Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madziutka

PRZYSZŁA WIZAZYSTKA/STYLISTKA - POMOGE, DORADZE!!!

Polecane posty

Hej jesli macie problem jak sie malowac jakie dobrac kolory czy ubrania piszcie postaram sie pomoc

Gość blablablaggg
mam blekitne oczy, dosyc brzoskwiniowa cere i waskie usta. jaki makijaz na sylwestra? dobrze mi w cieplych barwach - zloto,fiolet ps,.jestem naturalna blondynka b. jasnaa

polalola - zielone oczy ładnie podkreslaja kolory brazowe fioletowe w polaczeniu z błekitem

Gość jak ładnie pomalować się
kredką do oczu?

blablablaggg - jasny podkład lekki puderek rozswietlajacy (np niedrogi sensique -tylko w Naturze) oczy w wewnetrznych kacikach bezowy(bardzo jasny) im dalej na zewnatrz tym ciemniejsze przechodzace w złoty lub braz usta poniewaz masz waskie to je optycznie powiekszymy : nałoz krem na usta potem troche podkładu a nastpenie pomaluj błyszczykiem z brokatem ewentualnie mozesz kupic pomadke (taka z maybelline) powiekszajaca usta ale nie wiem czy sie oplaca do tego moze byc lekki(!) rozyk na kosci policzkowe MIŁEJ ZABAWY :)

do kredki trzeba miec cierpliwosc i troche wprawy...ja do tej pory nie do konca robie to profesjonajnie choc duzo cwicze...ładnie wyglada pomalowane przy samych rzesach dosyc gruba kreska na około oka - jeli masz ciemne oczy jesli srednie to na zewnetrznym koncu oka pomaluj z gory i z dołu kreski przedłuzone tak zeby sie skrzyzowały obok oka...nie wiem czy rozumiesz :P albo po prostu narysowac kreske na dolnej powiece i ja troche przedłuzyc :)

Gość perfectIn2008
Oooo...mażyłam od dawna by ktoś fachowy mi doradził. Madziutka czy mogłabyś podać e-mail, bo chciałabym się Ciebie poradzić w jednej sprawie?? Buziaki:*

Gość Kasiulaaa81
hej, Nie chcialabym wykorzystywac Twojej zyczliwosci, ale jesli istnieje mozliwosc, to chetnie wyslalabym Ci moja fotke na maila, mam ogromny problem co do doboru kolorow, ktore mi pasuja no i zawsze mam podobna fryzure> Czy moglabys podac mi Twojego maila? Pozdrawiam serdecznie

Gość perfectIn2008
Oj, jejku jejku! "Marzyłam" napisałam przez "ż", wybaczcie za błąd!

Gość Kasiulaaa81
Juz wyslalam, z gory bardzo dziekuje!

aaa i najwazniejsze jaki makijaz pasuje do jasnej cery i ciemnozielonych oczu oraz ciemny blond włosów nigdy nie farbowanych ?

PRZYROBASKA82 - do zielonych oczu pasuja szarosc brazy fiolety błekity ale jak masz jasne włosy i cere to w polaczeniu z morelem i bezem powinno ładnie wygladac :)

oczywiscie dziekuje za rade:) nie wiem tylko czy ciemny makijaz nie bedzie głupio wygladal kiedy mam naturalne włosy ..czy nie bedzie to taki kontrast ?

polecam z oriflamu ale dobry jest tez rimmel volume flash (20zl) albo astor(27zł) slyszałam tez ze sa dobre i tanie (5zl) tusze z Sensique(w drogeriach Natura) osobiscie lubie ta serie ale tuszu jeszcze nie probowałam

Gość 12345678910
A jak maskować niedoskonałości jeśli skóra jest sucha? Wypryski pokryte korektorem/fluidem strasznie źle wyglądają, odstaje sucha skóra itp itd. Po posmarowaniu kremem fluid wałkuje się, nawet po odczekaniu aż wsiąknie...

Kasiula - bo zaraz o tobie zapomne :) - dałabym puderek bo sie swiecisz (nie wiem czy ty czy zła jakos fotki :P) oczka bym pomalowała na brazy lub zielen moga byc dodatki jasniejsze, lekki(!) roz na policzki bo jestes bladzina :) usta masz ładne wiec wystarczy błyszczyk i rzesy pogrubiajacym tuszem i luzik :) a co do włosow (ja na włosach nie za bardzo sie znam)to zrobiłabym grzywke na skos a włosy spinała w kucyk albo spinka tak troche z gory ale nie wszystkie :)

Gość 12345678910
jaka fryzura do trójkątnej twarzy ale 'pulchnych' policzków?

12345678910 - najpierw musisz sie nakremowac poczekac az wsiaknie pozniej dajesz korektor a na wierzch lekki puder :) moze masz zly fluid albo korektor...polecam korektor miss sport :)

12345678910 - musisz miec wypuszczone kilka kosmkow włosow na buzie a reszta moze byc spieta w kok lub spinka :)

Gość Kasiulaaa81
Madziu, bardzo Ci dziekuje, rzeczywiscie mam bardzo jasna cere, ale za nic w swiecie nie pojde na solarium, bo dbam o skore, wiec jakos musze sobie radzic ;-) To moja buzka wlasnie tak sie swieci, bo mam cere mieszana. Dziekuje za pomoc w doborze kolorow. A z ta fryzura to jest tak, ze kiedys mialam grzywke na skos, ale przy moich kreconych lekko wlosach podkrecala mi sie na wszystkie strony i robily sie z tego loki, wygladalam okropnie ;-) Pozdrawiam jeszcze raz!!