Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość a ja już wiem
to się zaczyna półpasiec!!! jak nic Półpasiec ....

Gość Mama_Jasia_i_Tosi
A smarowałaś się czymś? Bo jeśli tak, to moze coś Cię uczuliło, a jeśli nie, to może powinnaś potraktować brzuszek czymś łagodnym. Mnie swędziała w ciąży skóra nawet po zwykłym mydle, chociaż nie jestem alergikiem. Na codzień z kosmetyków to używałam tylko kremu na rozstępy Gerbera i muszę przyznać, że on dość skutecznie łagodził to swędzenie

teraz sie niczym nie smaruje tylko hydrokortizonem wczesniej oliwka ale to od 4 miesiaca ciąży zeby zapobiec rozstepom teraz sa i rozstepy i ta wysypka okropnie swedzaca,w piatek ide do lekarza bo zwariuje.Pije wapno od kilku dni nawet do 4 na dobe jedynie to mi troszke pomaga

Gość bleeee bleeeeeeeee
czemu nie ma cie na forum tyczeń 2008?

a ja już wiem - ty masz polpasiec we lbie!:( spinka ty biedna jestes z tym swedzeniem!czemu u lekarza z tym nie bylas??to na pewno nic groznego a krostki mogly powstac poprzez wlasnie drapanie sie.

te krosty to tak jakbym sie pokrzywa poparzyla tak to wyglada ...:(a u lekarza bylam i jedyne co to dal mi skierowanie na badania na wykrycie tej choleostazy i mam isc w piatek z wynikami

Gość bleeee bleeeeeeeee
to chyba uczulenie oby

Gość bunika
co do smarowania czymkolwiek, to moze faktycznie powinnaś cos łagodnie nawilżającego zastosować, coś co złagodzi podrażnienia. o tym kremie gerber tez słyszałam, ze pomaga przy swędzeniu - no cóż, moze spróbuj...

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79334,2915664.html Wysypka na brzuchu lek. med. Agnieszka Kurczuk-Powolny2005-09-14 Jestem w szóstym miesiącu ciąży. Od trzech miesięcy mam na brzuchu swędzące krosteczki. Zmieniałam już kosmetyki do pielęgnacji brzucha, a lekarz zalecił mi picie wapna, ale to nie pomaga. Czy jest to objaw jakiejś choroby, która może zagrozić dziecku, czy to po prostu reakcja skóry na rozciąganie? Czy są jakieś bezpieczne sposoby łagodzenia wysypki? Świąd skóry brzucha pojawia się w ciąży dość często i rzeczywiście zwykle jest to reakcja skóry na rozciąganie. Czasem w ciąży zaczynają uczulać nawet od dawna stosowane kosmetyki. Jedynym sposobem na takie dolegliwości jest wapno i łagodzące balsamy. Swędzenie skóry bywa też objawem cholestazy - typowej dla ciąży choroby wątroby. Może ona być niebezpieczna dla dziecka, więc przy jej najmniejszym podejrzeniu warto sprawdzić, czy poziomy transaminaz i bilirubiny są prawidłowe. Jeśli tak, może Pani spać spokojnie, bo świąd, chociaż dokuczliwy, nie jest groźny.