Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość honori

czy taka czartna sukienka nadaje sie na wesele?

Polecane posty

Gość honori

hej wybierma sie na wesele za 2 tygodnie moja siostra miala pozyczyc mi sukienke, jednak okazala sie ona za duza :p coz, zostalam z jedna sukienka jaka mam i jaka MOZE nada sie na ta pkaze wlasciciw to nie chcialbym isc w czarnym ale nie mam nic i na pewno nie kupie sobie terz innej wiec moze doradzicie jakie dobrac dodatki zeby to jakos wygladalo dzieki z gory:) ps nie dalam rady zrobic zdjecia na sobie ona jest podobna do tej czarnej na zdjeciu http://harel.blox.pl/resource/kolorowe.jpg tylko rekawki ma krotsze , a poza tym to ma taki kroj http://www.egoisci.pl/3072/czeka_na_rozwod/ -to zdjecie-to ta sama sukienka. mala czarna z zary tylko nie widac dolu ale on jed pdobny do tego z 1 zdjecia ogolnie ona jest dosc elastyczna i przylega do ciala nie jest rozkloszowana

Gość emphetepe
dodatki powinnas dobrac tak by pasoway do twojego temparametu i stylu...oraz urody? w jakich kolorach dobrez wygladadz, w jakich dobrze sie czujesz? wolisz srebro czy moze jakies kamienie? ogolnie by rozwezselic czarna sukienke dobierzy dodtaki w jakims ładnym kolorze... moze fiolet lub turkus? i nie przejmuj sie gdy ktos zacznie tu sugerowac ze w czranym na wesele nie wypada iśc..jesli nie masz mozliwosci kupienia sukienki innej to ta też będzie ok.... to jeszcze zalezy od wieku..i tego jakie towzrystow bedzie przewazac na weselu..ale moze jakies kolorowe rajstopy i w tym samym kolorze masywne korale? zaraz pewnie mnie zjada..ale..ja jestem za tym by ubioerac sie tak jak nam podpowiada intuicja i jak nam wygodnie..i przez ubior wyrazac swoj charakter

Gość honori
dzieki:D wiem ze pewnie zawsze sie znajdzie ktos kto bedzie krecil nosem to wesele moich znajomych ale bedzie duuzo rodziny ale mlodych tez zreszta nie mam innej opcji wiec i tak ta ubiore ale myslisz ze jest ok? nie za prosta? bo czase4m mysle ze ona jest taka bardziej na elegancka kolacje niz wesele:o tez myslam o kolorowych dodatkach mam dlugie rozowo srebrne kolczyki z masy perlowej bardzo ladne i chce jakis rajstopki w tych kolorkach pasek szeroki ( ale nie znalazlam nic fajnego wiec jednak nie) co do urodu to mam ciemne oczy i oprawe i wlosy- taka ciemna czekolade plus bardzo blada cera boje sie ze bgede wygladac troche trupio:D

Gość emphetepe
no jak nie masz kaski na nowa sukienke to zostaje ta opcja tylko 'podkolorowana ' :) moze jakies bolerko na ta sukienkę? alebo inan opcja- jakas ładna satynowa bluzeczka i spodnica...

Gość emphetepe
chyba ta Twoja wyglada tak jak ta piuerwsza..tam pozniej na dole ejst opcja 'plus amarnatowo'

Gość honori
jest dokladnie taka jak ta pierwsza po lewej z gornych zdjec :) jarek- wlasnie takie komentarze sa niefajne nie kazdego stac aby wylozyc 300 zl na kiecke:/ a tylko sie psuje nastrj takimi uwagami zreszta mysle ze lepiej ubrac cos skromnego i nieprzesadzonego niz jakies ogromne atlasowe bezy ktore wygladaja sztucznie i niefajnie namlodych osobach:/

Gość honori
prosze o wiecej opini:D

Gość blebelbelbel
jarek- wlasnie takie komentarze sa niefajne nie kazdego stac aby wylozyc 300 zl na kiecke:/ a tylko sie psuje nastrj takimi uwagami zreszta mysle ze lepiej ubrac cos skromnego i nieprzesadzonego niz jakies ogromne atlasowe bezy ktore wygladaja sztucznie i niefajnie namlodych osobach:/ A nie mozesz tego wypośrodkować? Wg Ciebie nie ma nic pomiedzy żałobną czernią, a atłasowymi bezami? Mnie własnie takie komentarze drażnią. I czemu 300 zł?? Są przyzwoite, skromne sukienki za ~70, 80 złotych. KOLOROWE!

Gość honori
no tak są tylko na lato nie widzialam takiej sukienki o jakiej mowisz w takim stylu zeby nadawala sie na cos wiecej niz na wyjscie do kawiarni ale zamiast krytykowac moze mi cos doradzisz? gdzie takie widzialas? to lepsze niz spieranie sie

Gość emphetepe
no ale ona juz taka ma..to po co jej zcerowna tym razem/?

Gość np.
to był przykład. Pełno jest tanich sukienek, wiec niech nie pieprzy ze musialaby na nową wydac 300 złotych. I czemu czerwoną? Tam są tez inne kolory :P

Gość emphetepe
moim zdaniem nawet zcarna sukienka jesli jest skompnowana z dobrymi dodatkami moze byc strojem na wesele..juz bez przesady z tymi zwyczajami...

Gość emphetepe
wiesz..prezjarzałam aukcje i jakos te 'tanie ' sukienki wygladaja tandetnie..no moze oporcz propozycji , która juz podałas..ale w jaki sposb chces zudowodnic komus ze moze sie tanio ubrac jesli dajesz przykąłd sukienki, która juz ma? daj linka do jakiejs innej, taniej, kolorowej i niepododbnej do tej, do której dałas link?

Gość np
dałam do tej bo widocznie takie jej sie podobają, wiec nie bede szukała innych. Jak bedzie chciala to sama poszuka, czemu ja mam to robic za nią? Chciałam tylko pokazać że takie są. Zresztą na allegro świat sie nie kończy, masa sklepów ma ładne i tanie sukienki. Tobie nie przeszkadza łamanie "zwyczajów" - dobrze. Mozecie sobie chodzić na wesele w czarnych. Mi by było poprostu głupio.

po pierwsze czemu ma dziewczyna kupować sukienkę po to żeby założy raz?? owszem jestem przeciwna kupowaniu czarnych sukienek na wesele bo jeśli już kupujemy specjalnie na wesele to można się wyślilic na kolorową. to samo jeśli jest się ważnym gościem ale wtedy zazwyczaj kupuje sie sukienkę specjalnie na wesele. ale jak to znajomi jakaś koleżanka kuzynka to według mnie z odpowiednimi dodatkami w czarnej można iść. np owszem można kupi czasem fajną sukienkę za mała cenę. jednak co do tej którą pokazałaś jest już kafeterianym standardem jak tylko się dyskusja o sukience pojawia ze tania albo że skromna albo na wesele to zawsze zostaje wklejona nuuuuuda! zero oryginalności, polotu, nie wspominając ze dziewczyny tu na innych topikach miały wielkie zastrzeżenia do jakości materiału ze bardzo tandetny i zaciągał się czy coś. według mnie śmieszne jest podawanie tej sukienki jak chce się udowodnić ze można tanio i skromnie troszkę polotu dziewczyny przeglądnij cie chociaż allegro a nie wklejajcie je przez cały czas razem z tymi 2 drugimi które zawsze się pojawiają--- 2 czerwonych satynowych. rozumiem ze one sie wam podobają ale ile można?? mi to już się 4 miesiące temu znudziło i chyba nigdy bym jej nie ubrała bo już zygam nimi przez samą kafe. co do fajnych tanich sukienkę owszem są ale dziewczyna ma 2 tygodnie. po a teraz już nic z allegro nie dojdzie ze względu na zamówienia świąteczne i święta poczta nie zdąży. po 2 a jak będzie zła za duża za mała?? tak można kombinowań jak ma się więcej czasu. a ze wypadło jak wypadło no to moja propozycje: można ścisnąć szerokim paskiem w tali lub pod biustem, lub szarfa albo wstążką. poza tym możesz przypilą jakąś broszkę, lub ozdobę, korale, długie kolczyki, grube kolorowe bransoletki, szalik, bolerko, apaszkę, rękawiczki, kolorowe rajstopy możliwości jest mnóstwo:) a i mała uwaga nie wpadaj w szał dodatków buty pasek torebka korale, broszka kolczyki to za dużo najlepiej wybierz 2/3 dodatki w jednym kolorze a reszta w innym:) a teraz co do słynnych 300 miałam przyjemność kupować 3 sukienki w tym roku z czego 2 były po 300 stówy elegancką wieczorowa sukienkę za mała kasę w szybkim terminie ciężko większość właśnie od 250-400 i drożej tylko ze ja tez potrzebowałam w niesprzyjających terminach kiedy sukienek po prostu nie było. a teraz w prawie każdym sklepie sa.ale jak się chce to można. np. orsay miał teraz bardzo tanie sukienki. w reserved też widziałam ale nie wiem w jakiej cenie ale nie sadzę żeby były bardzo drogie. poza tym będą wyprzedaże więc masz naprawdę szerokie możliwości. poza tym przeglądnij sukienki vili na allegro jeśli zamówisz już teraz może jeszcze dojdzie.: http://allegro.pl/item287439269__emka_vila_nowa_romantyczna_zielona_sukienka_r_s.html http://allegro.pl/item283993492_vila_nowa_zielona_suknia_columbia_40_l.html http://allegro.pl/item286496611__emka_vila_nowa_slodka_sukienaka_bombka_roz_m.html http://allegro.pl/item283700590_vila_kapitalna_tunika_z_paskiem_welna_nowa_l.html http://allegro.pl/item283077611__65_vila_sukienka_m_dopasowana_cekinowa_roza.html http://allegro.pl/item286300663_vila_nowa_satynowa_piekna_bezowoszara_sukienka_s.html http://allegro.pl/item286888677_vila_nowa_zorzeta_srebro_satyna_pasek_l.html http://allegro.pl/item286006590_sukienka_na_sylwestra_londyn_tfnc_1_s_15_.html http://allegro.pl/item287913817_supermodna_sukienka_dla_kazdej_pani_r_34_772942_.html http://allegro.pl/item286362577_internacionale_czerwona_sukienka_odkryte_plecy_new.html http://allegro.pl/item287572322_stylowa_sylwestrowa_czerwona_oasis_rozm_38.html http://allegro.pl/item285465100_warehouse_nowa_piekna_oliwkowa_sukienka_jedwab_36.html w sumie te sukienki są takie średnie bo na allegro teraz nic ciekawego nie ma;/;/ ale myślę że na wyprzedażach coś ciekawego znajdziesz a jak nie to kombinuj z dodatkami:) a zapomniałam odbiegajac od temtu podoba mi się twoja sukienka:)

Gość honori
dzieki nibys:) wlasnie tak jest ja nie chce kupywac rzeczy z allegro bo wiadomo, malo czasu poza tym nie wyobrazam sobie kupic kiecki bez przymiarki, no a potem wymieniac by trzeba ajak zaden rozmiar nie pasuje to jeszcze strace kase co do mojej kiecki to ja jej nie kupilam na to wesele po prostu ja mam tonie moja win aze mnie na razie nie stac na nic nowego:/ itak trezba iles kasy na prezent wylozyc dojechac tam( a bilety drogie) itp. wiec bym byla wdzieczn aza rady gdzie takie cos kupic w sklepach mam tez taki roblem( dlatego np z orsaya rzadko cos na mnie pasuje) je jestem dosc chyda ale mam biust hehe:D i jak sie mieszcze w sukienke to biust juz sie nie miesci a jak sie miesci to kiecka na mnie wisi :D haha gdzie tu logika dlaczego firmy odziezowe uwazaja ze jak sie nosi rozmiar 36 to biust ma sie A albo najwyzej B?? :D

Gość joleczka 22
rozumiem problem, ja mialam kiedys taka głupia sytuację ( ale byłam młoda:p) że miałam iść na wesele i tez miałam tylko czarna sukieneczke, ale jak sie kuzynki i ciocie dowiedzialy to zaczzeły tak narzekać ... że az nie poszłam :o :o wiem,że to było głupie ale widac jak opinie dzialaja na ludzi własciwie to nie zaluje bo jak bym wtedy poszla to bym przez cała zabawe miala wkrecony film pt" ojej ja ja nie na miejscu wyglądam" :o

Gość hh km
bez sensu:o przez ostanie poltora roku bylam na 5 weselach:D ludzie nosza WSZYSTKO dekoldy po pepek( blee:o) czreń, sweterki z dlugim rekawem(!!!) wszystko, i maja to gdzies nie przejmuj sie poiniami lalus bo maja kasy mnostwo i uwazaja ze jak nie masz na atlas i brokaty to lepiej siedziec w domu, nie daj sie przekonac, wnioskuje ze jestes mloda i masz faja figure, cokolwiek ubierzesz pewnie bedziesz lepiej wygladac niz polowa babek tam:) ja na tych weselach bylam 2 razy w malej czarnej wlasnie bez pleckow, raz w super kiecce( ale to bylo wesele siostry narzeczonego wiec musialam sie postarac:D) raz w zwyklaj lnianej letniec sukieneczce, a raz w zwyklej spodnicy do kolan i swiecacym topiki i bawial sie super!!!:)) choc inne panny byly odwalone, poza tym, najwazniejsi sa mlodzi, ty nie musisc robic furory kreacja:D trzymaj sie i baw dobrze:D

Gość np
nie widzialam nigdy tej sukienki do ktorej linka wkleiłam w zadnym innym topicu na kafeterii, byc moze dlatego ze nie siedze tu nałogowo. Niekupowanie jej tylko dlatego ze ilestam razy juz byla pokazywana tez nie jst moim zdaniem zbyt logiczne. Co do sukienek za 300 - widocznie mam jakieś niebywałe szczescie, bo nigdy żadnego tak drogiego ciucha nie udało mi sie kupić. Trzeba pochodzić, pooglądać i tyle, zamiast siedziec na kafe i biadolic ze nic nie ma taniego. Eeehh... P.S. Nie jestem przesądna, nie wierze w czarnego kota ani czterolistną koniczyne, ale gdybym to ja była panną młodą wolałabym widzieć koło siebie jasne, żywe kolory zamiast pogrzebowej czerni, obojetnie jak by jej nie "łamać" kolorowymi wisiorkami :)

Gość honori
nawet sobie nie wyobrazasz ile sie nachodzilam a mieszkam w duzym miescie i naprawde obeszlam tyle sklepow i galerii , coz tego jak wszedzie to samo? h&m zara orsay,reserved...

Gość np
No, miej jeszcze problem pt. "wszedzie jest to samo a ja musze być niezwykle nietypowa i z własnym stylem, zalozenie normalnej sukienki byloby plamą na moim honorze" Z takim podejsciem to juz lepiej idz w tej czarnej, wiesz? :/

Gość rimiu
Kup sobie jakiś piękny ozdobny szeroki szal, który będziesz miała cały czas na ramionach.

Gość honori
nie pisalam "to samo" w sensie ze wszyscy to nosza tylo w takim sensie ze to na mnie nie pasuje zupelnie:/ w tych modnych teraz sukienkach obcinanych pod biustem czy tunikowych wugladam jakbym byla a w ciazy chociaz skad inad jestem szczupla:D

Gość bejbe bejbe
np- kobieto jest 21 wiek i ludzie maja naprawde w dupie to jak kto sie ubiera, no chyba ze stare ciotki ktore na weselu nie tancza tylko siedza za stolami i komentuja "a ta ma za kolorowe cos, ta za krotkie, tamta za dlugie", nikomu sie nie dogodzi, wazne chyba zeby sie dobrze bawic prawda? a panstwo mlodzi akurat maja wazniejsze sprawy na glowie niz ogladanie strojow swoich gosci i to czy ktos jest na czarno czy na rozowo honori- twoja sukienka jest naprawde sliczna :) mysle ze spokojnie mozesz isc w niej na wesle, fajne dodatki i bedzie super :) nie musisz wygladac jak lala albo wielka beza w kolorowej kiecce z koronkami i falbanami :)

Gość honori
dzieki bejbe:D tez tak mysle no staram sie:)) wiadomo ze chcialabym naprawde ladnie wygladac ale trzeba sieszyc sie z tego co sie ma:D