Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ana_bell

jaka praca dla młodzieży w Austrii ?

Polecane posty

od jakiego wieku młodzież może normalnie pracować tzn. na umowę itd. w Austrii ? w jakich najczęściej zawodach ? no i ile płacą ? :) opłaca się wyjechać na wakacje i tam zarobić ?

Gość 111111111111111111111
a o jakie miasto Ci chodzi?

nie pamiętam już nazwy, ale na pewno kawałek drogi od Wiednia, bardziej na zachód z tego, co pamiętam ...

Gość croooooomaniaczkaaaa
czyli konkretne?to pewnie masz tam rodzine czy jak?czy chcem pojechac na wlasna reke? wiesz wlasciwie mozna od 16 latek ale takie cos jak roznoszenie ulotek, hostessy itd ale jest duzo osob chetnych i np.tych ktorzy tam mieszkaja i maja niemiecki pesel wiec jak cos to musisz miec tam kogos znajomego..a jesli chodzi o restauracje to od 18 lat a ci co maja mniej to sa np na stazu a jesli masz 18 lat to wyglada to inaczej,musialabbys poszukac ofert i potem pracodawca jesli udowodni prawnie ze nie ma nikogo na to miejsce z obywatelstwem austriackim to wtedy wystapi o pozwolenie dla Ciebie o prace zarobki roznie od 7-12 euro za godzine plus napiwki itd ale mozna tez wiecej,ogolnie fajniutko ale jesli mam byc szczera to radzilabym wybrac sie do innego kraju bo ciezko bedzie Ci znalezc prace bez obywtelstwa

znajoma rodziców mieszka tam na stałe i zaprosiła mnie do siebie, i zaoferowała dach nad głową gdybym chciała popracować tam :) dlatego też byłam ciekawa, co można robić w tym kraju. a lat 18 jeszcze nie mam, zobaczymy jak to będzie. dziękuję ;)