nie odbiera. Z góry dziekuje za wsze rady!

Gość przyszła mamaaa
i co nikt mi nie pomoze. Bardzo mi przykro! :-(

Gość karola26
ja miałam 138 i miałam nie objadać się slodyczami

Gość ja tez mialam powyzej normy
ale mi jak robiono to na czczo mialam 72(norma 65-110) a po godzinie mialam 111 i lekarz nawet nie zwrocil uwagi i powiedzial ze wyniki mam dobre, nie wiem jak to jest z tymi normami, wynika z tego ze wszedzie sa inne normy, na wszelki wypadek idz do lekarza ale bez paniki, pozdr;)

Jedz często, ale małe porcje, żeby nie było skoków poziomu cukru we krwi. Odstaw w ogóle cukier i słodycze, ogranicz owoce (bardzo słodkie odstaw w ogóle). Jedz góra 1-2 kromki chleba dziennie, najlepiej pełnoziarnistego. Odstaw makarony i inne produkty mączne. Ogólna zasada - jak najmniej węglowodanów, ale oczywiście bez przesady. Idź do lekarza, albo sam zaproponuje konkretną dietę albo skieruje ciebie do dietetyka.

Gość przyszła mamaaa
dziękuje za Wasze rady! szczerze powiem ze ostatnio dosyc duzo jadłam mandarynek i cukierkow. Obiecuje poprawe! :-)