Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KAROLKA25

pomocy rozstępy!!!!!!!

Polecane posty

Gość KAROLKA25

hej dziewczyny jestem w 7 mc i zaczynaja mi się robić na brzuchu rozstępy. stosuje krem przeciw rozstępom gerber ale to nie pomaga. może macie inne kremy albo sposoby??

zainwestuj w mustele mi sie porobily przy blizniakach i nicjuz nie dalam robic mimo zestosoalam jeden na dwa dni to upa wsmarowywania ale nic nie pomoglo .jedno cipowiem zaczelam chodzic na solarke i mi sie troche pochowaly(oczywiscie po porodzie).i poczulam sieatrakcyjniejsza!mustella albo vichy działa

Gość Niuuniiaa
ja myślałam że nie będę miała rozstępów a 3 tyg przed porodem -jak brzuch mi opadł w dół to w ciąglu kilku dni mi się zrobiły :( chociaż smarowałam się 10 razy dziennie to nic nie pomogło -skóra była już chyba tak naciągnięta że nie dało rady powstrzymać tego niczym ;/ Teraz walcze z nimi - smaruje itd. Bo narazie są czerwone - jak by troche wyblakły to by nie było tak widać .

Gość bo..
..to trzeba sie smarowac juz od 4go miesiaca ciazy, wczesniej ni mozna, bo cos ta,m dziecku moze zaszkodzic... tylko wtydy sa efekty jak sie wczesnie zacznie, a nie na ostatnia chwile jak zauwazymy rozstepy i wtedy "o jejku co teraz??!!"

Gość Nnika
smarowanie przeroznymi mazidlami to jedno, a geny to drugie. moja znajoma smarowala sie jak wsciekla, a jest cala w rozstepach. moja mamunia rodzila mnie 26lat temu, kiedy o kremach na rozstepy jeszcze nikt nie slyszal. nie ma ani jednego rozstepa, nigdzie! ja niestety nie odziedziczylam figury po mamie i zobaczymy jak to ze mna bedzie, teraz jestem w 30tc. czytalam tez akrtykul, w ktorym lekarze dowiedli ze na pojawianie sie rozstepow ma wplyw hormonow w organizmie - a tego sobie kremem nie zmienisz. :( wiec kremy to jakies 10-20%, a predyspozycje do rozstepow to pozostale. zastanow sie wiec czy warto wydac 100zl na tubke kremu, ktory byc moze nie wiele zmieni. ostatnio czytalam post laski ktora prze 9m-cy stosowala vichy, wydala kupe kasy, a rozstepy i tak jej sie pojawily... jak maja byc to bede. tyle. a to ze ktos sie smarowal czyms tam i nie ma rozstepow, byc moze wcale nie jest zasluga kremu, a dobrych genow. pozdrawiam.

jak juz sie pojawia to po frytkach... tak jak ktos juz tutaj napisal, stosuje sie krem od 4 m-ca ciazy. Ja stosowalam kremy i oliwka sie smarowalam codziennie po kapieli, nic tak nei nawilzy skóry jak oliwka a o to w tym chodzi, aby skora byla nawilzona i mogla sie rozciagac swobodnie

Gość Nnika
a tu cos na dowod, zachecam do dalszej lektury. "Autor: Bohdan Witwicki Wbrew powszechnej opinii, powstawanie rozstępów nie jest tylko związane z nadmiernym rozciąganiem skóry. Rozstępy są w dużej mierze rezultatem wzrostu poziomu kortyzolu we krwi. Jest to hormon wydzielany przez nadnercza. Jego ilość wzrasta w okresie ciąży, dojrzewania, otyłości, wzrostu wagi. W okresie ciąży również wzrost poziomu estrogenów przyczynia się w pewnym stopniu do zwiększenia możliwości pojawienia się rozstępów."

Gość bo..
tak, racja ze geny maja znaczenie. i to duze, ale mozna naturze pomoc i smarowac sie kremami, oliwka itp... ale oczywiscie zapobiegawczo, a nie po fakcie :)

no i dokladnei hormony, geny maja swoj wielki udzial. Moja mama tez rodzila X czasu temu i to 3 dzieci, nie ma rozstepów

Ja niestety mam skórę skłonną do rozstępów, smarowałam się na początku ciąży balsamami nawilżającymi, potem oliwkami i kremami na rozstępy i co. Nie było aż do 7 miesiąca i teraz niestety, jedyne co, że nie są takie purpurowe, tylko trochę bledsze. Niestety to wina genów, a i bodajże jakiś problemów z kolegenem (pewnie wpływ genów na kolagen). U mnie rozstępy to dziedziczna sprawa. Ehh no trudno. Nic się nie martw, one potem znikają jak się o nie dba, a raczej stają się prawie niewidoczne. Na mnie działa dobrze teraz, tzn nie są takie ciemne krem ziaja Mammamia