Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mechata

Jak i czym usunąć za swetra takie zmechacone kulki?

Polecane posty

Gość Mechata

Kupilam sobie taką niby specjalna golarkę, ale ona byla slabiutka i nic nie dawała, poza tym juz mi się zepsuła. Można się pozbyć tych kulek w inny sposób?

Gość prosze wykasowac
maszynka do golenia , ale delikatnie zeby nie zaciac swetra

Gość Mechata
Próbowałam maszynką, ale jakoś średnio mi to idzie. Poza tym żeby "ogolic" cały sweter zeszłoby mi się pół dnia :D

Ja mam taką maszynkę specjalną,ale na prąd, bo kiedyś miałam na baterie i w ogóle nic nie pomagało. A po tej na prąd sweterek wygląda jak nowy :)

Gość te kulki
nazywaja się PEELING i powstają pod wpływem pękania włókien materiału (np. podczas prania, wirowania) i najlepiej usuwać je tą golarką, o której wspomniałaś, jednak jeśli zdecydujesz się na maszynkę jednorazową, to musisz być bardzo ostrozna, zeby nie uszkodzić odzieży.

Gość Mechata
Nosze rozmiar 52 to chyba sobie wyobrazasz ze mam kawal swetra to zgolenia....

Gość Mechata
Jak zwykle zawsze znajdzie się jakiś idiota, co się podszyje :o Żałosne A ile kosztuje taka golarka na prąd i gdzie można taką kupić?

są też takie małe, plastikowo-metalowe grzebyki, którymi się czesze taki sweter i u mnie zdaje egzamin :) do kupienia np. w pasmanterii, raczej nie są drogie

Gość marola
mój sposób na kuleczki z odzieży i z pościeli to zwykły pumeks ,delikatnie kantem pumeksu pocieram i kulki schodzą.

Gość gość
ja je zrywam zebami

Gość MilenaTow
Raczej nie polecam takich małych maszynek po 5 zł. Na przestrogę aby ich nie wybierać bo słabo działają http://www.open-youweb.com/tanie-golarki-i-maszynki-do-zmechaconych-ubran-opinia/ można też zamiast elektrycznych używać maszynki tradycyjnej do golenia z żyletką, ale uwaga aby nie uszkodzić wtedy ubrania. A może ktoś ma jeszcze inne na to sposoby ?