Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy dajecie banany

czy dajecie banany swoim polroczniakom

Polecane posty

Gość czy dajecie banany

moja mama dala dzis dziecku banana z hipermarketu czikite, martwie sie bo te banany jakos dziwnie pachna i sa mokre - leza takie w tych pudlach dajecie malcom takie owoce z hipermarketu??

a skad indziej mozna wziasc banany? przeciez te w sloiczkach tez sa z supermarketu... ja mojej dawalam ale mi plula tym.... i nadal pluje. Nie lubi jabłek ani bananów.

Gość mycha22
hej ja daje banany juz od 6 miesiaca i kupouke normalnie w zwyklym warzywniaku i moja mala je wcina!!!!!!!ma juz 8 miesiecy a co jeszcze dajecie za owoce??

Gość na pomaranczowo a co
banany zatwardzaja u tak malego dziecka

Gość kariselka
Oj a ja nie dałabym 6 miesięcznemu dziecku banana, mandarynki tez nie. Danonka tez nie, bo po co? Tam jest sam cukier, to juz lepiej dać jogurt naturalny z owocami, albo deserek ze słoiczka z jogurtem albo twarozkiem Gerbera. A w ogóle to po co się tak spieszycie z tym wprowadzaniem nowości? Jak wam się dziecko uczuli, to dopiero będzie problem....

Gość mamamma
tak tak najlepiej poczekać aż skończy 18 lat wtedy juz nic go nie uczuli ja starszemu jak i teraz młodszemu daje banany od 5 m-ca danonki od 6 i wogóle jedzą to co lubią (oprócz napoi gazowanych i góry słodyczy)

jogurt po 9 miesiacu mozna wedlug schematów karmienia, a banany po 4 :) Ja daje malej jabłka( wciskam jej na sile bo mała nie chce) banany ( tez ich nie lubi), gruszki ( wymiotuje nimi) mandarynke tylko tak na skosztowanie bo troche boje sie tych przeklropionych cytrusów, w lecie jadla malinki, pila kompocik z czarnej porzeczki i agrestu ( rosną u nas w ogródku) jadla poziomki ( tez z naszego ogródka) i zupełnie nic jej nie bylo :) Robilam jej też soczek z brzoswini ( moja babcia ma brzoskwienie) Jakos bardziej do mnie przemawiają te swojskie niekropione owoce, ale co zrobic jak sa tylko sezonowe :( a jablka w tym roku wogóle nie obrodzily. Na naszej jablonce bylo moze z 10 sztuk... :( co do danonków to dalam jej moze ze 3 kubeczki w calym jej zyciu i po glebokim przemysleniu stwierdzilam ze wiecej jej tego nie dam. Moje dziecko nie lubi owoców. Krzywi sie przy nich jak nie wiem co, za to marchewke i zupke jarzynową wcina z apetytem :) wczoraj nawet zachwycala się kiszonym ogórkiem :D:D Mimo ze to kwaśne to strasznie jej smakowalo :D:D a z owoców w sloiczkach smakuje jej tylko i wylacznie banan z truskawką z hippa.

Lepiej dawac Danio zamiast Danonka. TO to samo tylko że Danio wychodzi taniej i jest go więcej.

Gość bazuka
Ja mam to szczęcie, że moja Anetka od samego początku lubiła owoce, najpierw te od gerbera, a teraz juz zjada surowe jabłuszko czy banana i upomina się o jeszcze.

Gość podpowiadam
banany w słoiczku od 4tego m-ca sa przetworzone a te "prawdziwe"sa od roku!!!!

Gość mycha22
mandarynki daje sie podobno od 12 miesiaca,a banany jak juz pisalam nawet od 5 a zadnego uczulenia ni ma,takze wcina a w ogole nie powoduja u niej zatwardzen wrecz przeciwnie.......

a jak sie "przetwarza" banany? nie pytam zlosliwie tylko z ciekawosci. Ktos napisal ze w sloikach sa przetworzone czyli jakie? ugotowane? ja myslalam ze one sa tylko zmiksowane i tyle...

Gość kariselka
mamamma, a bigos tez dawałaś jak miały 6 miesięcy i grochówkę? Tu nie chodzi tylko o alergię ale i oto, co mały brzuszek może przyswoić. Tak czy tak, Twój dentysta nieźle na Was zarobi.... A co do danonków, to spróbujcie ich kiedyś. To już lepiej kupować słoiczki, w takich gerberkach to i cukru mniej i owoców więcej

Gość podpowiadam
MaMani poczytaj na słoiczku z bananami

akurat takiego nie mam bo mala bananów nie lubi i dlatego pytam. Czy moglabyś mi przepisać to co napisano na tym sloiczku?

Gość hmmmmhmmmm
co wy tak ztym cukrem poprobujcie lepiej kaszek lub niektorych z mlek modyfikowanych to jest dopiero slodycz to az w jezyk szczypie takie jest slodkie a zapewe wasze dzieci je pija

Gość hmmmmhmmmm
"...w takich gerberkach to i cukru mniej i owoców więcej..." zebys sie nie zdziwila

Gość hmmmmhmmmm
te sloiczki nie moga miec mniej cukru niz normalne owoce

ja daje swieze banany a ze słoiczków daje owoce niesezonowe które akurat nie są dostepne np. teraz sliwki.