Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tamponikq23213

Problem z tamponami

Polecane posty

Gość tamponikq23213

Otoz postanowilam wyprobowac tamponow bo mam dosc podpasek,no i zakupilam tampony ob normal i nie moge wlozyc:(:(nie wiem czy to kwestia wprawy czy rozmiaru tampona ale nie moge:(eh poradzcie jak wlozyc;(ale ja mam smieszne problemy:(

Gość anteczka
no na początku tak bywa moze powinnas sprobowac mniejszy ,węższy rozmiar?

Gość zuza27
wybierz rozmiar mini

Gość jajaajajjajj
normal to na pierwszy raz za duże. Kup ob mini lub light flow. Musisz być rozluźniona, Ja zawsze wypluwam na palec trochę śliny i moczę tak aby był dobry poślizg, rozkrok, totalne rozluźnienie i wkładasz, palec tez musi być mokry. pozdrawiam, ja się nauczyłam za 3 razem, jak miałam 13 lat:)

Gość taka sobie jedna z tłumu
MI też nie udało sie wsadzic tamponu za pierwszym podejsciem ,nie wiem dlaczego tak jest ale do tego trzeba kilka razy podchodzic . I oczywiscie zaczynaj od rozmiaru mini .

Gość tamponikq23213
dziewica i na dodatek panikara i psychicznie zmeczona okresem,to normal uwazacie za duzy???

Gość tamponikq23213
za duze sa pro normal na pierwszy raz??no ratujcie,juz dluzej nie moge uzywac tych podpasek,non stop tylko plamie sobie bielizne,dosc ze umieram podczas okresu to jeszcze nie umiem sobie zalozyc:(

Gość edyśśśśśśśśśśśśśś
plamisz sobie bieiznę przez używanie podpasek? Hmm to pewnie musisz je porpostu częściej zmieniać:> A co do tamponów... Zgadzam się z przedmówczyniami. NORMAL to za duże jak na pierwszy raz. Najepiej na pcozątku próbować założyć mini. A jako, że nie są dostatecznie chłonne, najlepiej stosować je w dniach, kiedy krwawienie jest już mnie obfite. Ja używam tamponów od 3 lat i do tej pory w pierwszych 2 dniach miesiączki najczęściej i tak stosuję podpaski (chyba, że gdzieś wychdozę), czuję się wtedy o tyle komfortowo, że mam epwność, że nic mi się nie przeleje i zdązę na czas ją zmienić. A tak poza tym nie ejsteś pierwszą i ejdyną kobietą która ma ten problem, mam wrażenie, że każda z nas to rpzechdoziła. Rozmawiałam nie tak dawno nawet ze swoimi koleżankami na ten temat, wspominałyśmy nasze peirwsze próby. Co się okazało? że każda z nas się bała, wkładała go za płytko, potem bardzo bolało, ale zaciskało się zęby wmawiając sobie, że tak ma boleć, hehe. Do tego dochodził lęk o to, że sznureczek się urwie, że nie będzie jak wyciągnąć... No i jeszcze jak włożyć? Postaraj się rozluźnić, i wkładaj go deikatnie do pochwy kierując lekko ku górze. Za którymś razem napewno się uda:)

Gość plamkaa
Ja też czasem plamię bieliznę, po prostu przy zajęciach wymagających ruchliwości podpaska często się przesuwa itp. Kochana - kup sobie Tampaxy z z plastikowym aplikatorem, na początek mniejsze. Zakładanie proste jak bułka z masłem:)

Gość plamkaa
znaczy plamiłam, teraz już nie:)

Gość tamponikq23213
zmieniam co 3 godziny a czasem nawet czesciej..Mam lek przed brudem wiec opcja ze plami mi sie bielizna bo nie zmieniam jest nieprawdziwa..Eh kurcze poprostu umieram przy okresie i myslalalam ze moze chociaz jak zmienie podpaski na tampony bede sie czuc troche bardziej komfortowo.

Gość poczytajse
nieprawda, nie kazda nie umie zalozyc tamponu, ja zalozylam za 1 razem bez zadnych klopotow, tylko mini oczywisci. Teraz w 2-3 pierwszych dniach uzywam normal a potem mini, nie wyobrazam sobie podpasek, fuj, paskudztwo i to okropne uczucie jak z ciebie wycieka

Gość noni
dziewczyny, szanuje to, że tampony są wygodne, ale są też niezdrowe. ginekolożki z centrum onkologii (na wykladach na poloznictwie) mowia, że masa pzypadkow raka narządow rodnych bieze się od tamponow i plastikowych podpasek- mają kontakt z błoną sluzową, tam, gdzie nie ma naskórka, i ma to tak poważne nastepstwa! tampony są zwykle chemicznie wybielane i zawierają szkodliwe substancje. przykro mi :(. niestey najzrowsze są najzwyklejsze najbardziej papierowe podpaski lub bawełniana wata z apteki, chyba, że któraś jest radykalna i używamateriałowych podpasek ( znam takie). ale takie najzwyklejze grube belle są najmniej szkodliwe- zróbcie kiedys porownanie. ja poki sie tego nie dowiedzialam uzywalam tamponow i plastikowych podpasek i przyzwyczailam sie do odpazonych blon sluzowych, uznalam za smutna koniecznosc. traz naprawde czuje roznice, co za komfort, zero odparzen. wiem, ze reklamy wmawiaja nam, ze im mniej widac i im bardziej plastikowe i ciensze tym lepiej i wygodniej, ale sprawdzcie same- naprawde da sei chodzic z grubsza podpaska calkiem wygodnie,a jak inaczej czuje sie nasza skora!

Gość Ale jak slinic palec...
:O Ktos tak napisal....A po co slinic palec...