Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Doyna

Tarczyca - jej objawy

Polecane posty

Gość Doyna

Witam Was, mam podejrzenie chorej tarczycy. Mam problemy z oddychaniem, jestem nerwowa, nie mam apetytu, mam trądzik, mam suche łokcie. Dzisiaj oddałam krew do badania i za pare dni będą wyniki. Zastanawiam się, bo widziałam różne opinie, przy chorej tarczycy się tyje, czy wręcz przeciwnie, chudnie ? Czy to ma znaczenie jaka jest waga czlowieka w zależności czy mamy nadczynność, czy niedoczynność tarczycy ? Pozdrawiam serdecznie i liczę na odpowiedzi :)

przy nadczynnosci sie chudnie mimo normalnego czy wrecz duzego apetytu, nerwowosc a przy niedoczywosci tyje człowiek jest ospały, lekko rozkojarzony, włosy wypadaja

Gość Doyna
Ooo nie :( Mi wypadają włosy, nie mam apetytu, mam gorzki smak w ustach, suche łokcie ... Wolałabym chudnąć niż przytyć ;(

stara ne boj sie.zrob badania i bedzie dobrze ja kiedys miałam podejrzebnie nadczynnosci schudłam z 8kg, byłam nerwowa drzały mi rece miałam obnizony poziom cholesterolu czyli typowo dla nadczynnosci potem zrobiłam badania th3 th4 tsh i wszystko było w normie

poczekaj spokojnie na wyniki badan,wtedy sie wszystko okaze. nawet jesli masz tarczyce to nie umrzesz od tego :) przestan sie zadreczac i ciesz sie swietami :)

Gość Doyna
robaczek - dziękuję:*

Gość Doyna
szczera dziewczyna - dziękuję:* a czy to zawsze tak jest, że przy niedoczynności MUSI się przytyć ? czy to zależy od organizmu

ja mam niedoczynosc tarczycy a mam niedowage,moja mama miala nadczynnosc a była gruba wiec tak naprawde nie ma na to reguły

Gość Doyna
hmmm rozumiem ... liczę na to, że jednak będę chudła, albno zachowam wagę, a nie przytyję.... dziękuję za porady

Ja miałam nadczynność tarczycy, leczyłam się farmakologicznie, obecnie jestem wyleczona! nie miałam wszystkich objawów, tylko: uczucie gorąca - było fajne, bo było mi ciepło szybsze tętno czasami tak serce mocniej mi popukało oraz dłonie i się pociły lekarz stwierdził, ze przy takich wynikach, powinnam czuć się bardzo źle ani nie schudłam, ani nie przytyłam jak zaczęłam brać leki, to szybko moje tsh, ft3, ft4 powróciło do normy, potem wyszło, że mam niedoczynność - zero objawów, wzięłam inne leki, a teraz jest ok, leczenie trwało prawie 1,5 roku