Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Blooom

Tania wycieczka do Irlandii

Polecane posty

Gość Blooom

Zamierzam pojechać na wycieczkę do tego kraju na jakieś 5-7 dni Jakie sa koszty przelotu w obie strony z opłatami lotniskowymi ? Ile kosztuje doba w tanim hoteliku ? Jeżeli jest ktoś kto był w Dublinie niech napisze ciekawe miejsca do odwiedzenia : Parki,Zabytki,Bary itp O zwiedzeniu Irlandii marzę od dawna i mimo że tyle jest tam polaków którzy nawet nie wiedzą nic o tym kraju nie udało mi sie dotąd tam pojechać :( mam nadzieję że się to zmieni i przynajmniej zobaczę to co było od dzieciństwa moim największym marzeniem ;)

Bilety mozna kupic za tanio często:) ostatnio za dwa blety dałam ok 360 zł z opłatami w aerlingus. koszt hosteli jest różny. w cork (drugie co do wielkości miasto w irlandii) wacha sie w okolicach 50 e za tydzien. trzeba sprawdzac poszczególne oferty, moze uda się taniej. czasami wynajmują pokoje akademiki, ale nic dokładniej nie wiem. miłej wycieczki:)

Gość Blooom
trochę mi smutno jak słyszę w tv że tyle ludzi z Polski nawet bez wykształcenia pracuje tam i zwiedza ten kraj a mi marzącej jedynie o wycieczce sie dotąd to nie udało :( napiszcie ile muszę przyszykować na wycieczkę na zieloną wyspę i w jakim okresie jest najtaniej . z góry dziękuję i życzę spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń :)

Gość Blooom
mój podszywaczu dlaczego podszywasz się i piszesz takie brednie :(

Gość Blooom
ulablee dzięki ;) 🌻

Gość kkkkkkkkkkkkkkkklaasa
z wawy do dublina ryanair - wyszukasz tanio czegos zabytkow za bardzo nie ma, ja bylam w muzeum Trinity - wielka biblioteka, ale tak to nic szczegolnego natomiast zycie nocne-- bajka!!! puby zapelnione mlodymi ludzmi, inaczej niz w anglii gdzie pelno podstarzalych cepow ;)

ale szczerze? lepiej zwiedzac europe Wieden, Berlin- zabytkow co niemiara

ceny pokoi pewnie nie zmieniają sie bardzo w przeciągu roku. z biletami jest taniej jak zamawiasz je z przynajmniej miesiecznym wyprzedzeniem. bilety o których wyzej pisalam zamawialam dwa tyg temu, a sa na początek lutego. jesli chodzi o bilety to tanio ma aerlingus. taniej jest jak zamawiasz dwa bilety (z powrotnym) jednorazowo, bo zmniejszaja sie opłaty lotniskowe. ile wziasc? w sumie to ciężko powiedziec. zalezy na ile masz zamiar jechac, gdzie sie żywic, co zwiedzac. przykładowo mogę Ci podac ceny, które pamietam: bilet miejski jednorazowy w cork: 1.30e, zestaw w macu ok 7e, obiad w przeciętnej knajpie to ok 15-30e, piwo w knajpie od 4 e:). najtaniej jednak wychodzi jak masz u kogo sie zatrzymac. na pewno masz jakis znajomych w irlandii:) oszczedzasz na wynajmie pokoju.

Gość Blooom
kkkkkkkkkkkkkkkklaasa wiem że jest wiele lepszych i ciekawszych miejsc ale Irlandia pociaga mnie najbardziej ponieważ przypomina mi trochę Polskę i jest tam miejsce które marzy mi sie od dzieciństwa :) znasz jakieś fajne widokowe miejsce w okolicach Dublina ?

Gość Blooom
ulablee jeszcze raz wielkie dzięki :) 🌻

nie ma za co:) za trzy dni z powrotem jadę do irlandii, głównie w celach zarobkowych, ale tym razem mam zamiar zwiedzic znacnzie wiecej niz ostatnim razem:) miłej wycieczki:D

wyglada na dobry lin, zreszta poszukac tez mozesz ... poza Dublinem nie bylam, jedynie nad morzem, najwieksza atrakcja byli ludzie plywajacy w morzy kiedy my mielysmy ZIMOWE kurtki na sobie :o

Gość Blooom
ulablee ja wybieram się przed wakacjami kkkkkkkkkkkkkkkklaasa a są tam jakieś lasy ? bo z tego co mi wiadomo to jest ich tam mało :o Jak wygląda Irlandia poza miastem ?

Gość Angol Blondasek
ja radzę ci wyjechać do Londynu bo są lepsze zarobki i jest wogóle o wiele lepiej i ciekawiej.

nie, lasow raczej nie ma ....

poza miastem normalnie ... jakies drogi, wsie ... klify mozesz zobaczyc - patrz link.. ja wiele nie widzialam, bylam na weekend i to na rajdzie samochodowym w dodatku :o jedyne co mi sie podobalo to puby ... a zeby sie do pubu wybrac... to szkoda chyba 1000 zl wywalic ... ?

Gość Blooom
Angol Blondasek dzięki ale wolę Irlandię i zamierzam ja tylko zwiedzić i wrócić do Polski ;)

Gość Blooom
kkkkkkkkkkkkkkkklaasa kiedyś był program w telewizji i pokazywali Irlandzki las pełen pięknych drzew i ścieżek rowerowych ale nie pamiętam gdzie on sie znajdował.

Gość Angol Blondasek
irlandia to wiocha a anglia to szpan i przynajmniej jak wrócisz do kraju to będziesz mogła sie czymś pochwalić.

Gość Blooom
Angol Blondasek nie zgadzam się z tobą ;)

Gość Blooom
niektórzy z was są nieprzyjemni :(

Gość Blooom
i wredni :D

Gość sub zero 8910
pozdrawiam marzących o wyspach i katujących w Polsce:classic_cool:

Gość Marlena_sykes
Może przejrzyj sobie porady na stronie www.pintrip.pl . Przejrzyście opisują możliwości podrożowania za małe pieniądze bez biura. Tutaj właśnie znalazłam pomysł na wakacje marzeń w Egipcie. Zapłaciłam chyba połowę z tego co musiałabym wydać w biurze, a byłam całkowicie wolna, sama sobie ustaliłam co chcę na miejscu zobaczyć i jak spędzać czas.