Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerwa miedzy palcami

co mi doradzacie z czego zdac mature ?

Polecane posty

jesli nie wybieram sie na studoia ?

Gość sasadsas edsads
to po co ci matura ?

Gość ciekawska nati
dlaczego nie idziesz na studia? jak chces zarobic na nowe cyce?:p

tak w razie

Gość proponuje dla ciebie
Matematykę i fizykę, poziomy rozszerzone. Ja zdawałem taki zestaw i poszło mi nieźle.

Gość sasadsas edsads
może w-f

Podstawka polskiego, angielskiego, biologii i pozamiatane. 90% z każdego będzie ładnie wyglądało, a minimalnym wysiłkiem jesteś w stanie to osiągnąć. 🖐️

:O fizyke na bank bym zdała:O chciałam zdawać biol rozsz i jak robiłam sobie test to mi wyszło 36 % a od ilu sie zdaje tlyko z drugiej strony co mi po biologi ? na jakie studia bym mogła ewentualnie potem isc?

zdawaj wos..najprostsze co moze byc:) tylko nie wiem czy jeszcze mozna z wosu pisac..bo ponoć mieli zrezygnowac ale nie wiem. ja pislam z wosu rozszerzenie zdalam na 85 % minimalnym nakladem pray:D

No i wcięło mi resztę posta :O Powtórzę więc... Na poniżej 50% z biologii trzeba naprawdę bardzo mocno... NIE myśleć.

Gość Teżcoś
Co do bioli to różnie bywa. W zeszłym roku matura z biologii była stosunkowo łatwa, więc możliwe, ze w tym roku będzie trudniejsza.

oj nie bazdcie takie pewne tej biologii dziewczyny ode mnie zdawaly z klasy i baardzo slabo im poszlo a ucza sie ile wlezie tej biologii bo ida na kierunek gdzie biologia jest wymagana jedna dziewczyna uwielbia biologie a i tak slabo jej poszlo wiec znowu nie tak latwo jest miec 50%:) wos jest prostacki ale w tym roku rozszerzenie bylo za trudne sama nauczycielka nam powiedziala ze ona na kilka pytan nie znala odpowiedzi a uczy wosu ponad 15lat i generalnie ineteresuje sie polityka..

Będąc na rozszerzonej biologii w LO (nie aż tak dawno temu) modliłam się o trudniejszą maturę - im prostsza, tym głupsze błędy. W tym roku próbna z biologii była banalna.

nie z wosu odpada bo sie wstydze gdyz na szkołe zdaje gi 1-2 osoby a wogole bezsensu zdawac humanistyczne przedmioty bo sa bez przyszłosci,chyba ze ma sie gadane a ja nie posiadam chciałłam zdawac z biol matmy i chemi i chodzic na rozsz z infy ale sie pochrzaniło wszystko i teraz nie bardzo mam szanse to odrobić :(

na bank skończe na etacie u koreańczyków 😭:(

A ja bym stawiał na ... polski podstawowy j.obcy podstawowoy geografia lub biologia podstawowa Nie znam osoby, która oblałaby geografie na tym poziomie ... tam trzeba myslec logicznie i matura zdana ... tak samo biologia (no tutaj wiecej osob oblewalo) ...

A w której jesteś klasie? Jeśli w maturalnej, to masz małe pole do popisu. Biologię nadrobisz, matematyki nie masz szans, informatyka nie liczy się na żadne studia (nawet informatykę np. na PG), z chemią może być różnie. Jakie masz przedmioty rozszerzone?

ja tez nie mam zbyt duzego pola do popisu bo mam rozszerzony wok (wiedza o kulturze) na ktorym ogladamy filmy ktore przyniesiemy z domu:o dlatego ja zdaje wos zeby w ogole miec mature:) wos nie jest banalnie prosty bo trzeba sie troche orientowac w temacie:)

w drugiej :O i mam rozszerzone przedmioty : biologia, geografia, niemiecki ale wcale takich nie chcialam mieć to był szybki wybór w 1 klasie i teraz juz nie moge tego zmienic 😭

nie chce gegry jakos mm taka niechec do tego przedmiotu zreszta co po gegrze ? mam wrażenie ze ta wiedza jest mi zbedna bo np kiego mam wiedzieć czym jest kolaps grawitacyjny skoro definicje moge znaleśc w necie powinni wprowadzić jakies takie bardzioej życiowe przedmioty jak założyć własna firme itd

no chyba faktycznie padnie na biole tylko sie jeszcze musze zastanowic czy rozsz czy podst i mam jeszcze takie pytanie czy jesli zdam ta mature z bioli polskiego i niemca to czy bede mogła dajmy na to po 3 latach isc na studia architektoniczne ?

musisz sprawdzac uczelnie jakie maja wymagania na dany kierunek bo w jednej moga wymagac np no nie wiem fizyki a na innej uczelni fizyka nie bedzie puntkowana:)

aha dzięki :) czylki juz nigdy w życiu nie bede mogła isc na studia humnistyczne ?

na architekturę dostają się tylko najlepsi, przecież to najbardziej oblegany kierunek na polibudzie. Skoro nie ćwiczysz rysunku i nie masz matmy rozszerzonej, ani nie czujesz się pewnie z fizyki, to chyba lepiej nie miej złudzeń. Chociaż jak naprawdę tego chcesz, to i tak się dostaniesz ;) powodzenia w nadrabianiu materiału ;)

Zdawaj wszystko rozszerzone :) Nie wiadomo może nagle postanowisz pójść na jakiś kierunek i będzie przykry zawód bo to to i tamto nie rozszerzone i nie ma :(