Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ania86

Jak odzwyczaic dziecko od jedzienia w nocy???

Polecane posty

Kochane mamy pomóŻcie mi, doradzcie... Moja 9 misieczna coreczka domaga sie jedzenia w nocy co 3 godziny :-). Dostaje 150 ml kaszki bebiko specjalnej na noc. zawsze zjada wszystko i oczywiscie spi dalej. Nie ukrywam, ze zaczyna to juz byc dla mnie bardzo meczace, a wiem, ze w tym wieku dziecko potrafi przespac juz cala noc bez jedzenia. probowalam zamiast jedzenia dawac picie, ale dziecko jest glodne i samo picie nie wystarczy. Moze macie jakies pomysly, metody na ten problem ?:)

Musisz ją odzwyczajać tzn.Nie karmić w nocy!!! Dziecko w tym wieku nie powinno już jeść w nocy:)

Gość może by dać treściwszą kolację
????eureka!!!!!!!!!!!!!!

Gość dalajlamka
a moze oszukiac i w nocy dawac herbatke?

Ble ble bnle -nie dawac w nocy - latwo powiedziec. Zgodze ze sie co 3 godz to przesada ale moja 15 mies corka do tej pory budzi sie ok 4 rano na mleko bo burczy jej w brzuchu. Probowalam wszystkiego - jak nie dam to placze az do 7 rano i usypia po sniadaniu. Bez sensu. Dodam ze moja corka chodzi spac o 19 i spi do 8 rano- malo dzieci potrafi przespac tak dlugim snem bez jedzenia. U nas bylo juz na kolacje wszystko i zoladek corki nie potrafi jeszcze miec 13 godz przerwy. Na pewno inna syt jest z dziecmi ktore chodza spac kolo 21 i wstaja bardzo wczesnie.Moja wytrzymuje kolo 9 godzin. Czasem dluzej, zalezy jaki ma okres. Kilka nocy mielismy tez calkiem bez jedzenia. Na pewno nie chodzi u nas o problem z samodzielnym zasypianiem bo mala od urodzenia usypia sama w lozeczku w swoim pokoju. Mleko nie jest usypiaczem, nie usypia z butla w buzi. Ja po prostu czekam az G dorosnie do bardzo dlugich przerw albo az skroci sobie nocny sen. Buziaki:)

moja siostra ma ten sam problem a chlopczyk ma juz 14 mcy bardzo ciezko jej odzwyczaic go od jedzenia on po prostu sie drze jak opetany jak nie dostanie! czasami umie go przetrzymac i np raz dostanie jesc ale drugiej nocy juz trzy bo tak sie drze. nie wiem jak sie odzwyczaja. ona probowala po prostu przeczekac az sie zmeczy i pojdzie spac. w dzien probowala duzo dawac do jedzenia (ale oczywiscie nie z przesada) i w nocy bylo gorzej bo maly mial rozepchany zoladeczek i ledwo zjadl a po godzinie znow jesc chcial :O