Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Onaaaaaa0

Nastoletnie Matki ! Co Wy Na To ?!

Polecane posty

Gość Onaaaaaa0

Mam pytanie... Co sądzicie o nastoletnich matkach ?! (Za pewne pojawią się osoby które stwierdzą że to kur**, dziw** itp ;/) Ale nie o takie wypowiedzi mi chodzi ! Co jeśli Taka nastolatka chce świadomie mieć dziecko, ma Je z czego utrzymać... Przecież nie ma odpowiedniego wieku na dziecko. Dla kogoś 30 lat to za wcześnie lub za późno. Dla kogoś innego 16 lat jest OK ! Co Wy na To ?

jak chce to niech sobie ma, mnie to zwisa i powiewa ;P moja sasiadka jak miala 17 to urodzila swiadomie i chetnie i sobie dobrze zyje. ja tam bym nie mogla, bo nie lubie ogolnie dzieci i nie wiem czy kiedykolwiek bede chciec (watpie)

jak nastolatka może utrzymać dziecko? rodzice się będą w sponsora bawić czy złapie jakiegoś frajera na dziecko?

mysle, ze trzeba byc dojrzalym psychicznie, by miec dzieci. Z wiekiem nabieramy doswiadczen i madrosci zyciowej.. Jak 16latka ma przekazac ta wiedze dziecku, jezeli tej wiedzy nie ma? I ile mlodych zwiazkow (nascie lat) przetrwa probe czasu? a dziecko potrzebuje poczucia bezpieczenstwa i obojga rodzicow. Moje zdanie- dzieci nie powinny rodzic dzieci.

dziecko mojej kolezanki ma 3 latka i jakos dobrze im sie zyje, facet ten sam, na zmiany sie nie zanosi. ona zdala mature, robi jakas policealna, facet na studiach. mieszkaja w domu z jej rodzicami, jak ona sie uczy to jej mama sie malym zajmuje, generalnie to dziewczyna jest dobra matka, bardzo sie zmienila jak urodzila, jest ogarnieta i duzo czasu poswieca. codziennie na spacerki z nim lata itd

Gość Onaaaaaa0
Nie wiem, mówicie o dojrzałości psychicznej... No właśnie o to chodzi, przecież czasem nastolatka moze być bardziej dojrzała niż kobieta która ma na przykład 25 lat... Może być lepszą matką...

jasne, ze sa wyjatki od reguly, ale ogolnie nie mozna powiedziec, ze 16stolatka jest na tyle dojrzala, aby wychowywac dziecko i utrzymac kochajacy sie zwiazek. na wszytko jest w zyciu czas. Mlodosc potrzebuje tez czasu na zabawe. Z dzieckiem to moze byc bardzo trudne.

jasne..pewnie :o pomyśl sama logicznie..skoro nie każda 25 latka jest gotowa na dziecko to jak jakaś małolata być może? to że smarkula zajmuje się teraz dzieckiem to dobrze.. problem będzie za parę lat jak zauważy że młodość jej przeminęła na siedzeniu w pieluchach i będzie tragedia :o

dopoki jej mama pomaga to nie ma tak zle, wychodzi nieraz na imprezy i spotyka sie z ludzmi, rozmawialam z nia i mwila ze jest bardzo zadowolona. sa dziewczyny ktore w tym wieku juz marza o dzieciach i wtedy sa dobrymi mamami

Gość Onaaaaaa0
...Właśnie jeżeli jest ktoś do pomocy.. Do POMOCY, nie ktoś kto będzie wychowywał dziecko za matkę ! To dlaczego zapomnieć o imprezach ?! Mam jeszcze jedno pytanie, jeżeli matka jest niepełnoletnia a ojciec dziecka tak, czy grozi mu za to jakaś kara ?!

no zajebista matka jak podrzuca babci dziecko żeby sobie mogła iść na impreze... bycie matką to odpowiedzialność 24h na dobę całe życie :o bo w takiej sytuacji jak opisujesz to rodzicielstwo jestpodzielone pomiędzy rodziców biologicznych a dziadków :o mieszkają z nimi, dziekco im zostawiają... myślisz że w pełni są rodzicami? bo ja jakoś wątpie.. ciekawe czy taką dobrą mamusią by była jakby musiała utrzymać i dom i dziecko

a co to za komentarz te moze frajera na dziecko zlapac?:o jak sa razem dlugo to chyba nie bedzie lapac go an dziecko prawda? ah wystarczy troche pomyslec... moim zdaniem duzo czesciej 18latki sa bardziej dojrzalsze niz 25latki..

jeśli dzieczyna ma poniżej 16 lat to można go pozwać o ile ona wyrazi na to zgodę.. jeśli ukończyła 16 to nic nie można.. to powinno być podniesione do conajmniej 18 lat :o:o:o w ogóle co to za szmatławiec ktory w wieku 14-18 lat sypia z facetem :o i co to za imbecyl który niby jest pełnoletni a nie wie jakie konsekwencje grożą :o

moja mama byla zawsze dobra mamusia, chociaz babcia sie mna opiekowala bardzo czesto. Nie narzekam. Tate widywalam mniej wiecej przez pol zycia i tez nie narzekam. uwazam ze mam swietnych rodzicow. To calkiem normalne ze ludzie sie bawia, 26letni tez, od tego sa babcie, opiekunki, nanie i cala reszta biznesu au-pair. OnaaaaaO - a ty planujesz dziecko?

fajna madchen.. nei mówie o parach które są długo ze sobą tylko o smarkulach które zachodzą w ciążę żeby przy sobie faceta zatrzymać.. :o

oj no to takie cos oczywisicie trzeba potepiac:) ale jesli dziewczyna ma 18lat, chlopak jest kilka lat starszy i decyduja sie na dziecko to gdzie problem? wydaje mi sie ze do tego trzeba dojrzec, przeciez ktos kto chce miec dziecko nie mysli o tym dziecku jako o lalce ktora ladnie wyglada... jezeli maja kase aby utrzymac siebie i cos zapewnic dziecku to czemu nie:)

16 latka świadomą matką? dawno tak się nie uśmiałam :D Wpadłaś autorko i teraz chcesz wszystkich przekonać, że to twoja dojrzała decyzja? Nie trudź się nikt ci nie uwierzy. 16stki chodzą jeszcze do gimnazjum i to jest czas na naukę a nie rodzenie dzieci, na wszystko jest odpowiednia pora. I za co taka małolata je utrzyma? Za rozdawanie ulotek na mieście czy z bycia hostessą na promocji serów w hipermarkecie? :O

przeciez sama sobie tego dziecka nie robi to raz dwa ze wiekszosc 16latek ma starszych partnerow ktorzy juz prawdopodobnie pracuja:)

fajna madchen czytaj co piszę bo czytania ze zrozumieniem na polskim nie zaliczysz :o piszesz że sama sobie dziecka nie zrobiła.. a co ja niby napisałam? tylko że dla mnie taka smarkula która idzie do łóżka z facetem to szmata a facet imbecyl że nie wie czym to grozi :o:o Chinka Czikuczikulinka otóż to..otóż to..

hotti no ja Cię prosze :o jak ktoś potrafi sobie dziecko zrobić to niech też zrobi coś żeby je wychować.. nie na studia tylko do roboty, a jak ambicja im podpowiada że dyplom by się przydał to zawsze za parę lat na studia można wrócić (przynajmniej on.. bo o pannach bez matury to nawet nie wspomnę)

jesli 16latki sa takie dojrzale, dojrzalsze od 26latek, to co sie dzieje, kobiety cofaja sie w rozwoju? Przeciez te nastolatki pozniej dorastaja. Z wiekiem robia sie coraz mniej dojrzale? :-~ I wlasciwie nie rozumiem po co sie spieszyc z dziecmi? Jezeli teraz 16sta czuje sie odpowiedzialna by miec dziecko, to za te 5 lat bedzie jeszcze bardziej odpowiedzialna, a w miedzyczasie skonczy szkole.

bo pistacja i chinka mysla ze trzeba miec wille z basenem, 3 samochody, zarabiac miesiecznie 10tysiecy - i wtedy mozna pomyslec o dziecku... prawda, jak sa rodzice to przeciez nie umra jak czasami pomoga przy dziecku a jak kobieta ma 25lat i rodzice jej pomagaja to juz jest cacy, a jak rodzice pomagaja 16latce to jest be tak??

A jak rodzice umrą to kto ich będzie utrzymywał? Brat Albert? Fajna nie gorączkuj się tak nie masz nic mądrego do powiedzenia, jak zwykle zresztą. Idź lektury poczytaj bo będziesz młodą mamusią bez matury :P Uświadomcie sobie to wreszcie nastolatki, że jest na wszystko w życiu czas- na naukę, imprezy, pierwsze miłostki, pracę, zarabianie kasy i na dzieci.