Wanda co nie chciała Niemca 0 Napisano Grudzień 20, 2007 Jak zrobić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dzik jest dziki Napisano Grudzień 20, 2007 Wśród złowionych śledzi przeprowadzić ankietę , aby zbadać nastroje wśród owych ryb , te które będą miały ochotę umiejscowić się w oleju należy niezwłocznie tam przenieść ,nie należy zmuszać śledzi do oleju muszą same tego chcieć ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*poziomka 0 Napisano Grudzień 20, 2007 http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt.php?id_o=114 tu masz przepis Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wanda co nie chciała Niemca 0 Napisano Grudzień 20, 2007 dzięki :) potrafię zrobić śledzie na 5 sposobów a w oleju nie chociaż najprostrze bo takich nie lubię. A teraz mnie zmuszają Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rybka zwana Wandą 0 Napisano Grudzień 20, 2007 http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis3592.html Smacznego! :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
owłosiona hemoroida 0 Napisano Grudzień 20, 2007 mniem :) moje ulubione. ja robię tak, ze kupuje płaty śledziowe w occie (w takim wiaderku małym), płuczę je w wodzie i moczę jakiś czas. Potem kroję na kawałki i układam np. w dużym słoiku - wartstwa śledzi, warstwa pokrojonej w kostkę cebluki i tak na zmianę aż do zapełnienia słoika. Każdą warstwę pieprze pieprzem :P Zalewam na koniec to wszystko olejem i do lodówki....na drugi dzień są przepyszne :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bettiboo 0 Napisano Grudzień 20, 2007 a może macie jakiś fajny przepis na sledzie w jogurcie lub majonezie? ....:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość matijaski Napisano Grudzień 20, 2007 w kostke 1,5 na 1,5 cm , cebula pokrojona w bardzo dorobna kosteczke , dodac duuuzo czarnego mielonego pieprzu i zalac oliwką.... przepis babuni...sprawdzony i "jedza az im sie uszy trzęsą" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
owłosiona hemoroida 0 Napisano Grudzień 20, 2007 1,5 cm mierzone linijką? ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wanda co nie chciała Niemca 0 Napisano Grudzień 20, 2007 gdzieś tam wyczytałam że można dadać suszone śliwki... Wy dodajecie??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
owłosiona hemoroida 0 Napisano Grudzień 20, 2007 bleee, zadnych sliwek :O :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rybka zwana Wandą 0 Napisano Grudzień 20, 2007 W życiu, tylko bardzo drobno posiekana cebulka, pieprz i olej. Śledź dobrze wymoczony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wanda co nie chciała Niemca 0 Napisano Grudzień 20, 2007 to nie dawać tych śliwek?? kurcze no pomóżcie bo ja jutro musze tymi śledziami przed szefem i współpracownikami zabłysnąć :P i nie mogę metodą prób i błedów tylko za pierwszym rezem muszą wyjść pyszne :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
owłosiona hemoroida 0 Napisano Grudzień 20, 2007 podałam Ci najprostrzy i najlepszy przepis...zawsze wychodzą :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Inter 0 Napisano Grudzień 20, 2007 śliwki są ok. dodaj jeszcze ananasa, kukurydzę i w kostkę pokrojonego kalafiora :) palce lizać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
owłosiona hemoroida 0 Napisano Grudzień 20, 2007 acha, i jak mają być na jutro to spadaj z kafe i zacznij juz robic, im sie bardziej przegryza tym beda lepsze :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wanda co nie chciała Niemca 0 Napisano Grudzień 20, 2007 a ile taki śledź ma się moczyć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wanda co nie chciała Niemca 0 Napisano Grudzień 20, 2007 hemoroida - nie mogę bo ja jeszcze w pracy :( zrobię wg Twojego przepisu. Ale jakby co to ja Cię znajde... :P Inter - nie nabijaj się :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Początkująca Gosposia Napisano Grudzień 20, 2007 ja na wierzch ścieram na tarce z grubymi oczkami czekoladę . Tylko białą, żeby się nie odznaczała i nie robiła niepotrzebnego zamieszania:) MNIAM! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
owłosiona hemoroida 0 Napisano Grudzień 20, 2007 :D :D dobra :P ja raczej dokładnie je płuczę, w wodzie to je trzymam tylko na czas krojenia cebulki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość SONDA ... Napisano Luty 15, 2008 JA SLEDZIE W OLEJU UWIELBIAM I ROBIE TAK : Kupuję Matyasy słone, mocze je w wodzie ok 40 min., nast. każdy filet kroję z ukosa na 3 części. Do miski wkładam cebulke pokrojoną w połplasterki tyle żeby zakryć dno + 3-4 kulki ziela angielskiego + 2 liscie laurowe, nast. przykrywam to pokrojonymi kawałkami śledzi, dalej nast warstwa cebulki, ziele ang., liść laur., śledzie ... i na końcu cebulka, zalewam wszystko oliwą. Po 24 godz. są juz dobre, ale najlepsze po 3 dniach SMACZNEGO! PS Mozna przedtem cebulkę pokrojoną w półplasterki przelać gotującą wodą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach