Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dalajlamka

od kiedy podac dziecku danonki?

Polecane posty

Gość najlrpiej nigdy tego swinstwa
nie podawac

Gość nanika
takie produkty do diety dziecka powinno się próbowac wprowadzac po skończonym roku .A piszę próbować ,bo często się zdarza,ze maluszki mają na nie uczulenie.

Gość nanika
fajne są deserki firmy HIPP moja córeczka je uwielbiała.danonki wprowadziłam do jej diety dość późno i okazało sie,że jest uczulona (zmiany skórne).Poza tym nawet jej nie smakowały

Gość eeeeehhhhhh
uwaga! W Polityce byl ranking takich produktów dla dzieci, przebadały je niezależne instytuty i okazało się, że Danonki podawane w "zalecanych" ilościach szkodzą dziecku!!! Nie pamiętam, jakiego związku było tam za dużo - może wlaśnie tego osławionego wapnia? - pamietam natomiast dokładnie, że chodziło o Danonki (nawet zdjęcie było) i żeby ich najlepiej nie podawać, albo sporadycznie.

Gość kiaia
Co lepsze-Danonki maja bardzo duzo cukru!!Jeden maly kubeczek to odpowiednik jednej czubatej lyzeczki cukru!!Straszne i naprawde nie wydaje mi sie aby to bylo zdrowe , nie wspominajac juz o prochnicy.Takze Danonka mowie NIE!

Gość eeeeehhhhhh
faktycznie, z cukrem też bylo, ale nie tylko. Toksyczność wynikała z nadmiaru..czego innego, za Chiny nie pamiętam czego, ale swojemu dziecku w życiu danonkw nie podam po tym artykule:o a wiecie, w jaki sposób przyznaje się rekomendację Instytutu Matki i Dziecka? Też pisało w tym artykule. Otóż... wpłacając datek na Instytut Matki i Dziecka :o IMiD nie prowadzi ŻADNYCH badań nad potencjalną szkodliwością produktów, po wpłaceniu datku producent po prostu dostarcza Instytutowi wyniki swoich badań i listę składników - i nikt tego nie sprawdza! :o

Gość dalajlamka
dobra,ale ja sie pytałam od kiedy a nie czy nalezy podawac danonki...

Gość Babybaby
to ze osoby zabrały głos dalajlamko i napisały o danonkach źle,to jasno swiadczy,ze miały na mysli:NIE PODAWAC WCALE,a ty tego nie kumasz...:(

ja probowalam najpierwlyżeczke po pierwszym roku i zaakceptowalywiec daje dalej imoiznajomi dawali juz od 8miesiaa i nie mowie ze dobrze ale dzieci sa icha nie moia faktycznie i ja dzwonilam do danona i powinnosie od 3 roku ale kto tegoprzstrzega! a w danonkach est duzo antybiotyku ale mnie to nie przeraza bo teraz we wszystkim jest tego wszystkiego a hipp ma super deserki tylko cena wieksza

Gość dzika dzikuska
przeciez to sam cukier!!! daj dziecku 8 lyzek cukru, na jedno wyjdzie.

wiecie co kazdy ma swoje dziecko i wchowuje je wedug swojego uznania.tez kiedys walczylam o inne dzieci aleto bezsensu bo kazdu wychwue jak uwaza a to czy tam cukier czy antybiotyki czy inne substancje to chyba bez znaczenia bo dzisiaj mamy wszedzie chemie a ja np.wole dac danonka niz jak dla mnie obzydliwego bakusia i pewnie w nim jak w kazdym innym wserku ktos by cos znalazl wiec poprostu odpowiadajmy dziewvzynie od ktorego miesiaca czyroku a nie czy bysmy dawaly czy nie.jutro wigilia a tu siena klotnie zbiera.badzmy rozsadni!!