Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wanda co nie chciała Niemca

Sledzie w oleju

Polecane posty

Gość dzik jest dziki
Wśród złowionych śledzi przeprowadzić ankietę , aby zbadać nastroje wśród owych ryb , te które będą miały ochotę umiejscowić się w oleju należy niezwłocznie tam przenieść ,nie należy zmuszać śledzi do oleju muszą same tego chcieć !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mniem :) moje ulubione. ja robię tak, ze kupuje płaty śledziowe w occie (w takim wiaderku małym), płuczę je w wodzie i moczę jakiś czas. Potem kroję na kawałki i układam np. w dużym słoiku - wartstwa śledzi, warstwa pokrojonej w kostkę cebluki i tak na zmianę aż do zapełnienia słoika. Każdą warstwę pieprze pieprzem :P Zalewam na koniec to wszystko olejem i do lodówki....na drugi dzień są przepyszne :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość matijaski
w kostke 1,5 na 1,5 cm , cebula pokrojona w bardzo dorobna kosteczke , dodac duuuzo czarnego mielonego pieprzu i zalac oliwką.... przepis babuni...sprawdzony i "jedza az im sie uszy trzęsą"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
śliwki są ok. dodaj jeszcze ananasa, kukurydzę i w kostkę pokrojonego kalafiora :) palce lizać :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Początkująca Gosposia
ja na wierzch ścieram na tarce z grubymi oczkami czekoladę . Tylko białą, żeby się nie odznaczała i nie robiła niepotrzebnego zamieszania:) MNIAM!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość SONDA ...
JA SLEDZIE W OLEJU UWIELBIAM I ROBIE TAK : Kupuję Matyasy słone, mocze je w wodzie ok 40 min., nast. każdy filet kroję z ukosa na 3 części. Do miski wkładam cebulke pokrojoną w połplasterki tyle żeby zakryć dno + 3-4 kulki ziela angielskiego + 2 liscie laurowe, nast. przykrywam to pokrojonymi kawałkami śledzi, dalej nast warstwa cebulki, ziele ang., liść laur., śledzie ... i na końcu cebulka, zalewam wszystko oliwą. Po 24 godz. są juz dobre, ale najlepsze po 3 dniach SMACZNEGO! PS Mozna przedtem cebulkę pokrojoną w półplasterki przelać gotującą wodą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×