Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baartkowaa

jak często czyścicie nosek bobasowi?

Polecane posty

Gość baartkowaa

nie pytam o zwykły cieknący katar tylko o suche smarki. Moje dziecko ma rok i od urdzenia miał takie smarki, codziennie przed snem oczyszczam mu ten nosek gruszką ale w nocy i tak budzi się, bo ma przytkany nosek. lekarz powiedział, że to nic. Czy wasze maluchy też mają takie smarki co z tym robicie i jak często?

Gość bartkoowaa
pooodnoszeeee

eee nie wiem co to "suche smarki" chodzi ci o takie "kozy z noska"? bo jelsi tak to Mania tez czasem ma i jak widze ze mam to zwijam chysteczke nawilzam woda albo sterimarem i jej wyciadam to z noska, potem jej psikam sterimarem. Ale nie robie tego regularnie tylko wtedy kiedy widze ze ma zatkany nosek.

Ja Lusi czyszczę tylko wówczas, gdy jest potrzeba, w praktyce może z 1-2 razy w tygodniu :)

Gość TEŻ MAM TAKI PROBLEM WIĘC
JA SWOJEMU MALUSZKOWI TEŻ CZYSZCZE I MAM TEN SAM PROBLEM BARDZO CZĘSTO MA SUCHE SMARKI BYLIŚMY U LEKARZA I KAZAŁA ZAKŁADAĆ MI NA ŁÓŻECZKO ZWILŻONĄ PIELUSZKE ! NO A PO ZATYM NAJPIERW PSIKAM MU MARIMEREM DO NOSKA(woda morska) KŁADE GO NA BRZUSZKU I CZEKAM AZ WSZYSTKO SAMO ZLECI NO WIADOMO SAMO DO KĄCA SIE NIE PRZECZYSZCI I WTEDY BIORE GRUSZKE I CZYSZCZE MU NOSEK ROBIE TO TYLKO WTEDY KIEDY WIDZE ZE JEST BRUDNO W NOSKU:D POZDRAWIAM

Gość I KTOŚ SIĘ JESZCZE WYPOWIE
ZAPRASZAM CIEKAWY TEMAT CHĘTNIE POCZYTAM

Gość mama32
Tez mialam ten problem, byl dosc uciazliwy. Maly czesto sie budzil w nocy, a przemywania sterimarem nie znosil. ale nic poza nawilzeniem czyli przemyciem sterimarem nie dzialalo. sama jestem lekarzem. wykorzystalam wszystkie sposoby. poprostu codziennie przed spankiem trzeba przeplukac nosek. tylko bez przesady, troszeczke, jedn, gora dwa psikniecia w dziurke. Pociesze cie, ze maly juz z tego wyrosl. poprostu dziurki mu sie powiekszyly i problem zniknal.