Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piękna buzia

Pokonałam TRĄDZIK i WĄGRY raz na zawsze.

Polecane posty

Gość Piękna buzia

Witam. O MNIE: Trądzik męczył mnie od 5 kl. Sz. Podst. Z początku było to kilka pryszczy, ale ok. rok temu moja twarz przypominała pizze. Miałam pełno wągrów i ropne guzy na całej twarzy. Nie chciałam nawet z domu wychodzić. Próbowałam wszystkiego: diet, leków, maści, „cudów”. Nic nie pomagało. Wielu lekarzy przepisywało tysiące leków i nic. W końcu postanowiłam leczyć się na własną rękę. MOJA METODA: Skleciłam to co przeczytałam na wielu forach i co radziły mi babcia z mamą. 1. Urynoterapia 2. Mleko 3. Mydełko z nanosrebrem Rano wstawałam i myłam twarz mydełkiem z nanosrebrem zakupionym na allegro. Zanim je zmyłam zostawiałam je na twarzy na ok. min. Potem stosowałam krem matujący (musiałam bo bym się świeciła) i fluid. Po powrocie ze szkoły myłam twarz mydełkiem z nanosrebrem i smarowałam się mlekiem. Nalewałam trochę na wacik i kolistymi ruchami smarowałam całą twarz a potem w takiej skorupie siedziałam 30 min. Następnie letnią wodą to zmywałam. Od ok. godz. 17 piłam wodę i stosowałam urynoterapię. Co poszlam do WC smarowałam się uryną i nie zmywałam tego. Co do zapachu nie był zły gdyż była to praktycznie sama woda i składniki które własnie leczą. Był bardzo jaśniutkiego koloru. Podczas kąpieli nie myłam już niczym twarzy tylko wodą. Następnie powtarzałam akcje z mlekiem i na noc krem nawilżający. REZULTATY: Po 2 tyg. Zauważyłam że twarz jest w świetnej kondycji. Miękka i pryszczy jakby mniej. Bawiłam się tak ok. miesiąca i pryszcze prawie całkowicie znikneły. Po 3 miesiącach nie miałam ani jednego pryszczyka ani wągierka. Zero plam i blizn. Teraz stosuje tylko raz dziennie mleko i myje twarz mydełkiem z nanosrebrem. Boże dzięki ci żeś mnie uleczył.

chyba nie denerwuja mnie az tak pryszcza i wagry zebym je uryna traktowala ;P ale z mlekiem i nanosrebrem moglabym sprobowac... chociaz nie musze wlasciwie, bo tyle co ja tego mam to nic, a pomaga mi kupowanie kosmetykow z apteki

Gość Piękna buzia
Mi też kosmetyki z apteki pomagały.... tak że przez 2 dni nie wyskakiwało mi nic pryszczy a następnie 20 naraz.

Gość Piękna buzia
Mleko zaiwera kwasy AHA... a co one robią to sobie juz sprawdź na necie. ;)

Gość agaaga24
a mozesz podac linka tego mydełka z allegro??

U mnie mleko wlasnie powoduje wypryski. Mi w walce z tradzikiem pomogly bardzo ziola: pokrzywa, nagietek, bratek, skrzyp polny, duzo witamin oraz odpowiednie kosmetyki do skory wrazliwej, aha takze zero czekolady i niektorych innych slodyczy.

Gość Piękna buzia
W zwykłej aptece ale nie każdej niestety. Musisz dobrze poszukac.

Gość agaaga24
a co to jest Urynoterapia?:D

Gość Piękna buzia
agnesinkka ---> ja niestety tyle szczęscia nie miałam wszystko to co piszesz robiłam i nie pomogło a nawet pogoszyło skóre.

Gość Piękna buzia
agaaga24 ---> poszukaj w google.

No u mnie dzialanie ziol wlasnie na tym polegalo. Na poczatku bylo przejsciowe pogorszenie bo organizm musial sie oczyscic z tosksyn i zanieczyszczen, biegalam wtedy strasznie do lazienki robic siusiu. Zas w miare jak organizm sie oczyszzal nastepowalo polepszenie az do calkowitego wyleczenia.

A wraz z zanikiem tradziku bardzo polepszyly mi sie tez wlosy, wyszczuplalam i ogolnie cala kuracja wplynela polepszajaco na moj organizm.

Gość Urynoterapia
jak mozna nie wiedziec kobieto to w delikatnych przypadkach jak ten to smarowanie sie a w gorszych picie wlasnego moczu!!!

Gość Piękna buzia
Do picia własnego moczu bym się nie posunęła ale takie przemywanie to nic strasznego. Mocz nie śmierdzi jeżeli jemy dużo warzyw i owoców... pijemy dużo wody. Przyznam ze lekko czuc ale nie aż tak żeby odrzucało. Z resztą ja jak się posmaruje tym to chodze po domu normalnie i o dziwo nikt sie jeszcze nie zorientował.

Gość candywoman
a mi pomogł Aknemycin taki lek w formie płynu z dozownikiem, którym sie przemywa miejsca dotknięte tradzikiem miałam taka sieczke na twarzy, ze cos starsznego i pzeszło teraz uzywam tego na wąry, aplikuje to sobie na noc i rano nie mam ani jednego wagra

Gość hariboo
Chciałam się dowiedziec czy po tym mydle nie "wysypie" mnie, a pozniej bedzie się ladnie goić?? Dzieki za odpowiedz!! Pozdrawiam.

Gość Piękna buzia
Mnie nie wysypało ale różnie ludzie reagują.

Gość Piękna buzia
candywoman ---> próbowałam i tego leku. On tak dziwnie pachnie no nie? Stosowałam kilka tygodni i nic nie pomagało. Moja twarz jakaś oprona jest na leki.

Gość ccc..
mam pytnanie czy jak samrowac sie wlasnym moczem rano kiedy ide do pracy? czy wy smarujecie sie przed praca? kolejne pytanie: co w przypadku mysia tym wlosow? najpierw szampon potem mocz i na tym koniec czy jeszcze po moczu wymyc raz wlosy? bede wdzieczna za wyjasnienie

Gość ccc..
agnesinka wymienilas rozne ziola czy ty je razem mieszalas i pilas i czy moge pic np samego bratka z cukrem jak herbate?

Gość Piękna buzia
ccc... ---> Ja napisałam że smarowałam się moczem w domu wieczorem. Wiesz jest jednak takie dziwne uczucie na twarzy będąc tym posmarowana. Mycie włosów moczem?? Dziwne i wątpie czy pomoże na włosy choc może... kto wie. Myślę jednak że lepiej jakbyś z moczu robiła maseczkę tz nałożyła na włosy a następnie po ok 30 min zmywła szamponem. Wiesz mocz po pewnym czasie zaczyna nieprszyjemnie pachniec.

Gość ccc..
dzieki piekna buzia . a co do wlosow to ktos pisal ze myl tym losy i teraz sa bujne i silne

Gość Ula........
sprobuje

Gość Piękna buzia
A wiesz może ccc jak długo ten ktoś mył te włosy?