Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacaaaaaaaaaaaaaaa

40-letni kawaler

Polecane posty

Gość kldfghjksdf
Powtarzasz się. Dziwne bo moja znajoma miała podobne problemy i jakoś sobie z tym poradziła. Wystarczyło tylko to, że chodziła na terapie.

Gość tez mam te
a co na to twoja rodzina???? ja tez mialam takie momenty ze uwazalam ze jedynym rozwiazaniem bedzie smierc. od jakiegos czasu mam wiecej optymizmu i wiem ze nie jestem sama z tym problelem ze duzo ludzi m rozne leki i o dziwo ostatnio rozmawialam z osoba ktora wydaala mi sie oaza spokoju a ona mi opowiedziala o swoich roznych problemach i lekach i zrozumialam ze nie jestem sama ze duzo ludzi ma problemy i jakos z nimi walczy

Gość kldfghjksdf
I jeszcze jedno. To o czym piszesz, to nie żadna fobia, tylko kompleks niższości połączony z lękami.

Gość tez mam te
kldf.....----- wiesz nie kazdemu pomoze terapia ale MIMO WSZYSTKO WARTO SPROBOWAC!!!!!!! ja na dzien dzisiejszy nie mam dostepu do terapii i musze sobie radzic sama ---pozytywne myslenie, treningi relaksacyjne itp- troszke pomagaja ale wiadomo praca nad soba nie nalezy do latwych ale efekty moga byc zadowalajace

Gość okzert
ty tez sie powtarzasz . :Leczylem ta chorobe , ale bylo to nieskuteczne . TAbletki zamiast pomagac sprawialy ze czulem sie bardzo agresywny , tymczasem w zyciu nigdy nawet sie nie biłem czy nie skrzywdzielm muchy, to po tabletkach czulem sie na tyle odwazny ze moglbym popelnic nawet samobojstwo . Znajomy mnie tylko lekko szturchnął l , a ja go od razu z piesci potraktowalem . Dlatego zwatpilem w terapie.

Gość okzert
wy tego nie zrozumiecie , bo ja w swoim zyciu spotkałem na 10000 tys osob moze jedna osobe ktora miała ta chorobe co ja . Ona jest bardzo rzadka i ludzie jej nie rozumieją .

Gość okzert
kiedys nawet nie istniała w spisie chorob psychicznych dopiero w latach 80 -tych to wpisano do chorob.

Gość tez mam te
ale my mowimy tu o psychoterapii a nie o farmakoterapiii. to jest roznica. ja uwaam ze wlasnie takie przepracowanie problemow moze nas wyzwolic z lekow. trzeba zmienic swoje myslenie. ja ostatnio duzo mysle ze nie jestem gorsza od innych ze na swiecie kazdy czlowiek jest inny i ze dopoki nie krzywdze nikogo to moje zachowanie jest ok. tak naprawde to inni ludzie wcale nas tak krytycznie nie oceniaja jak my siebie . przeciez nie jestesmy pepkiem swiata.

Gość tez mam te
mylisz sie ta chorba nie jest rzadka. polecam poszukac w necie rozne fora o tej tematyce np ma potalu www.gazeta.pl jak bede miala wiecej czasu to poszperam i ci tupodesle te linki. takich osob jak my jest cale mnostwo. tu na kafe tez jest watek o nerwicy niby cos innego a jednak bardzo utrudniajacego zycie

Gość okzert
nie chce zadnych linkow , bo juz czytałem to forum na gazeta.pl A choroba jest rzadka . PRZynajmniej rzadsza niz inne choroby psychiczne.

Gość okzert
a czy dla ciebie wyjscie z domu to tez problem ? NAjchetniej siedzialabys caly czas w mieszkaniu?

Gość kldfghjksdf
Użalaj się dalej. ;)

Gość okzert
wiekszosc ludzi gdyby to mialo co ja to by sie nie uzalało tylko popełniło samobojstwo.Nie wiem jak udalo mi sie przezyc z tyhm tyle lat.Chociaz moze kidys tez popełnie.

Gość okzert
a miałas te chorobe kiedyś ? Wiec lepiej sie nie wypowiadaj . Bo uzalają sie ludzie zdrowi .Ja przedstawiam tylko fakty.To nie jest zadne uzalanie sie tylko kilka zdarzen . Powtarzam kilka moge przytoczyc setki .

Gość tez mam te
lubie siedziec w domu ale tez lubie hodzic np na spacery. nie lubie miejsc gdzie jest duzo ludzi . mowie moim problelem sa trzesace sie rece i nogi a takze nieraz glowa. czy tez masz z tym problem?

Gość kldfghjksdf
I jeszcze jedno: jaki niby lek wywoływał u ciebie agresję bo z tego co mi wiadomo stosuje się w leczeniu leki zmniejszające napięcie i lęki oraz środki antydepresyjne a żadne z nich nie wywołują agresji ! Kręcisz !

Gość okzert
lubie siedziec w domu ale tez lubie hodzic np na spacery a ja nigdy nie wychodze na dwor , nawet na spacery .

Gość okzert
Kręcisz ! a moze chcesz zebym krecił?Po prostu nie jestes w stanie sobie nawet wyobrazic tej choroby. DLatego wszystko zwalasz na uzalanie sie nad sobą.

Gość tez mam te
to nie jest zadka choroba!!!!! i juz wole te fobie niz np jakas chorobe psychiczna. fobia nie jest chyba choroba psychiczna gdzies kiedys czytalam. jest zaburzeniem lekowym. pewna osoba mi znana byla u psychiatry i on ja przepytal po czym stwierszil ze nie ma zadnych zaburzen psychicznych tylko zaburzenia lekowe wiec chyb jest miedzy jednym a drugim jakas roznica i odesll ja do psychologa

Gość kldfghjksdf
To co piszesz jest trochę odmienne i od definicji fobii społecznej ( o tym chyba mowa ) bo ona się ogranicza tylko do jednego : Fobia społeczna - zaburzenie nerwicowe, polegające na silnym lęku przed skompromitowaniem się na forum publicznym. Osoba cierpiąca na fobię społeczną nie jest w stanie przemawiać do grupy osób, boi się ośmieszenia, zająknięcia. Unika publicznych wystąpień, nie zabiera głosu, trzyma się z tyłu - żeby nie skupiać na sobie uwagi otoczenia.

Gość okzert
mowisz do typowego zdrowego goscia , ktory wszystko zwala na los .NIestety pomyliłąs osoby , bo ja nie jestem typowym gosciem . CZy typowe jest nie wychodzenie wogole na dwor lub prawie wcale?

Gość okzert
a dlaczego nie boisz sie wyjsc na spacer .? Skoro masz fobie to boisz sie ludzi . Skoro sie boisz ludzi to na ich widok rosnie ci cisnienie , zle sie czujesz .

Gość okzert
zaburzen psychicznych tylko zaburzenia lekowe wiec chyb jest miedzy jednym a drugim jakas roznica i odesll ja do psychologa a czy to nie sa wlasnie zaburzenia psychiczne ? To jedno i to samo.

Gość kldfghjksdf
znów unikasz odpowiedzi na pytania (pewnie szukasz w internecie). Powtórzę : jaki niby lek wywoływał u ciebie agresję bo z tego co mi wiadomo stosuje się w leczeniu leki zmniejszające napięcie i lęki oraz środki antydepresyjne a żadne z nich nie wywołują agresji ! Kręcisz !

Gość okzert
CHodzi mi o to ze uzalaj sie nad soba to mozesz powiedziec do osoby zdrowej , a nie do mnie , bo ja mam podstawy do tego by sie nad sobą uzalac .

Gość okzert
TY wiesz jakie sie leki stosuje .Brałas kiedys ? JA brałem to wiem najepiej co czułem.A napiecie nie ma nic wspolnego z agresją .

Gość kldfghjksdf
Głupoty piszesz. Szukasz pocieszenia, litości ? Daj sobie spokój skoro niby nikt cię nie rozumie przecież.

Gość okzert
nie wiem czy byłabyś taka szczesliwa gdybys cały czas siedziała w domu i nie wychodzila poza szkola wcale na dwór.

Gość kldfghjksdf
Człowieku bredzisz i tyle !

Gość okzert
nie szukam litosci , nie szukam pocieszenia . Wiesz dlaczego ? Bo pierwszy raz SŁOWINIE pierwszy raz przyznaje sie komukolwiek do tego ze mam tą chorobe . Nigdy w ciagu swojego zycia o tym nie mowilem , bo to ukrywałem.