angel165 0 Napisano Grudzień 29, 2007 Mam 17 lat i bym chciała zaczac stosowac tabletki antykoncepcyjne. Czy moge je zaczac juz stosowac czy lepiej jeszcze poczekac i zabezpieczac sie w inny sposob? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jola78 Napisano Grudzień 29, 2007 tab. są najbezpieczniejszym rozwiązaniem ale zaczynać je brać w tak młodym wieku to ja bym nie radziła Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
teoria 0 Napisano Grudzień 29, 2007 ja też nie poczekaj najpierw aż Ci się gospodarka hormonalna unormuje bo w takim wieku pewnie jeszcze unormowana nie jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
angel165 0 Napisano Grudzień 29, 2007 Tak tez myslalam. Wiec od kiedy tak najlepiej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jola78 Napisano Grudzień 29, 2007 jak najpóźniej nawet po 20 roku życia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moj lekarz mowil ze nie ma Napisano Grudzień 29, 2007 przeciwskazan w mlodym wieku do brania tabletek, trzeba miec tylko regularne cykle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
teoria 0 Napisano Grudzień 29, 2007 nawet jak sie ma regularne to gospodarka horm. może być nie do końca ukształtowana :) tak myślę :D pozatym ja bym sie w takim wieku nie odważyła :D zaczęłam jak miałam prawie 21 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moj lekarz mowil ze nie ma Napisano Grudzień 29, 2007 z reszta w krajach zachodnich tabletki przeznaczone sa wlasnie dla nastolatek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jola78 Napisano Grudzień 29, 2007 tak, ale lek. zwisa to czy ty będziesz się faszerwać od tak młodego wieku tab. bo to nie jego organizm ale sama pomyśl nad tym co bedzie dla ciebie dobre Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moj lekarz mowil ze nie ma Napisano Grudzień 29, 2007 ja bralam wlasie od czasu kiedy skonczylam 17 lat i nic mi nie jest i nie bylo. najlepiej zapytaj lekarza, bo to, ze tabletki sa szkodliwe to kazdy doskonale wie, ale wiek raczej nie jest przeciwskazaniem, szczegolnie przy tabletkach nowej generacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja tylko tak sobieeee Napisano Grudzień 29, 2007 a tu nie kraje zachodnie tam są przeznaczone bo dzieci już chodzą do łóżka w wieku 12-13 lat i to nikogo nie szokuje :o też uważam że tabletki powinno się brać dopiero około 20 :o a co do lekarzy to oni powiedzą wszystko czego pragniemy byle mieć nas z głowy:o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moj lekarz mowil ze nie ma Napisano Grudzień 29, 2007 nie wiem jak twojemu lekarzowi, ale mojemu nie zwisa, mam do niego zaufanie, prowadzi mnie od wielu lat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moj lekarz mowil ze nie ma Napisano Grudzień 29, 2007 mialam do wyboru kilka metod wiec antykoncepcja hormonalna nie byla ta, ktora najbardziej chcialam. moze troche poczytacie, a pozniej bedziecie doradzac. i nie rozmawiamy o tym co szokuje, a co nie, a co jest bezpieczne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
teoria 0 Napisano Grudzień 29, 2007 moj lekarz mowil ze nie ma ---> a masz dziecko ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jola78 Napisano Grudzień 29, 2007 właśnie różni są lek. może ty trafiłaś do b. dobrego albo do prywatnego :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
teoria 0 Napisano Grudzień 29, 2007 \"moze troche poczytacie, a pozniej bedziecie doradzac\" ja akurat sama tabletki brałam wiec pouczać mnie nie musisz bo wiem pewnie tyle samo co Ty jak nie więcej :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moj lekarz mowil ze nie ma Napisano Grudzień 29, 2007 byl ostatnio taki artykul, ktory mowil, ze zatrzymanie naturalnych miesiaczek wplywa korzystnie na kobiety itp. radze doczytac, a pozniej wie wypowidac. bo zadna z was nie powiedziala nic na podstawie konsultacji lekarskiej jak na razie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moj lekarz mowil ze nie ma Napisano Grudzień 29, 2007 nie wiem jakie znaczenie ma fakt gdzie przyjmuje lekarz, czy prywatnie czy nie, to raz. i nie wiem jakie znaczenie ma fakt posiadanych dzieci. tabletki nie powoduja nieplodnosci jesli o to ci chodzi. zapewne wiesz najwiecej o tabletkach, nawet wiecej niz lekarze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
teoria 0 Napisano Grudzień 29, 2007 pytam raz jeszcze = czy masz dziecko ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moj lekarz mowil ze nie ma Napisano Grudzień 29, 2007 to czy mam dziecko nie jest tematem tej rozmowy. ale jesli zamierzasz sugerowac, ze tabletki powoduja nieplodnosc to nie ma sensu prowadzic dalej tego dialogu..bo jest to smieszne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
teoria 0 Napisano Grudzień 29, 2007 aha czyli nie masz :P no to zobaczymy jak będziesz chciała zajść czy będzie tak łatwo :P :P :P i ja nie mówię, ze tabletki powodują niepłodność ale zażywane od tak młodego wieku rozpieprzają gospodarkę hormonalną i potem albo trzeba leki brać na wywołanie @, albo na uregulowanie albo na wywołanie jajeczkowania bo często gęsto po odstawieniu ono nie wraca :O a wiem co mówię, bo odstawiłam prawie rok temu :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
teoria 0 Napisano Grudzień 29, 2007 a gdzie ja powiedziałam, ze powodują niepłodność ? :O spoko masz jeśli pytanie CZY MASZ DZIECKO = TABLETKI POWODUJĄ NIEPŁODNOŚĆ hahahhaa :O faktycznie śmieszny jest ten dialog Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja tylko tak sobieee Napisano Grudzień 29, 2007 dziewczyno nie udawaj że pozjadałaś wszystkie rozumy! nie będe się z Tobą kłócić ale nie myśl że każda z nas taka głupiutka. tabletki anty to nie nowośc i każdy co nie co o nich wie... a co do lekarzy to uwierz jak moja koleżanka była w ciąży to lekarz powiedział jej że ciąża obumarła... dziewczyna była w szoku poszła prywatnie i co się okazało ?? dzidziuś żył i dobrze się rozwijał ! i nei wmawiaj mi że każdy lekarz jest taki sam i każdy tak dobrze dba o pacjentki :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moj lekarz mowil ze nie ma Napisano Grudzień 29, 2007 no wiec widziesz czyli mozesz mowic tylko i wylacznie na wlasnym przykladzie. ja jak odstawilam tabletki po 5 latach ich brania mialam @ regularnie i bez zadnych problemow. widocznie u ciebie problem byl juz wczesniej i gdzie indziej, ale latwo zwalic na tabletki. owszem tabletki sa bardzo szkodliwe, ale nie mozna winy za wszystko zwalac na nie. wystarczy sie troche dowiedziec. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moj lekarz mowil ze nie ma Napisano Grudzień 29, 2007 nie mowie, ze kazdy lekarz, a moj lekarz dba o pacjentki i jestem z niego zadowolona. pomogl mi zarozno przy doborze tabletek jak i przy ich odstawieniu. wszystko pod scisla kontrola. jestn na to bardzo przeczulona. i musze was rozczarowac, ale wiek 17 lat nie jest przeszkoda. nie uwazam sie za osobe, ktora zjdla wszystkie rozumy, to ty to napisalas. widocznie masz z tym problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
teoria 0 Napisano Grudzień 29, 2007 nie mówię tylko na własnym przykładzie bo jestem na topiku gdzie oprócz mnie jest 8 innych babeczek, które brały antytabsy i tylko 2 nie miały ŻADNYCH problemów z zajściem w ciążę :O pozatym moja droga to że masz regularne to wcale nie znaczy ze masz owulacje i jesteś płodna :O także nie masz się co cieszyć = oczywiście życzę Ci jak najlepiej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja tylko tak sobieee Napisano Grudzień 29, 2007 to nie chodzi o brak okresu tylko o to że tabletki powodują zanik śluzu dzięki któremu jajeczko zagnieżdża się w macicy bez niego nie ma mowy o ciąży... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moj lekarz mowil ze nie ma Napisano Grudzień 29, 2007 przeciez to, ze moga rozregulowac cykl wie kazdy i jest to nie zalezne od wieku w jakim sie je zaczelo przymowac. tabletki nie blokuja rozwijania, ale jajeczkowianie, a to co innego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
teoria 0 Napisano Grudzień 29, 2007 a co do lekarzy -- dla mnie lekarze to nie żaden autorytet :P jak myślisz dlaczego 9 na 10 lekarzy przepisuje recepty na YASMIN bez żadnych badań ?? wiesz dlaczego ? bo ja wiem i powodem nie jest wcale to, ze Yasmin ponoć najlepsze są :O :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moj lekarz mowil ze nie ma Napisano Grudzień 29, 2007 akurat sprawe owulacji mam sprawdzona, wiec nie musisz sie o mnie martwic. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach