Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile czasu ile czasu

ILE CZASU?

Polecane posty

Gość ile czasu ile czasu

Witajcie, zaręczyłam się niedawno, planujemy ślub na rok 2008. Myśleliśmy o sierpniu, bo wakacje, bo ładna pogoda, ale ... czy mamy w ogóle szansę załatwić tak szybki termin? Słyszałam, że nawet i rok się czeka :(

Gość Bibetka
Dla chcącego...To zależy czy koniecznie chcesz mieść ślub i wesele w sobote i czy marzy ci się przyjęcie w popularnym miejscu z zespołem.Ci najlepsi mogą być już zajęci :-( Sierpień jest jak narazie najpopularniejszym miesiącem ślubów, a soboty w msc są tylko 4 :-( ale nic nie jest przesądzone!!Głowa do góry i telefon w rękę.Musisz po prostu teraz bardzo szybko zorientować się w wolnych terminach>powodzenia

Gość ile czasu ile czasu
dziękuję serdecznie za odpowiedź :) u nas odpada organizacja wesela, zespołu, itd., bo zamierzamy po ślubie urządzić małe przyjęcie nad jeziorem, w takim domku należącym do mojego ojca, skromnie i romantycznie :) chodziło mi tylko o to, czy możliwe jest uzyskanie tak szybko terminu w kościele (bo bierzemy ślub kościelny), załatwienie tych wszystkich papierków, nauk itd. :(

Gość Bibetka
A to bez problemu!!Nie ma się co niepokoić:-) ja zamierzam pójść do księdza 3-4 msc wcześniej, no ale mieszkam w małej miejscowości i z terminem nie powinno byc kłopotu (z reguły w moim kościele odbywają się rocznie z 5-6 ślubów więc luz)W miastach już gorzej z terminami.Poza tym nauki możesz robić gdzie ci się podoba, sa nawet nauki weekendowe :-), ale np akt chrztu jest ważny tylko 3 msc więc nie warto się spieszyć.Jeśli pochodzisz z dużego miasta to narazie zaklep tylko dzień i godzinę.pozdr

Gość ile czasu ile czasu
uffff :) kamień z serca :) serdecznie Ci dziękuję i życzę pięknego ślubu 🌻