Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajniczek1212

prosze o pomoc !!

Polecane posty

Gość pytajniczek1212

mam pytanko! bralam tabletki od 3 lat..teraz przerwalam ostatnia wzielam 14 grudnia, nastepnie wystapila miesiaczka i juz dalej nie biore. moje pytanko brzmi: jak jest z tymi dniami plodnymi? czy jak sie kochalam 24 bez zadnego zabezpieczenia to "wstrzelilam " sie w dzien plodny? bo ze jakies prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy jest..

Gość jolka2008
24 dzień należy już do fazy lutealnej tej trzeciej która jest poowulacyjna czyli całkowicie niepłodna jeśli po odstawieniu pigułek cykl już ci się w miarę uregulował bo po o9dstawieniu potrafi on trwać baaaaaardzo długo

Gość pytajniczek1212
czyli znikome szanse na to abym miec dzidziusia

Gość jolka2008
dopiero teraz doczytałam że niedawno odstawiłaś pigułki powinnaś teraz dokładnie obserwować swój cykl bo pigułki ci go rozregulowały

Gość jolka2008
dziewczyno ja zrozumiałam że ty miałaś stosunek 24 dnia cyklu a to pewnie ci chodziło o 24grudnia? tak? bo jeśli tak a skończyłaś brać 14 grudnia to albo jeszcze te hormony działają albo..... to błby 10 dzień cyklu licząc od 1dnia miesiączki czyli płodny sorki powtarzam chyba że jeszcze ta chemia zadziałała

Gość pytajniczek1212
tak chodzilo o 24 ;) ja kompletnie nie rozuemim tych dni plodnych i nieplodnych ;( czyli wychodzi ze byl plodny nie liczac ewentualnego dzialania tabletek...

Gość pytajniczek1212
24 grudnia ;)

chyba jak odawilas tabletki to 10 dzien cyklu to wedlug mnie moglby byc plodny dzien

Gość a jak miały działać jeszcze
tabletki, skoro przestałaś je brać. 14 grudnia przestałaś brać, okreś pewnie wystąpił jakieś 3 dni potem, czyli 24 grudnia, to był jakiś 7 dzień nowego cyklu. Istnieje spora szansa, że plemniki przetrwają 3 doby, czyli do 10 dnia cyklu. A więc wynika z tego, że spokojnie może być ciąża, o ile masz dość krótkie cykle. Ale tego nie wiesz, bo dopiero odstawiłaś tabletki.

Gość pytajniczek1212
a kiedy wykonac test by byl wiarygodny .? np w sobote jak wykonam to wykryje ciaze?

Gość jolka2008
musisz obserwować teraż swój cykl czyli śluz i mierzyć temperaturę .Naukowcy badający cykl kobiecy stwierdzili brak ciąży do 5 dnia cyklu dalej jest to sprawa indywidualna każdego organizmu zależy od długości cyklu i od obserwacji ostatnie dni przed miesiączką to może być 10 albo 7 albo inaczej są to dni bezwzgędnej niepłodności czyli za chiny ludowe nie zajdziesz w ciążę to tak bardzo ogólnie polecam kapitalne książki prof.Josefa Rotzera oraz Kippley sztuka naturalnego planowania rodziny tam jest bardzo dokładnie wszystko wytłumaczone bo tutaj się nie poznasz swój organizm i będzie super

Gość jolka2008
myślę że jeszcze za wcześnie bo tojest tak miesiączki nie mam robię test i jest ciąża a tutaj niewiadomo kiedy mogłaby być ta miesiączka bo dopiero odstawiłaś chemię

Gość pytajniczek1212
ah czyli czekac..? tylko ze ta niepewnosc jest starszna ;(