Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacaaaaaaaaaaaaaaa

40-letni kawaler

Polecane posty

Gość tez mam te
czasami objawy sa tak widoczne ze diagnoza lekarza nie jest konieczna

Gość kldfghjksdf
No proszę sami sobie wmawiacie choroby, których nie macie. Ja to pewnie z 10 bym sobie znalazł ;) Bez diagnozy lekarza to tylko głupie gadanie, ze jestem chory/a na to, na tamto. Samo niewychodzenie z domu o niczym nie świadczy.

Gość okzert
ja w życiu dałem kosza chyba 6 kobietom i zwiazane jest to z tym ze nie planuje rodziny i dziewczyny . Dlaczego ktos mialby cierpiec ze mną skoro moze zyc z kims innym ? NA pytanie : CZy chciałbyś ze mną chodzić? K ażdej odpowiadałem już mam dziewczyne co oczywiscie było kłamstwem

Gość okzert
Bez diagnozy lekarza to tylko głupie gadanie, ze jestem chory/a na to, na tamto. Samo niewychodzenie z domu o niczym nie świadczy. W moim przypadku lekarz potwierdził chorobe.

Gość tez mam te
a czym wytlumaczyc to ze trzese sie jak glupia w kazdej sytuacji spolecznej np podpisywanie sie w urzedzie, wystepy publiczne, jedzenie w lokalach i wogole wsrod ludzi????

Gość tez mam te
i pomimo tegoze wiem ze to jest glupie i irracjonalne to nie panuje nad tym

Gość kldfghjksdf
tez mam te : a pracujesz ?

Gość okzert
a ja gdy sie naucze przemowienia i potrafie w domu go poprawnie przedstawić to gdy przychodzi mi zrobić to przed ludzmi to nagle panikuje i gdy widze wzrok wszystkich na sobie to głupie od tego i zaczynam wszystko czytac byle nie widziec ich wzroku.

Moim zdaniem może być kilka przyczyn w zależności od człowieka. Niektórzy nie czują potrzeby zakładania rodziny, albo po kilku luźnych związkach są zniechęceni.. Ale nierzadko zdarzają się syndromy Piotrusia Pana.. Jeśli ktoś nie chce się wiązać na stałe społeczeństwo powinno to uszanować.

Gość okzert
ja nie pracuje i wiem ze w pracy bede mial przewalone . Najepiej to chciałbym zostac strozem nocnym . Wtedy nie ma kontaktu z ludzmi , ale czy warto było isc na studia zeby zostac strozem ? No coz choroba potrafi zniszczyc czlowieka i calkowicie go zatrzymac jesli jest aspoleczny nawet jelsi dysponuje wiedzą.

Gość tez mam te
pracuje chce zmienic prace ale nie mam odwagi. u mnie najwiekszym objawem fobii jest to glupie drzenie a wlasciwie trzesawka

Gość okzert
ja nie chce miec dziewczyny glownie dlatego ze nie chciałbym by moje dziecko miało tą chorobe co ja , bo wtedy przegra życie.

Gość okzert
nie jestem egoistą , ktory za wszelka cene chce miec dzieci . Jestem za teoria eliminacji jednostek słabych.

Boże.... co wy wygadujecie? eliminacja słabszych jednostek? A co to stado z samcem alfa? Każdy ma prawo żyć tak jak chce, byle by nie szkodził innym... Człowieku, co ty sobie wmawiasz?:O

Gość okzert
a wyobraz sobie ze gdy chodziłem do szkoły sredniej to mimo ze miałem kanapki w plecaku to nigdy ich nie jadłem , bo wstydziłem sie przed ludzmi . DLatego urosłem taki niski . MAm 170 wzrostu . NA sniadanie jadłem tylko 2 kanapki przed szkola , bo stres mnie zjadał. Zwykly człowiek wstydzi sie tylko nagosci , a taki jak ja to prawie wszytkiego , nawet boi sie sie ze ktos zle pomysli jak rusza szczeką podobnie do wiesniaka gdy je chleb .

Jak widzę lubisz pławić się w swoich pesymistycznych wizjach.... I co z tego, że taki byłeś? Może pora na zmiany, co?

Gość okzert
Człowieku, co ty sobie wmawiasz? JA nic sobie nie wmawiam , bo jestem przegrancem i zaluje ze sie urodzilem .

Gość okzert
przeciez przegrałem zycie cokolwiek nie robie to nie ma efektu . Znam 4 jezyki obce i co z tego skoro i tak gowno to da bo jestem tak chory ze nawet korepetycji nie potrafie udzielac dlatego ze boje sie kontaktu z ludzmi. Eliminacja w moim przypadku jest konieczna. DLatego nie bede mial potomstwa.

Gość kldfghjksdf
Te ekzert a niby jak nauczyłeś się tych 4 języków !? Korespondencyjnie ? Idż chłopie do pracy i nie marudź ! Do końca życia chcesz siedzieć w domu i użalać się nad sobą !? Proszę bardzo.

Gość okzert
zwykly czlowiek nie rozumie tej choroby , bo nigdy jej nie miał , dlatego to jest niezrozumiałe . Wy byscie tylko gadali idz do pracy i nie narzekaj , ale to dotyczy tylko ludzi zdrowych . JA nie jestem zdrowy a to co przezylem w zyciu nikomu tego nie zycze.

Gość okzert
Żyj dalej w tym przekonaniu/ bede tak zył az do smierci. Chciałbym juz umrzec , ale nie mam odwagi sie powiesic? Moze kiedys ?

Gość kldfghjksdf
Głupoty jednak piszesz mimo to. Skoro niby lekarz zdiagnozował chorobę, to pewnie jakaś terapia na to jest, więc dlaczego nie leczysz się z tego ?

Gość okzert
PAmietajcie zdrowy nigdy nie zrozumie chorego . Nie mieliscie tej choroby wiec nigdy nie pojmiecie co czuje chory. Nie wiecie jaka to przeszkoda w zyciu . Wiem , ze dla zdrowego czlowieka to jest irracjonalne , a dla chorego czlowieka to nawet glupie wyjscie do sklepu przedstawia problem .Zanim wyjde do sklepu to musze sie na to przygotowywac i zmagac sie z sobą 3 x wiecej czasu niz sama droga do sklepu.

Gość okzert
wyobraz sobie ze jestes w domu , a wszyscy wokol to zombie czy trolle albo chodzace trupy i co masz ochote z tego domu wyjsc gdy otacza cie taka paczka? Bo ja sie tak samo boje ludzi jak wy sie boicie chocby wilka . REaguje na ludzi jak dzikie zwierze . CZy gdyby po ulicach chodzilo stado wilkow , to mielibyscie dobry humor?

Gość kldfghjksdf
Nie odpowiedziałeś na pytanie ! Lekarz ją zdiagnozował i... terapia, leki ? Jak się jest chorym, to się leczy a nie narzeka i zwala wszystko na chorobę !

Gość okzert
Jak się jest chorym, to się leczy a nie narzeka i zwala wszystko na chorobę PAmietaj zdrowy nigdy nie zrozumie chorego , bo to ze tobie jest łatwo w danej sytuacji zyciowej nie znaczy ze komus tez jest łatwo . TO ze tobie jest łatwo skoczyć na bungee nie znaczy ze komus tez jest łatwo. TEgo sie nie leczy tylko mozna doraznie , ale i tak probowalem to leczyć a efekty były negatywne .

Gość okzert
to jest kwestia psychiki , zdrowy zawsze sobie wytłumaczy to idz , zrób , to trzeba leczyc , bo sam by tak postapił , a ty sobie nie zdajesz sprawy ze chory boi sie nawet rozmowy z lekarzem ? Sama wizyta u niego to niezwykly stres .

Gość okzert
JA chce tylko umrzec w spokoju . NAwet nie interesuje mnie zmiana . POgodzilem sie z losem.

Gość tez mam te
okzert--- zacznij sie leczyc skoro masz tak zaawansowana chorobe . kurcze znasz 4 jezyki - przecietny czlowiek jest pelen podziwu dla takiej osoby. u mnie fobia chyba nie jest tak silna bo moglabym udzielac korepetycji tylko problem tkwi w tym ze do mnie nikt sie nie zglosil pomimo ogloszen :-))