Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyny prosze

mleko bebilon pepti - czy moge wprowadzic sama?

Polecane posty

Gość dziewczyny prosze

karmie piersia, cora ma 8 miesiecy.. ok 5 mies lekarka stwierdzila skaze bialkowa i napisala na karteczce jakie ewentualnie mleka dla corci by pasowaly w przypadku jesli skonczy sie pokarm.. napisala nutramigen bebilon pepti dzis nie mialam z czego nakarmic cory, maz pojechal do apteki i kupil ten bebilon.. sprawa wyglada tak ze niedawno zaczelam jesc jogurty i corka po tym nie dostala wysypki tak jak kilka miesiecy temu, moze juz nie ma skazy?? kupilam to mleko bez recepty i zastanawiam sie czy dobrze robie podajac je bez konsultacji z lekarzem.. a moze juz nie ma skazy i wystarczy zwykle mleko modyfikowane?? czy myslicie ze nic sie nie stanie jesli podam jej ten bebilon jesli np nie ma juz skazy bialkowej?? czy potem bez problemu bede mogla przerzucic sie na zwykle mleko?? prosze o rady do tej pory karmilam piersia i jestem zielona w tych sprawach:( postaram sie jeszcze odciagac pokarm i pobudzic laktacje... i karmic ja tak ze 2 x na dobe piersia.. a modyfikowane dodawac do kaszki tylko... co robic dziewczyny?? dac pepti czy zwykle mleko>?? prosze o rady

Gość dziewczyny prosze
nikt mi nie pomoze??:(

Jeżeli wcześniej twoje dziecko miało stwierdzoną skazę białkową to zdecydowanie lepiej podawać bebilon pepti , na pewno mu nie zaszkodzi, ale jeżeli ma już 8 miesięcy to bebilon pepti2.

hej ja bym karmila na razie bebilonem pepti i dopiero za jakis czas probowala podac normalne mleko. Na pewno latwiej bedzie w tej kolejnosci - pepti jest niezbyt smaczne i neich pije poki chce - pozniej ze slodkiego mleka trodniej bedzie wrocic do tego. Ja swoja karmilam pepti pol roku, po tym okresie podobno regeneruje sie sluzowka i podobno mozna probowac podac zwykle mleko. U nas toleruje je super (dzis na 16 m.). To czy nadal ma uczulenie mozesz sprawdzac na rozne sposoby -dodac troche maselka do zupy itp Powodzenia!

hej bebilon jej napewno nie zaszkodzi, może jej tylko nie smakować. u mojej córci stwierdzono skazę po tym że miała takie szorstkie policzki, a taka diagnoza nie jest w 100% pewna. zalecili podawanie malej bebilonu pepti a mała chętnie piła. bebilon pije już kilka m-cy a teraz czekamy na wyniki badania czy ma uczulenie na białko mleka krowiego i zobaczymy co i jak. jeśli kupiłaś już to mleczko to możesz spróbować podać małej. pozdrawiam

Gość dziewczyny prosze
dziekuje Wam serdecznie:) kupilam pepti 2... wlasnie sprobowalam i jest okropne:( a prosze napiszcie mi czy mozna zrobic testy jakies i sprawdzic na 100 % czy dziecko ma skaze? gdzie sie udac i ile czeka sie na wyniki badan?

mojej małej pobrali krew do badania przy okazji pobytu w szpitalu. było to ok 2 tyg temu i nadal czekam na wyniki. najlepiej porozmawiaj o tym z twoim pediatrą - on Ci powie co i jak. pozdrawiam