Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liczia

moja miłosć umiera... czy może ktoś mi doradzić??

Polecane posty

Gość liczia

witam:) W moim zwiazku do niedawna wszystko było ok, ale pewnego dnia dowiedziałam sie że mój kochany potrzebuje wolnego związku, bez zobowiazań... bardzo mnie to zabolała zawsze był taki czuły i wpaniały a wciagu kilku chwil stał sie dla mnie obcym czlowiekiem;( teraz żyje w tym wolnym związku od 2 tygodni, on robi co chce mnie maksymalnie kontroluje... moja miłosć po prostu umiera.... czy jest ktoś, kto był moze w tej samej sytuacji co ja albo rzpynajmniej doradzi mi co mam zrobić??

Gość na cholere żeś się z arabem
zadawała

odejść póki można zachować resztki godności 1. wolny związek to nie związek wbrew temu co się mówi 2. \"teraz żyje w tym wolnym związku od 2 tygodni, on robi co chce mnie maksymalnie kontroluje...\" - no chyba skecz :D jak wolność to dla obu stron - facet sobie haremik konstruuje czy co? :O

Gość liczia
canberra moze to troche źle określiłam... ja oczywiście też moge robić co chce ale ja mu o tym mówie i wtedy jest tysiace pytań gdzie ide, z kim ide co będe robić... myślałam zę on będzie tez mnie informował o tym co bedzie robił natomiast dzisiaj sie dowiedziałam że on sobie chodzi na imprezy a nie mówi mi o tym bo to nie ejst istotne:(

to przestań czuć się zobowiązana do udzielania informacji :D obawiam się że wkrótce się dowiesz od \"życzliwych\" jak on imprezuje i to już będzie niewesołe :O

Gość liczia
canberra no własnie rpzestałam sie czuć zobowiazana... z jednej strony chciała bym mu skopać dupe a z drugiej strony boje sie że go strace... po poprostu boje sie samotności:(

smutne będzie to co napiszę ale wydaje mi się że właśnie go tracisz - zamiast wzmacniać związek co jest naturalne i logiczne facet go rozluźnia a ty zyskujesz tylko stres - bo nie wiesz co on faktycznie porabia

Gość liczia
ja nie wiem co mam robić:( nigdy z życiu nie myslałam że można tak bardzo cierpieć z powodu innej osoby:(

można i to bardzo tylko musisz też sobie odpowiedzieć na pytanie ile z tego cierpienia jest faktyczną tęsknotą za drugą osobą a ile urażoną ambicją i strachem przed samotnością i skąd się wzięła ta potrzeba wolności u twojego faceta?

Gość liczia
canberra mój facet nagle stwierdził że jest dzieckiem i chce żyć wolno bez wszelakich zobowiązań...

i przemyśl - jeżeli powiedziałabyś że w związku z tym odchodzisz to jaka mogłaby być jego reakcja? strach ze odejdziesz i powrót do normalnego związku gdzie nawzajem się szanujecie i wiecie wzajemnie co robicie (choć nie musicie robić wszystkiego razem przecież) czy ulga że tak się to skończyło?

Gość senaaaaaaaaaaa
wiec ja Ci powiem co zrobic: jezeli bardzo cierpisz - odejdz od niego (co jak sobie co rok bedzie wymyslal wolny zwiazek?) jezeli umiesz to zniesc - pozwol mu na to absolutnie nie naciskaj na nic, udawaj (tak, na sile!) ze Cie to nie obchodzi, pod zadnym pozorem nie pytaj "dlaczego juz nie jestes dla mnie czuly? w ktora strone zmierza nasz zwiazek? itd bo go stracisz. Ja bym jednak sie zastanowila czy warto byc z kims takim kto potrzebuje innych atrakcji

głupio robi - nie ma nic gorszego niż dziecinny facet zwłaszcza jak ma już trochę lat na karku :O

Gość znów tu przylazłaś
fenylo z tą zzzzzzzzzałosną grą

Gość liczia
dzisiaj sie z nim spotkam i pogadam;) już raz z nim zerwałam i wtedy błagał mnie na kolanach żebym wróciła... zobaczymy co zrobi teraz gdy mu powiem że z mojej strony miłosć umiera...

Skoro uważa ze jest dzieckiem to nie ma sensu żebyś pozostawała z nim w związku. Chcąc wolności automatycznie zdjął z Ciebie pewne zobowiązania także te dotyczące informowania go o Twoich poczynaniach. Jesteś młoda, zostaw go i znajdź sobie kogoś dla kogo Ty będziesz całym światem, a on dla Ciebie. I kto będzie poważniej podchodził do życia. Tego kwiatu jest pół światu :) powodzenia!

i chyba dobrze zrobisz dla mnie najgorsze co może istnieć w miłości to złudzenia że jest dobrze a miłości nie da się budować bez pracy i poświęcenia dla dobra uczucia :) jeśli twój facet naprawdę Cię kocha to musi też się poświęcić (np. swoje \"dzieciństwo\" na które nie ma już miejsca)

Gość liczia
dzięki wam za rady;) troche podbudowałyście mnie i pozwoliłyscie mi popatrzeć na mój zwiazek z dystansem:) zobacze co wyjdzie po dzisiajszej dyskusji;)

Gość A na czym polega taki
"wolny zwiazek", jakie sa jego zasady, reguły ?