Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoinforomowana siksa

Laptop - proszę o pomoc

Polecane posty

Czy jest w lapie jakiś przycisk do odłączenia ekranu? W czasie pracy padł mi sprzęt, myślałam że to bateria i podłączyłam. teraz jak go włączyłam to mam czarny ekran a kontrolka mi się świeci że jest sprzęt włączony. Co mogłam zrobić? żeby nie było komentarzy - teraz piszę z drugiego kompa.

Gość wcisnij przycisk
sluzacy do wlaczania laptopa :) Poza tym uzywaj zawsze z ladowarka

Gość taki przycisk to mit
z wyrazami ubolewania oznajmiam ze nadeszla pora odwiedzic serwis. Wyrazy wspolczucia 🖐️

Gość wcisnij przycisk
nie sluchaj tego z poprzedniego wpisu

Ale on jest włączony i nic nie hula :( Mam podświetlony ten włącznik. Teraz nawet nie mogę tego wyłączyć. Cholera jasna.

no moge sie mylic, ale autorka nie wyglada mi na debilke, ktora nie wie, ze trzeba wlaczyc maszynke :classic_cool:

Gość niedowiarka
wylacz ze wszytkich kabli jakie tylko sa i wlacz od nowa normalnie :)

a dlaczego używać zawsze z ładowarką? bzdura mam laptopa od dwóch lat, używam raz z ładowarką raz bez. teraz właśnie siedze sobie przed tv z laptopem na kolanach i dzięki rozładowywaniu baterii podczas używania bez ładowarki moja bateria zachowała świetną żywotność. wytrzymuje ponad 3 godziny bez kabla, natomiast kolega który używał ciągle z ładowarką nie może posiedzieć bez kabla pół godziny bo laptop pada :o

Gość wcisnij przycisk
no to najwyrazniej cos popsulas

Nie jestem debilką :-o Ten przycisk jest podświetlony cały czas teraz i nic nie działa na niego. Czyżbym miała czekać aż padnie bateria?:-o

Gość niedowiarka
meaaa ja mam tak samo :) teraz siedze sobie w lozku i mam dluugi kabel :classic_cool: ale jak trzeba to wkladam bateryje i lece :) i moge spokojnie 2,5h robic wszystko,teraz tylko musze bezprzewodowy internet sobie zalatwic jak mi minie umowa z tele2 :)

Jest odłączony. Załamka :(

w laptopie sama duzo nie zdzialasz. W stacjonarnym moglabys probowac wyczyscic ustawienia Biosu w pamieci CMOS zworka na plycie ale tu nie masz prawdopodobnie dostepu do plyty glownej, nie wspominajac nawet o powyzszej zworce... Ostatecznie sprobuj odlaczyc go od zasilania i wyjac na kilka minut akumulator. Prawdopodobnie to nic nie pomoze, ale to wszystko co mozesz SAMA zrobic jesli faktycznie ekran od wlaczenia jest czarny... Pozdro

Gość niedowiarka
odlacz wszystko,wlacz ponownie moze wlaczylas przypadkiem funcke sleep albo cos w tym stylu ;p :classic_cool:

niedowiarka, załatw załatw. świetna sprawa :) mój mąż to nawet do kibla z laptopem chodzi :P

ps. Co do akumulatorow to efekt pamieci nie wystepuje praktycznie w najnowszych aku litowo-jonowych, czyli mozna z ladowarka zawsze i wszedzie. W starym sprzecie powinno sie odlaczac :)

Gość niedowiarka
wiesz co ja kiedys ak sie wyglupilam z telefonem,kupilam sobie nowy.. extra... naprawde...ale potem dzialal,ale nic nie moglamz nim robic... wkurzylam sie i pojechalam doserwisu a pan mi go wylaczyl i wlaczyl i juz dzialam :) od tamtej pory nie przyznaje sie ze jestem blondynka ;p

Gość niedowiarka
ale bez sensu miec i baterie i jednoczesnie normalny kabel... zalatwie zalatwie Meaa ale po Nowym roku,powodzenia autorko topiku,ja zegnam ten topic 🌼 wesolych swiat

Chyba nie pozostaje mi nic innego jak poczekać aż bateria padnie. Albo trzepnę sprzęt przez okno :(

a z ciekawosci: jaki to model?

hp Służbowy i popsułam :-o

przeczytaj co napisalem wyzej i wyjmij na chwile baterie. Pod spodem powinien byc suwaczek, pociagnij i bateria powinna sie wysunac w taki lub inny sposob - latwizna i na 100% nic nie popsujesz. Chyba ze jakis baran nalepil wlasnie w tym miejscu plombe :D

Super, dzięki wielkie :D Udało sie :) Jak mi focha na głupi sprzęt przejdzie to włączę i zobaczę czy żyje, chociaż już widzę że się ze złomem nie zaprzyjaźnię ;) A już myślałam że będzie mi tak szumiał pół nocy.