Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inussssssssssia

Jak krecic wlosy za pomoca lokowki ?

Polecane posty

Gość ja takie czasem robie
umyj i wysusz wlosy, potem wgniec troche pianki, podepnij gorne partie i nakrecaj wlosy od dolu - lapiesz lokowka za koniec (ta podnoszona klapka) i nakrecasz 2 - 3 obroty, przytrzymujesz i puszczasz, na koniec w gotowe wlosy wgniatam dla utrwalenia troche wosku w zelu Taft (czerwone pudeleczko) aha - lokowka nie moze byc taka cieniutka, najlepiej 1,6 albo 1,8 cm srednicy

Gość ja takie czasem robie
i co? nie wychodzi Ci? nie wiem co doradzic - ja jakos sobie radze chociaz na poczatku czesto parzylam palce...

Gość Inussssssssssia
no wlasnie wychodza mi takie loki a duzo bierzesz wlosow przy czym takim:>? moze jeszcze jakies rady?

Gość zawsze zakręcaj włosy
na zewnąrz i jak widać tutaj tylko do polowy dlugości włosów.im grubsza lokówka tym skręt będzie słabszy.

Gość Inussssssssssia
na zewnatrz ok bede porobowac :):)dzieki za rady:)piszcie jeszcze jak mozecie;)lzdr;*

Gość Inussssssssssia
nikt nie wie>?

Gość Hottie
acha, wloso biore taki porzadny pukiel, ale jak wezmiesz mniej to wyjda drobniejsze po prostu. a pianek zadnych ani innych gowien ne uzywam bo potem mam wlosy jakies takie nieprzyjemne i zlepione.. i krece nie pod spod czy do gory, ale pionowo, jak pod spod krece to wycodza takie loki a la lata 50

Gość Inussssssssssia
okok no ja w sumie tez pionowo klrece:)sliczna sa :)thx;)

Gość stunninfufu
ja mam lokóke z średnica 3,8 cm . Chyba za duza nie wiem jak sie zabrac za te fale ;ss

Gość xhugmebkx
a jak ja mam taka glosna lokówke? taka nie jak prostownica..tylko no wiecie taka starsza jak uzyskac taki fajny efekt? dzieki z góry :)

Gość andzzx
Hmmmm. tak szczerze powiedziawszy to mam ten sam problem, nie chcą mi się kręcić. Wczoraj kupiłam lokówkę, a dziś próbowałam ale nic nie wychodzi. Spróbuję użyć pianki, ale myślę że u mnie nie wychodzą bo mam zajebi*cie proste włosy. Pozdrawiam. ps. a lokówkę mam z REMINGTONA ci76 xppp.

Gość die Hexe
@andzzx: może nałóż piankę i dłużej trzymaj pasma? Aż włosy na samym wierzchu zrobią się ciepłe;) Moje loki, zazwyczaj trzymają się 1-3h, później klapną i się prostują, a mam mocną piankę...

Ja sobie czesem kręcę włosy prostownicą. I wychodza mi takie loki właśnie. Każde pasmo pryskam lakierem do włosów żeby się trzymały dłużej bo inaczej też mi się prostuja niestety. Nie każde włosy nadają się do kręcenia, bo są za ciężkie.