Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 18atkakakaka

Do katolików!! Normalnie szlak mnie trafia

Polecane posty

Gość fefefefwEWF
sory, nie jest nieważna, tylko jakby... średniej jakości:o

Gość kugjt jv
Szlag :P

w czym ?? mówie o obłudnym spowiadaniu co do autorki skoro raz sie spowiada i chce rozgrzeszenia to po cholere idzie znów do łóżka ja nie chodze bo nie uważam że grzesze to proste

Gość fefefefwEWF
ale poniekąd ja to rozumiem, przecież najlepszym sposobem na odwrócenie uwagi od swoich grzechów jest obrzucenie kamieniami innych prawda?

zreszta to nie my tworzymy reguly wiary. tworzy jest Kosciol 9nie budynek...hmm!) jak nie pasuje to zrob krok i zostan ateista albo przejdz na bardziej dogodna i idaca na reke religie... tylko jak mniemam wtedy tez sie pojawia "ale", bo nie wolno jesc miesa, imprezowac.... przykre,

Gość szkodaa
ciemnogrod, jeju jaki Polska to ciemnogrod, przykro niektorych wypowiedzi czytac :( kler wymyslil spowiedz setki lat temu (nie zrobil tego Jezus tysiace lat temu) po to by kontrolowac i manipulowac taka masa slepo wierzacom ze ksiadz to juz niemalze bog na ziemi... proponuje zaprzestac spowiadania sie. i otworzcie w koncu ludzie oczy i umysly bo w Polska niedlugo takim sredniowieczem mentalnie pozostaje... :(

hahahahah japierdole. ciemnogrod-chyba u Ciebie w domu. to jest sakrament spowiedzi! a nie pobiezne oczyszczenie sie by godnie przyjac Cialo Chrystusa! na Boga! gdyby kosciol nie zakazal aborcji, eutanazji to podejrzewam ze kuirwy dajace dupy na lewo i prawo z wieksza rozkosza usuwalyby ciaze. a tak jeszcze jakiekolwiek ramy morlane sa na tym swiecie. spowiedz to ciemnogrod. za to bycie na czasie i przejaw wiedzy to suypianie z kim popadnie, cpanie, imprezowanie... straszne!

najłatwiej jest sobie wybrać: to mi odpowiada, w to będę wierzyć, resztę odrzucić, a także wybierać sobie: z tego sie wyspowiadam, a z tego nie. Tylko to przecież nie o to chodzi.

po pierwsze primo nie spowiada sie z grzechów, których i tak nie unikniesz... skoro wiesz że będziesz uprawiać seks to po co sie spowiadasz?? Przeciez taka spowiedz jest nieważna...

Gość fefefefwEWF
nie których nie unikniesz, tylko których nie żałujesz i nawet planuesz następny raz.

Gość szkodaa
olcha dzieki za ten komentarz do mojej wypowiedzi. on tylko potwierdzil moj obraz "prawdziwego katolika" - dla ktorego najwazniejszy jest ksiadz pewne sakramenty i obecnosc na mszy... a w sercu nienawisc. Jakbys mogla to pewnie bys krwawe krucjaty urzadzala w obronie swoich przekonan, taka jestes "pobozna" a zlosc i nienawisc bije z Twoich wypowiedzi. Przykre to.

to jest obluda. spowiadasz sie z klamstwa a klamiesz nie spwiadalaj sie z seksu. wiec po co... wysmienite chrzescijanki z was.

alez zadnych krucjat, zadne wynoszcenie ksiedza na piedestal hahah wybacz to nie w moim stylu. bardzo sceptycznie podchodze do tego co robia i mowia ksieza, odkad ksiaz zamiast z amboy mowic o sprawacj zwiaznych z miara 9bo przeciez dla wiekszosci ludzi niedzialna msza to jedyna w tygodniu obecnosc z Bogiem religia, nie ukrywajmy0 zaczal mowic o wycieczkach wakacyjnych. nie popieram zakazywania wiazania sie z kims innym po rozwodzie, popieram zakaz aborcji i eutanazji. ale spowioedz... kurwa przeciez spowiadasz sie dla siebie a nie dla ksiedza. co mnie z reszta obchodza cudze spowiedzi...kiniec.

po co? nie wiem. ja nie spowiadam sie wiedzac ze wg mnie ta spowiedz nie ma sensu bo nie chce sie poprawic.

Gość szkodaa
acha i moje "ramy moralne" tworzone byly w domu, przez moich rodzicow. nie sypie sie na prawo i lewo i ciazy tez bym nie usunela, staram sie nie czynic ludziom tego co i mnie byloby niemile... i rola kosciola jest w tutaj bez znaczenia, kosciol niczego nie moze zakazac... widac jakie masz waskie horyzonty ale coz, lata indoktrynacji :/

wioara to nie wypracowana przez jakas doktryne nauka, dziedzina wiedzy.. wierzysz albo nie. a to jak wierzysz.,.. zostanie zweryfikowane przez Szefunia.

kosciol jest bede, wiec po co obchodzisz koscielne swieto Bozego Narodzenia? po co? przeciez to ciemnogrod....

szkodaa a czemu dla Ciebie polska to ciemnogród?? tylko dlatego zę mieszkają tu ludzie, którzy są katolikami?? Czy fakt tego że niektórzy ludzie poświęcają sie dla swoich ide, chodzą na pielgrzymki, poszczą itp. itd świadczy o ich zacofaniu?? Bo ja jakoś nie rozumie jak można napisać ciemnogród o grupie ludzi:o nie chociaz wiem wystarczy ze mieszka sie w polsce i rzuci sie hasło że obrażanie katolików jest trendy i cool:o

Gość candywoman
nie podoba mi sie dzisiejsza instytucja kościoła, ale wierze w Boga całym sercem i cala sobą dlatego nie chce, zeby ktos nazywał mnie obłudną chrześcijanka wierzę dla siebie nie dla księdza, wierze w Boga, a nie w Jego świątynię

Któraś / -yś z poprzedników napisał, że spowiedź wymyślił kościoł a nie Jezus Chrystus - widać nie jesteś prawdziwą katoliczką - Jezus powiedział: \"Idzcie i nauczajcie, komu odpuścicie grzechy na ziemi będą im odpuszczone w Niebie, a komu nie odpuścicie nie będą im odpuszczone\". Pomyślcie logicznie czy naprawdę nie da się bez tego żyć? Wiadomo jesteśmy ludźmi i grzeszymy, ale czy zachorujemy albo umrzemy jeśli będziemy grzeszyć? Ludzie jakoś dają sobie radę bez seksu przedmałżeńskiego i wogóle, nie potępiam takich ludzi tylko nie mówcie, że to nie grzech bo to jest grzech... Zgadzam się, że niektórzy księża grzeszą bardziej niż my zwykli ludzie, ale nie powinno nas to obchodzić bo ksiądz jest jedynie pośrednikiem pomiędzy nami a Bogiem, skoro uważacie, że nie warto się żeby grzesznik spowiadał się jeszcze większemu grzesznikowi jakim w waszym mniemaniu jest ksiądz. To odpowiedzcie sobie na jedno pytanie, odwołam się tu do największego autorytetu niestety nieżyjącego już Jana Pawła II, czy u Niego mogłybyście się wyspowiadać? Jeśli szczerze odpowiecie, że tak to to jest dopiero hipokryzja bo papież też się spowiadał, więc wyznawał grzechy innemu duchownemu. Nie krytykuje nikogo bo jak tu ktoś już słusznie zauważył każdy z nas będzie rozliczony sprawiedliwie po śmierci.