Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona........

Bardzo prosze..pomóżcie , dajcie radę../

Polecane posty

Gość zrozpaczona........

zona mojego brata wyzekła się ich dziecka oraz jego :( kazała im spier... z mieszkania i powiedziala ze chce rozwodu i idzie do sądu zrzec sie praw do dziecka :(...moja brat nie wie co ma robic narazie zatrzymal sie u kolezanki z pracy a dziecko jest u mnie... co byscie zrobili w takiej sytuacji ?? jak postapic zeby mały najmniej na tym ucierpiał tak mi zle okrpna koncowka roku i okropny poczatek :( tak ocham swojego bratanka jednak mam studia i mimo ze moglabym bo daje sobie rade to jednak nie moge bo dzieli nas zbyt wiele km a poza tym szkola...i tez mam swoje zycie...jak pomoc bratu ?? co robic?? :((

Gość zrozpaczona........
co to za pytanie? moj bratanek ma 2 lata

Gość jakis mientki ten twój brat
poleciał do koleżanki :P dziecko upchnął u ciebie :P przede wszystkim jego żona nie ma prawa wyrzucić z domu męża a tym bardziej dziecko, twój brat powinien sprawę zgłosić na policji no i chyba powinien zajac sie rozwodem. Pomijam milczeniem zachowanie "matki" ale to twój brat powinien pozbawić ja władzy rodzicielskiej i zażadać jak najwyższych alimentów

Gość ppppppppppppppppppp
jezeli matka zrzeknie sie praw rodzicielskich nie ma pdstaw prawnych by sadzic ja o alimenty.

Gość zrozpaczona........
polecial do kolezanki bo gdzie mial sie podziec?? poczatkowo byl tam z dzieckiem no ale sprawy zaszy za daleko z bratowa bo zaczela balowac itp. no to zaproponowalam muz ze zajme sie przez tydzien dzieckiem zeby cos załatwił i cos z tym zrobil a z mieszkania mogla go wyrzucic bo mieszka ja z jej ojcem i on po jej stronie stoi

co znaczy zrzeknie sie? ot tak coś jej pieprzło do łba i od zaraz chce zostać bezdzietna panienką? Nie jest to na szczęście takie proste, jest jeszcze ojciec dziecka, mam nadzieję, że to odpowiedzialny facet. Będzie wychowywał syna, a ta pseudo matka ma obowiązek łożyć na jego utrzymanie.

Gość kol
Zatrzymał sie u koleżanki z pracy, hm, moze ta koleżanka jest przyczyna całąej afery. Ale z dzieckiem bratowa postapiła okropnie, ono niczemu niewinne.

Gość zrozpaczona........
no własnie tez mi sie wydaje ze jesli sie zrezeknie praw to nie ma podstaw buy ubiegas sie o alimenty ale juz nie o alimenty chodzi :( jak mozna zrzec sie praw do dziecka ?? co ono jej zrboilo....dzieciak bedzie mijal matke na ulicy bo miasto az tak duze nie ...nie moge tego zniesc

Gość zrozpaczona........
kolezanka nie jest niczemu winna matko...poza tym jest zajeta tyle ze ma mieszkanie po kims i ma jeden pokoj wiecej wiec sie do niej tymczasowo przeniosł

Gość Zastanowmy sie
Twoja bratowa moze miec depresje poporodowa ( moze trwac nawet latami)

nikt nie może wyrzucić twojego brata i dziecka z mieszkania! Inna sprawa czy da radę tam wytrzymać, ale nie powinien choćby ze wzgledu na dobro dziecka odpuscić tej babie.

Gość Zastanowmy sie
Mozesz napisac cos wiecej? Dlugo ze soba byli? Ciaza byla planowana czy "wpadka" ? Ile maja lat?

poza tym brat nie powinien mieszkać u koleżanki, bo w razie rozwodu żona może obrócić ten fakt przeciw niemu, sąd może uznaże twój brat jest winien rozpadu małżeństwa.

Gość Zastanowmy sie
Dokladnie tak , i dziecko powinno byc z nim. Napisz cos wiecej , bo zaczynam myslec,ze to podpucha :o

Gość zrozpaczona........
no własnie ciąza nie była zbyt planowana dzieckoa ma 2 latka małzenstwem są prawie 3 wzieli tylko cywilny problemy zaczęły sie z rok temu ona zachwiala wychodzic za balangi moj brat mial z prcy czasem jakies imprezy i kilka dni temu takie cos....brat ma 25 lat bratowa 24

Gość zrozpaczona........
no własnie dlatego szuka teraz mieszkania gdziekolwiek zeby zapewnic malemu dach nad głowa chce go zapisac do złobka bo sam pracuje i sie uczy wiec...cięzko

"zrozpaczona........ no własnie tez mi sie wydaje ze jesli sie zrezeknie praw to nie ma podstaw buy ubiegas sie o alimenty ale juz nie o alimenty chodzi jak mozna zrzec sie praw do dziecka ?? co ono jej zrboilo....dzieciak bedzie mijal matke na ulicy bo miasto az tak duze nie ...nie moge tego zniesc " A skąd wiesz czy chciała mieć:O?No i czy w ogóle zrobili tego bachora umyślnie czy jak:O?Bo w razie czego alimenty od księży powinny być.

Gość Zastanowmy sie
A moze Twoj brat nie pomagal jej w domu ( nie chce oskarzac,ale spotkalam sie z podobnym przypadkiem) i dla niej bylo to "za duzo" ? Macierzynstwo to zadna bajka.W Polsce demonizuje sie pozne przemyslane macierzynstwo na rzecz tego wczesnego. Troche zmeczenia,plus frustracja nieplanowanej ciazy czyli zmiany na cale zycie , ciezar obowiazkow spadl na nia....latwo jest nie dac sobie rady.Jezeli on wychodzil z pracy a ona siedziala z dzieckiem..nie chce jej absolutnie usprawiedliwiac,ale skoro ona zrobila co zrobila Twoj brat powinien byl wziac dziecko! A moze ona chciala zeby zobaczyl ile pracy jest z dzieckiem???

Gość zrozpaczona........
nie wiem o co ci chodzi czepiasz sie przeciez mowilam ze dziecko nei bylo planowane tak szybko...wiec raczej bylo niespodzianka na ktoa nie byli gotowi ale przetrwali jakos prawie dwa lata radzili sobie a tu nagle ona z czyms takim wyskakuje

Gość zrozpaczona........
no własnie nie wydaje mi sie bo moj brat czesto zostawal z malym zey ona mogla gdzies z kolezankami wyskoczyc i na odwrost przynajmniej tak bylo nawet przyjezdzal z nimi do rodzinnego domu na kilka dni zeby ona mogla odpoczac albo na odrwot potem mieli zgrzyty i niby na swieta bylo ok ehhh

Gość zrozpaczona........
przepraszam ..powinno być "przyjezdzał z nim"

Amant kiedys fajnie się Ciebie czytało a teraz zrobiłeś się wulgarny dziewczyno napisz co się stało?? od czego się zaczęło? nie kumam jak matka NAGLE moze się wyrzec dziecka ?

Gość Zastanowmy sie
Czesciej kobieta robi "krok wstecz" i jakos wszystko wraca do normy.Przydalaby sie jej szczera rozmowa z powazna osoba , ktora pomoglaby jej wszystko "poukladac". Nie naskakujcie na nia,nie robcie awantur bo tym bardziej sie "zapieni".

najlepiej będzie jak twój brat zasięgnie opinii u adwokata, porada kosztuje 50 zł

Gość zrozpaczona........
nmoj brat zabral ja do psychologa po tym jak wyrzucila przez okno rzeczy dziecka i jak uderzyla malego w buzie...llekarz stwierdzil ze jest zdecydowana a raczej juz zerwala wiezi ktorych nie chce odtworzyc

Gość zrozpaczona........
lekarzowi powiedziala ze dziecko i maz sa dla niej przeszkoda ze ona chce robic co jej sie podoba chce byc wolna i nie chce miec juz nic wspolnego z nimi

Gość tak to jest jak
dzieci robią dzieci

może ta twoja bratowa jest chora na schizofrenię?