Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tubaaaaax

dziekie mięso -pomocy!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość tubaaaaax

Witam serdecznie Moze ktos moglby mi pomoc w nastepujacej sprawie Mam lekko wrastajace paznokcie dlatego sam czesto staram sie tak o nie zadbac aby nie wrastaly jednak ostatnio w duzym palcu stopy w lewym koncie palca za mocno wycialem cos sobie i ogolnie zaczel palec ropiec a potem powstalo cos co wyglada na "dziekie mieso" tzn taki kawalek miesa wyrosl na tym , boli mnie to przy nacisku i ropieje:( Co powinienem zrobic, czy mozna to zlikwidowac nie idac do lekarza?? Prosze o sensowne rzeczowe porady tylko tych ktorzy maja o tym jakies pojecie Z gory dziekuje Rafal

Gość tubaaaaax
Laguna a do kogo ona poszla? jakiego rodzaju to lekarz...

Gość
ja bym jednak radzila abys udal sie do lekarza , byc moze bez chirurgicznej interwencji sie nie obejdzie , a jak ropieje to mozesz nawet antybiotyk w masci dostac

Gość idź do lekarza ogólnego
on to obejrzy i zapewne da ci skierowanie do chirurga na zabieg. jesli sprawa nie jest powazna, to umów się na pedicure do salonu kosmetycznego, tam pani wymoczy ci stopy i usunie problemik. sam nic nie rób!

Gość kiedyś to miałam
wymoczyłam w mocno ciepłej wodzie z szarym nydłem i owinęłam babką lancetowatą. Bez interwencji chirurga samo oddzieliło się od zdrowej tkanki i wyciągnęłam to jak "drzazgę" z ciała. Polecam też zamiast babkiroślinę pokojową o nazwie żyworódka, bo ta z kolei zlikwidowała mi bolesny odcisk na małym palcu - po 3 dniach okładów z tej rośliny wyszedł wraz z korzeniem.