Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opalanie natryskowe w ciazy

opalanie natryskowe w czasie ciazy

Polecane posty

Gość opalanie natryskowe w ciazy

witam mam pytanko. Wiem ze koieta w ciazy nie moze opalac sie ani na sloncu ani w solarium. Czy opalanie natryskowe tez szkodzi dziecku? Biore slub w 4 miesiacu ciazy i chcialabym chodz raz wybrac sie na opalanie natryskowe? Tylko czy mogę? Bardzo prosze o odpowiedzi?

Gość a mnie sie podobaja
prosze o porade

Gość no to jest
ja bym się zastanowiła przede wszystkim co to za substancja którą spryskują ciało - jest wiele toksycznych substancji w kosmetykach których kobiety w ciąży powinny unikać. Ja bym chyba odpusiciła...

Gość JA NIE WIEM ALE JAK TO
MOŻNA OPALAĆ SIĘ POD NATRYSKIEM I W CIĄŻY RĘCE OPADAJĄ ZASTANÓWCIE SIĘ NAD SOBĄ KOBITKI TO NIE BEZPIECZNE

Gość nonieeeeee
to trzeba bylo najpierw brać ślub a dopiero dziecko, ale bezmózgowie, dla wyglądu chce skrzywdzić dziecko.Ot matka polka.

Gość basiurek 24
daj spokoj sobie z opalaniem. ja brałam slun w 6 miesiacu a własciwie pod koniec 6 miesiaca i nie potrzebowałam opalania, mam bardzo jasna cere. po co masz potem myslec czy malenstwu nie zaszkodziło?!. odpowiedni makijaż i wszystko zakryje!!!

Jeśli ma ochotę iść opalona,a to nie zaszkodzi dziecku,to dlaczego nie???W worek ma się ubrać,ubiczować i trupią skórą świecić? :O

Gość tulipaulink24
Co to za odpowiedzi,kobieta w ciaży wszystkiego co używa( kremy,balsamy itp.,jest szkodliwe czy to w ciąży czy tez nie

Gość gość
możesz przebywać na słońcu - ale w bezpiecznych godzinach - tj do godziny 11 i po godzinie 16. Trzeba przy tym używać wysokich filtrów i nie opalać się zbyt długo. w solarium - absolutnie zabronione! opalanie natryskowe jest bezpieczne dla kobiet w ciąży nie należy zbytnio schizować ;P

Gość gość
- Opalanie natryskowe nie posiada żadnych skutków ubocznych, jest całkowicie bezpieczne i w odróżnieniu od stosowanych samoopalaczy nie zostawia przebarwień, plam, a naszego nosa nie drażni jego zapach. - mówi dermatolog, dr Łukasz Preibisz - Opalanie natryskowe to naturalny efekt opalonej skóry bez ryzyka powstania czerniaka, poparzeń skóry czy jej zwiotczenia. A jeśli wykonamy zabieg w renomowanym salonie, gdzie stosowane są kosmetyki najnowszej generacji, możemy cieszyć się opalenizną wyjątkowo długo - nawet dwa tygodnie. Czytaj więcej na http://www.styl.pl/mama/pielegnacja/news-bezpieczne-opalanie-w-ciazy-czy-to-jest-mozliwe,nId,623066#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Gość gość
Hmm... Ja odpuscilam jak szlam w ciazy na wesele i nie poszlam na to opalanie. Rece wysmarowalam samoopalaczem i dekolt, twarz wypudrowalam i efekt byl zadowalajacy. Mialam rajstopy wiec nogi moglam sobie darowac :D na zdjeciach fajnie wyszlam, brazowa :)

Gość gość
Nie można opalać się w ciąży, nawet natryskowo.Mysl kobieto trochę 😠

Gość gość
Opoalanie natryskowe powoduje duże większe ryzyko wystapienia raka skóry niz zwykłe solarium, nie radziłabym w ciązy, to substancja rakotwórcza

Gość gość
https://parenting.pl/portal/solarium-w-ciazy Solarium to nie jest samo zło. Ma też dobroczynne aspekty. Niestety trąbi się o tych złych skutkach bo ludzie nie mają i nie znają umiaru w korzystaniu poza tym bardzo łatwo przekroczyć zalecaną i bezpieczną dawkę dla organizmu. Często i gęsto ludzie korzystają po kilka razy w tygodniu średnio po 15 minutach, gdzie po 15 minutach ekspozycji na promienie UV komórki w naszym organizmie zaczynają zwracać się przeciwko niemu. Dokładnie upośledza działanie komórek Langerhansa, które odpowiedzialne są za początkowe reakcje immunologiczne ( na chłopski rozum - wyłapują szkodliwe czynniki i prezentują je odpowiednim komórkom, po tych 15 minutach te komórki po prostu "przechodzą" sobie obojętnie obok, a szkodliwy czynnik nie jest przez to wyłapany). Sama jestem w ciąży i byłam ostatnio na 5 minut, żeby przygotować skórę i uniknąć poparzenia na wakacjach. Spokojnie możesz iść na te 3-5 minut raz w tygodniu, jeśli nie masz żadnych problemów. Oczywiście lepiej wybrać się na łóżko (solarium leżące) gdyż tam zazwyczaj montowane są słabsze lampy 160/180 a na stojących są już 200/220. Opalanie natryskowe nie powinno być szkodliwe jeśli zawiera substancje które barwią naskórek - działa na zasadzie samoopalaczy. Nie polecam opalania natryskowego na własny ślub - po pierwsze po każdej kąpieli będziesz wyglądać coraz gorzej, opalenizna schodzi wraz z naturalnym złuszczaniem warstwy rogowej naskórka, która na codzien nie jest widoczna gołym okiem, zaś przy opaleniznie natryskowej będziesz po każdej kąpieli czy mocniejszym potarciu w plamach, po drugie upapra suknię. Możesz poszukać balsamów z wycięgiem z orzecha włoskiego (juglon) delikatnie i stopniowo będą barwić skórę, nie będzie efektu jak po natryskowym ale też nie będziesz wyglądać jakbyś opalała się przez sitko.

Gość gość
Ludzie jak macie pisab bzdury to nie piszcie lepiej wcale . Źenada napisac ze opalanie natr jest rakotworcze smiech na sali

Gość gość
Poczytaj sobie o parabenach i innych tego typu działających substancjach, osobo pisząca poprzedni komentarz. Samoopalacze zawierają szkodliwe substancje. Są gorsze od solarium, które nie jest szkodliwe, o ile się korzysta z głową a nie smaży do opalenizny mulatki w dodatku w szybkim tempie jak to solarisy mają w zwyczaju :)

Gość gość
- Opalanie natryskowe nie posiada żadnych skutków ubocznych, jest całkowicie bezpieczne i w odróżnieniu od stosowanych samoopalaczy nie zostawia przebarwień, plam, a naszego nosa nie drażni jego zapach. - mówi dermatolog, dr Łukasz Preibisz. Dlatego też polecam wam https://www.facebook.com/mojapasjafakebake/