Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

myszsza

co można zaradzić na opuchliznę rąk i stóp w 33tc?

Polecane posty

macie jakieś sprawdzone sposoby, lekartswa, czy to normalne? podobno tak, ale to bardzo boli zwłaszcza wieczorem i rano, nie mogę chodzić, ani nic w rękę złapać, pomocy:)

niestety woda się zatrzymuje w organiźmie. trzeba przeczekać. minie po porodzie. powodzenia

dzieki za pocieszenie, dobzre ze do porodu juz niedlugo bo to staje sie nie do wytrzymania :/

Ja mam tak od kilku dni, w nocy tak mnie bolą ręcę, że nie mogę niczego wziąść do ręki, nie mogę zgiąć palców, taki ból. Wyczytałam, że to zespół cieśni nadgarstka, przechodzi po porodzie, można sobie pomóc biorąc magnez i potas.

myszsza to sie dolacze, nie jem slonych rzeczy a wrecz przeciwnie slodkie, bo mam taka chec na slodkie ze uuu. moja tesciowa bedac polozna mowi ze za duzo wody pije, a wlasnie jej duzo nie pije bo od 3-4 dni ok 0,5-0,7 litra dziennie, oprocz tego mleka troche i herbata... i wlasnie od tych dni kiedy nie pije nie moge sie ruszac tak mnie wszystko boli od spuchniecia :O bylam w szpitalu 1,5 tyg temu i lekarz kazal pic duuuuzo wody ok 3 litrow dziennie. a to zwiazane bylo z moczem i cisnieniem (chyba). no wiec pilam 2 litry dziennie i bylo w miare ok. a teraz gdy przestalam tyle pic wlasnie spuchlam. albo to zbieg okolicznosci albo rzeczywiscie trzeba duzo pic wody, albo nie wiem co :O

Gość trzeba duzo pic
nawet jak sie puchnie, bo to wyplukuje rozne swinstwa z organizmu. niestety - opuchlizne po prostu trzeba przeczekac... ale tez uwazac - regularnie badac cisnienie i mocz, bo opuchlizna w polaczeniu z wysokim cisnienim i bialkomoczem swiadczy o tzw. zatruciu ciazowym, a to juz powazna sprawa...

Dziewczyny! zrobcie sobie 2 dni na ryzu z owocami -bez soli oczywiscie a zobaczycie,ze zadziala!!! Mialam ten sam problem,ale mam dobrego lekarza.Jezeli dojdzie jeszcze bialko w moczu natychmiast do lekarza maszerujcie,bo to niebezpieczne dla dziecka.

myszsza to nie było złośliwie. ja od 6 miesiąca cierpiałam na zespół cieśni nadgarstka i tak bolało że nie mogłam spać w nocy. chodziłam więc po pokoju z opuszczonymi dłońmi. wiem, że to koszmar. mam nadzieję że szybciej przejdzie. mnie lekarz zabronił brać dodatkowe leki

hej, minął jakiś czas a ja coraz bardziej spuchnięta więc piszę jeszzce raz ... kwaśna woda? próbowałam okładac kapustą, moczyć w wodzie z kapusty kiszonej, w wodzie z solą, odpoczywać z nogami w gózre i nic nie pomaga, ma ktoś jeszcze jakieś sparwdzone sposoby !

Gość Lena 81
Jeśli ma kto Ci pomasować stopy to go poproś, trzeba masować od palców w górę nogi, najpierw każdy palec pojedyńczo, a później całą stopę - tak pokazywała nam babka w szkole rodzenia , co prawda chwilowa ulga ale jak przyjemna.

Mnie to pomogło, lekarz kazał mi jeszcze smarować ręce fastum, ale po tym to bolało mnie jeszcze bardziej. Kwasna wode kupowalam w tabletkach i po rozpuszczeniu w cieplej wodzie moczylam wate i kladlam taka mokra na rece. Kapusta tak jak i Tobie na mnie nie podziałała. a lekarz nic Ci nie doradził?

na razie nie bylam u ginekologa bo wizyta dopiero we wtorek, ale rodzinny nic mi nie dal kazal moczyc w wodzie i nie jesc soli, niestety to nei pomaga z dnai na dzien jest gozrej bo zaczyna szczypac w nocy :( ale jutro moja reumatolog ma mi przywiezc jakas recepte na lekarstwo obnizajace cisneinei i jednoczesnie zapobiegajace obrzekom wiec moze to pomoze przynajmniej do wtorku :)