Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość porannywyglad

Poranny wygląd

Polecane posty

Gość porannywyglad

Jest coraz gorzej, jak budzę się rano mam wrażenie że twarz jest z plasteliny, taaaaaka spuchnięta, wyglądam okropnie, ledwo mogę otworzyć oczy. Kręci mi się w głowie. Przez kilkanaście minut ledwo widzę i nie mogę się prawie że odezwać. Brzmi śmiesznie ale tak mam, kiedyś rano normalnie byłam zaspana i już, po pół godzinie znikało, a teraz ta 'opuchlizna' utrzymuje się z godzinę, po czym nastepuje jakas inna faza, tzn jestem do jakiejś 14stej nieswoja, inna, brzydka..co bym ze soba nie robila, to jakas na wpol zaspana:/ dopiero ok 16 czuje jakby wszystko zeszlo. Czy to moze miec zwiazek z zatrzymywaniem wody w organizmie? czy ktos tak ma? wlasciwie od rana do poludnia jestem wykluczona ze spoleczenstwa;/

Gość moze jesz za duzo soli w
potrawach, bycmoze przyjmujesz pigulki anty, ktore zatrzymuja wode w ogranizmie, moze palisz papierosy, przez co ciezej ci sie dobudzic, a moze jestes chora

Gość porannywyglad
soli nie jem od dawna, pigulek nie przyjmuję...nie palę... gdzieś tu przeczytałam o tabletkach na zatrzymywanie wody w organizmie..sa bez recepty? moze ktoś podac nazwe?

Gość brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
zbadaj hormony tarczycy, są ściśle skorelowane z zatrzymywaniem wody w organizmie.

Gość annete
1/ może masz coś z nerkami? zrób badanie krwi i moczu 2/ dobrze zrobi Ci 3-7 dniowa dieta oczyszczająca warzywno-owocowa - pozbędziesz się nadmiaru wody z organizmu, będziesz jak nowo narodzona, pełna energii.

Gość porannywyglad
ostatnio robilam badania kontrolne i wszystko wyszlo ok dieta tak, a wrecz glodowka wskazana, ale nie wiem czy to tak dobrze na zimę. Może lepiej poczekać do wiosny...

Gość porannywyglad
nieee, na pewno nie..."(

Gość też tak mam...
choruje na zatoki mam przewlekłe zapalenie i u mnie to wina zatok niestety. Efekt niedotlenienia

Też tak miałam długie lata. Rano musiałam twarz w lodowatej wodzie myć, żeby jakoś to złagodzić. W sumie nie ma problemu jeśli śpię według swojego rytmu (od 2 do 10:00 rano) i jem zdrowo.

a badałas tarczyce,przy nieodoczynnosci są tez takie jazdy z twarzą,ze jaest taka opuchnięta,przy niedoczynnosci tarczycy zatrzymuje siętez woda w organizmie i nie trzeba miec obrzęku nóg,obrzęknieta i nalana będzie twarz,są tez wtedy zapuchniete górne powieki. Ciezko jest sie wogóle dobudzic,człowiek jest ospały i ma problemy z koncentracją.

odświezam topik! bo mnie tez dotyczy ten problem, tyle ze ja jestem taka nalana takze pod wieczór... :( leczę sie na niedoczynność tarczcy i nic... tzn tak jakby byla minimalna poprawa ale dalej jestem spuchnieta, chce mi sie spac, depresja, przesuszone włosy itd. czy któras z Was tez leczy niedoczynnosc? i czy przestalyscie puchnac? dawniej tez nie bylam taka opuchnieta zwl rano...

Gość marakeszka22
moze jakieś witaminy??? teraz jest co dobrego na noc,nie pamietam jak to sie nazywa.Poszukaj sobie tu na blogu , z pewnoscia znajdziesz na ten temat-http://blog.rimmellondon.com.pl

A ja bym chciała cały dzień wyglądać tak, jak wyglądam po wstaniu rano z łóżka. To chyba jedyny moment w ciągu doby, kiedy moja cera jest idealna, koloryt skóry perfekt, oczy lśniące, włosy lekko uniesione, usta lekko nabrzmiałe i czerwone. Dlaczego ja tak nie mogę wyglądać cały dzień???? Dlaczego pół godziny później..... wszystko się zmienia? Czy ktoś ma tak jak ja, czy wszyscy mają tak jak autorka?

Gość sprawdz krążenie
bo nie tylko nerki mogą byc powodemj opuchnięc może zbytnio objadasz sie na noc, wtedy gorzej sie spi może to kłopoty z wątrobą, porozmawiaj z lekarzem, watroba odtruwa z toksyn więc jeśli ona szwankuje to mogą byc takie opuchlizny i złe samopoczucie jesli wszystkie badania wyjdą ok spróbuj herbatki drenującej Slim Figura Faza II Herbapolu, to nie jest herbata przeczyszczająca, ale usuwająca nadmiar wody i toksyn z organizmu na złe krążenie limfy jest też preparat homeopatyczny z apteki Lympho..... nie pamiętam nazwy ale wielu osobom pomaga na sińce pod oczami i opuchlizny przyczyną może byc też niskie ciśnienie krwi, wtedy właśnei trudno sie dobudzic, brakuje energii i trudno się skupic, na to dobra jest kawka z rana, kawa ma również działanie odwadniające sprawdz też czy nie masz anemii i masz prawidłowy poziom żelaza we krwi

Gość sprawdz krążenie
Spinola, ja tak mam, pewnie dlatego że w pozycji leżącej u kogoś z niskim ciśńieniem jest lepsze krążenie niż w pozycji stojacej w ciągu dnia :-( dzień zaczynam od dwóch kawek, bo inaczej nei trafiam w drzwi łazienki....

Miałam tą herbatke i nic nie pomogła: http://www.domzdrowia.pl/42490,system-slim-figura-oczyszczanie-21-szt-herbatka-fix.html Kawa ani mnie nie pobudza, ani nie usuwa nadmiaru tej wody. Piłam też Cardiamid z kofeina i nic... Ciśnienie mam w normie. Co to jest Lympho?? Szukałam w internecie i nie mogę znaleźć. Jestem pewna, że to od tarczycy. Bo tuz po zwiekszeniu dawki (może 2 tygodnie na tej zwięksoznej) - było lepiej. Nawet byłam mniej blada i było mi tak jakby cieplej, wlosy mniej suche. A później znowu sie popsuło... Wynik TSH mam idealny, FT4 też dobre, za to FT3 miałam poniżej normy, teraz w dolnej granicy ale juz norma. Podobno bardziej pomagaja leki łaczone tyroksyna i t3. To jest forum całe o niedoczynności tarczycy, badaniach, leczeniu: http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24776

rano mam nabrzmiałe policzki, usta, górne powieki, nawet nos. w ciągu dnia jest troszke lepiej.