Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sarraa22

czy ktoras wpadla bo zapomniala wziac tabletki?

Polecane posty

Gość sarraa22

znacie takie przypadki? jakie jest prawdopodobienstwo wpadki, gdy nie wzielo sie jednej tabletki z opakowania( lub gdy sie ja wzielo, ale po czasie dluzszym niz 12 godzin)?znacie takie przypadki wpadek?jestem w takiej sytuacji, zapomnialam tabletki, potem stosowalam tylko stosunek przerwany i mam stracha..:O

Gość a ja mam bardzo krótkie
Przecież prezerwatywy są łatwodostępne. Naprawdę polecam. Będziesz się czuć bezpieczniej zanim minie "zagrożenie".

Gość sarraa22
tak wiem.. ale jakos tak wyszlo, ze napadla nas chec a gumki akurat nie mielismy.. no i tylko stosunek przerywany( tylko raz, potem juz stosowalismy gumki) dodam, ze zawsze, nawet jak juz bralam tabsy stosowalismy przerywany albo gumki dla dodatkowego zabezpieczenia.. teraz mam stracha jak cholera,cz przypadkiem nie wpadlam. dodam, ze zapomniana tabletke wzielam 13 godzin " po czasie" :O

z tego co pamiętam najgorzej jest zapomnieć o 1 pigułce z początku opakowania po przepisowej 7 dniowej przerwie. Zdaje sie że ze środka opakowania jest bezpieczniej - ale poczytaj w ulotce tam powinno tym być

Gość sarraa22
tabletka ktorej zapomnialam to byla 7 z opakowania..koncowka 1 tygodnia.. jestem ogolnie przrazona swoja bezmyslnoscia, pocieszam sie tylko tym, ze biore tabsy juz prawie 2 lata i jednak stosowalismy stosunek przerywany.. mam nadzieje ze bedzie dobrze:O

Znalazłam Ci cytat z książki "Niezażycie pigułek z początku i końca opakowania rzeczywiście może być niebezpieczne - znacznie gorzej jest zapomnieć o jednej pigułce właśnie z początku lub końca opakowania niż o kilku ze środka. Jeśli na przykład zapomniałaś o dwunastej tabletce, nie powinno się wydarzyć nic szczególnego, jako że twoje jajniki po siedmiu dniach zażywania tabletki są całkowicie uśpione i o ewntualnym ryzyku zajścia w ciążę można mówić po co najmniej tygodniu bez tabletki. Oczywiście nikomu nie zalecamy takiej beztroski i zapominania o kilku pigułkach pod rząd, ale bardziej ryzykowne jest przedłużenie tygodnia bez pigułki o tabletki z końca opakowania."

Gość laaaaaaaaaaaa
hej wiem za w takich chwilach sie nie mysli ale jak sama wiesz jedyna 100% metoda to brak seksu. moja kumpela nie zapomniała o żadnej tabletce tylko była przeziębiona i organizm nie wchłonąl dawki hormonu i teraz ma sliczna 8 misieczna corke :) więc nie ma reguły ale jeśli był przerywany i tylko jedna tabletka to się nie przejmuj

Gość sarraa22
staram sie nie myslec o tym, bo teraz i tak juz nic nie zmienimy( najwyzej bede sie powstrzymywac od seksu,abo jak juz o tylko z gumka. dowiem sie za okolo tydzien co i jak, bo wtedy powinnam dostac okres

Skoro siódma to wygląda na to, że możesz się tak nie denerwować. Jeszcze jeden cytat z książki: "Jeżeli spóźnienie przekracza 12 godzin, powinaś natychmiast zażyć zapomnianą tabletkę, następną o zwykłaej porze, a przez kolejne siedem dni dodatkowo się zabezpieczyć" 12 czy 13 godzin to nie aż taka różnica pewnie jajniki jeszcze się nie zorientowały ;-) Myślę, że jesteś bezpieczna. Ale na te parę dni kup prezerwatywy. 🖐️

Gość Nic wielkiego
Zupełnie się nie przejmuj, jedna tabletka wzięta nawet po 13 godzinach nie jest żadnym problemem. Ryzyko minimalne jest, ale takie to jest nawet wtedy jak bierzesz wszystko regularnie i o czasie. Mi się zdarzało zapominać nawet i o trzech w jednym opakowaniu i nic się nie stało a nie zabezpieczałam się jakoś szczególnie dodatkowo. Jak się mocno boisz to leć po teścik ciążowy i z porannego moczu zrób (jest wtedy najpewniej choćby nie wiem co pisali na opakowaniu) i zapomnij zupełnie o sprawie :) Powodzonka

wg mnie Twój przypadek pasuje do cytatu z godz 13:32, więc szkoda nerwów. Ciesz się świątecznym czasem. 🖐️

Gość boni 666
do laaaaaaaaaaa ale czy to mozliwe ze tabletka nie wchłonęła się od przeziębienia? moze brała jakies leki i dlatego ta wpadka? na ulotce nie ma nic na ten temat ze przeziebienie zmniejsza wchłanianie...jak to jest?