Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

angel165

Wiek a tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość ja tylko tak sobieee
dziewczyno to Ty moze masz ale nie każda dziewczyna i nie każda ma takie szczęście :o

Gość moj lekarz mowil ze nie ma
oczywiscie, ze wiem. ponizewaz maja z tego profity od firm farmaceutycznych. dlatego nigdy nie skorzystalabym z pomocy lekarza, ktory przepisuje cos bez badan. jest wielu lekarzy z powolania, ktorym mozna ufac. i mysle, ze wcale nie powinna brac nigdy tabletek, bo sa bardzo szkodliwe, ale jesli zamierza to kiedykolwiek robic to wiek akurat nie ma zanczenia.

no to chociaż tyle, że wiesz :P :P bo inne to sie będą kłócić że Yasmin są najlepsze i dlatego co 2 je bierze :P a jak sprawdzałaś czy masz owu ? :P

dlatego jak juz pisalam to nie powinna ich nigdy brac, bo zawsze sa jakies skutki uboczne, a brak owulacji to te z najbardziej widocznych i rozpoznawalnych, sa inne ukryte, ktora moga ja spotkac. i dlatego odradzam branie. wiek akurat ma tu najmniejsze znaczenie, bo jak beda jej mialy zaszkodzic to zaszkodza nawet wiele lat pozniej.

bylam u lekarza na badanich po odstawieniu. ciesze sie, ze wszystko u mnie skonczylo sie ok. wiem, ze wiele dziewczyn ma problemy.

Gość jola78
a sam to w jakim wieku zaczęłaś brać tab.?Do 'moj lekarz mowil ze nie ma"

wiem bo sama lekarka pokazywala mi katalog z prezentami jakie jej zaoferowali za "pomoc" w propagowaniu danej marki, ale nie jest chciwa na takie rzeczy, bierze pod uwage dobro pacjenta.

ale robił Ci monitoring cyklu ? czy tylko zbadał tak na oko ? :P :P

jak juz pisalam w wieku autorki. trafilam do fajnego lekarza, ktory zlecil wszystkie badania i wyjasnil co i jak. wczesniej sama sie wiele dowiadywalam na ten temat, sczegolnie wieku itd. i okazuje sie, ze wiek jest najmniejsza przeszkoda.. bo skutki uboczne wystepuja nie zaleznie od niego

mialam robione kilka razu usg i hormony.

pozatym wiesz czasami jest tak, ze masz cykl owulacyjny a następne 6 bezowulacyjnych także to też nie jest reguła :P :P :P

nie martw sie moj lekarz wie co robi. tabletki odstawilam juz prawie rok temu, mysle, ze to dobry czas aby mowic, ze wszystko jest ok.

musze juz leciec. pozdrawiam

ja nie twierdzę, że nie wie ale po prostu z ciekawości pytam :P i coś mi się wydaje ze to USG nie było w jednym cyklu więc to nie był monitoring bo gdyby tak było to byś normalnie odpowiedziała a nie nagle uciekać musiała :P