Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kukuku28

jędrność biustu

Polecane posty

Gość kukuku28

Witajcie. Jakie sposoby, kremy, zabiegi możecie mi polecić na ujędrnienie biustu? Ale tylko rzeczy które ZADZIAŁAŁY w waszym przypadku, a nie takie które robicie, ale nie widzicie specjalnych efektów. Mój biust nadal jest jędrny, ale zauważyłam, że ciut opadł (mam 28 lat, nie rodziłam). Chcę powstrzymać takie opadanie. Podobno ćwiczenia polegające na naciskaniu dłonią na dłoń na wysokości piersi powodują (tylko nie wiem po jakim czasie) uniesienie się piersi o 1 cm. Kupiłam balsam do biustu Avonu. Jest dobry? Jesli nie, to jaki? I jeszcze jedno. Rzado noszę stanik. Czy to moze przez to?

No to zamiast wydawać pieniądze na kremy zainwestuj najpierw w biustonosz w dobrym rozmiarze (pomogę dobrać). Oczywiście, że niepodtrzymywane piersi szybciej tracą jędrność - grawitacja niestety działa :(

Gość kukuku28
ok, więc pomóż proszę. pod biustem mam 75 cm, w biuście 94 cm i moje piersi są raczej szeroko rozstawione. Przewaznie staniki mam takie że pod pachami robią się wałeczki :( tzn piersi wychodzą bokiem

Wałeczki wychodzą gdy jest za mała miseczka. Ty powinnaś szukać biustonoszy w polskim rozmiarze 70F/G albo brytyjskich (Freya, Panache, Fantasie etc.) 70(32)E. W bardziej rozciągliwych modelach (Freya Arabella) nawet 65FF nie zaszkodzi spróbować :) Przymierzając ułóż porządnie piersi w miseczkach (tak jak opisano tutaj: http://tiny.pl/59cb ) i sprawdż czy wszystko jest OK : http://tiny.pl/5dwp :)

Gość kukuku28
eee... no coś Ty, przecież nie mam takiego dużego biustu. Zawsze kupowałam B/C

dobra jestes;/ miec taki biust i nie nosic biustonoszy;/ przeciez to katorga dla skory i miesni w tym momencie;/ nikt ci nie zwrocil uwagi,ze ci piersi lataja na lewo i prawo jak codzis ztu i tam??? nie dziw sie ,ze ci piersi opadaja jak ty,z takim biustem nie szanuejs zgo;/

Gość a jaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja tez mam problem z wałeczkami i tez chyba staniki zbyt dobrze nie trzymaja bo mimo ze nosze piersi opadaja juz lekko a mam 26 lat:/ jakiego powinnam w takim razie szukac biustonosza? mam 77 pod biustem i 90 w biuscie

no najlepeij takie,by piersi ladnie sie w nich ukladaly,i ramiaczka dobrze podtrzymywaly.. wolicie z fiszbinami czy bez??? ja kocham te z fiszbinami,piersi zawsze aldnie wymodelowane i podtrzymane:)

Gość a jaaaaaaaaaaaaaaaaa
no tyle wiem, ale best bra ma zawsze jakies sugestie indywidualne....

to sorry,ze sie wtracam :) swoja droga mam problem-czesto mi sie co chwila ramaiczka wydluzaja, ja je podciagam,a one znow..czasami to mnie emczy,bo nowe biustonosze a piersi i tak sciagaja je w dol;/ co z tym zorbic;/

Ja mam rozmiar biustu D85, kupuje od jakiegos roku staniki typu push-up i wyglad biustu jakby sie poprawil, wczesniej nosilam jakies szmatexy, w dodatku odchudzalam sie, raz w bardzo krotkim okresie czasu schudlam 12 kilogramow, i z mojego pieknego jedrnego wielkiego biustu zostaly jakies pomyje, ktore nosze do dzis, tyle ze troche w lepszym stanie. Krem z Avonu to dla mnie rewelacja, ladnie pojedrnil mi biust, teraz zaopatrzylam sie w inny specyfik - krem Eveline Cosmetix, ktory powieksza biust. Stosuje od niedawna, i jak dla mnie jest rewelacyjny,ale za krotki czas, by mowic o jakichs spektakularnych efektach. A z Eveline stosowalam serum modelujace do posladkow i ud - i zareczam ze to najlepiej dzialajace serum jakie w zyciu spotkalam. Teraz kupilam sobie cala niebieska serie, i rozpoczynam kolejna walke o byc piekna ;) Podaje linka, mozna sobie poczytac: http://www.domzdrowia.pl/domurody/66868,eveline-slim-3d-professional-koncentrat-lipostop-antycellulit-masazer-gratis.html lub: http://www.eveline.com.pl/pl/pl_content.html Jak za taka cene, to kosmetyki te sa godne uwagi. To nie jest material reklamowy, dziele sie tylko swoim doswiadczeniem!!! Uwielbiam ta firme i wszystkie jej kosmetyki.

groosia - mam tak samo, pewnie kupujesz tak jak ja niezbyt drogie staniki :) Niestety, kiedy ma sie duzy biust staniki szybciej sie zuzywaja, i trzeba wymienic je na nowe. No ale mozna spotkac dobre staniki w rozsadnych cenach (nawet za 10 zl i mowie powaznie - ja takie mam i nie narzekam) wiec nie martw sie tymi ramiaczkami - to normalne.

Gość kukuku28
nie zwracają, ponieważ jak wychodzę to ubieram stanik. Ale mam taką pracę że w wiekszości siedzę w domu. I w domu nie noszę stanika. Naprawdę, byłam święcie przekonana że mam miskę C

ja niestety uzywam tych do 15 zl,bo nie stac mnie na takie za 100 zl:( mam tyle biustonoszy, wiem,ze robie zle,noszac je,bo one wcale ani nie podtrzymuja ,ani nie modeluja biustu,tylko robia mi krzywde,ale coz poradzic....wydaek na ekskluzywna bielizne to marzenie, i na dodatek pewnie takie staniki i tak sie szybko zuzywaja:( kiedys jak bylam mlodziutka..to kupialm sobie jeden stanik w triumphie..i nosilam go tak dlugo,ze ramiaczkaz zaczely sie skrecac :D hyhyhy

kuku..uff..to juz myslalam ,ze je tak mordujesz:) no ja po domu tyez nie nosz,edaje skorz eodpoczac od paskow:)

Gość przeciez ja sobie kupicie
jeden porządny stanik, czy 2 i wydacie na nie max. 300zł, to i tak będzie lepsze niż kupowanie gównianych staników za 10zl... No ale róbcie, co chcecie. Nie wiem nawet, jak można kupić stanik za 10zł, skoro nawet najbardziej dziadowskie staniki z H&Mu kosztują 40zł:) Na niektórych rzeczach można oszczędzać, ale nie na butach, bieliźnie czy jedzeniu. I nie na perfumach i biżuterii.

groosia - wcale nie musisz miec dobrego stanika za 100 zl, czemu wszyscy mysla ze drogie to dobre? Ja raz kupilam sobie super niby stanik, za slona dosc kwote, a on po pierwszym praniu skurczyl sie jak kurczak i wyrzucilam dziada. Poza tym osobiscie bardzo rzadko chodze gdziekolwiek bez stanika, moj biust jest za duzy zebym miala go dodatkowo w ten sposob niszczyc, niekiedy na noc zdejmuje, jak juz mnie naprawde zirytuja te paski, ale wiem ze to zabojcze dla biustu. Tak jak moje ulubione spanie na brzuchu:( Jednak ja mam dobrze dobrane staniki, gdzie nawet tych paskow nie czuje, i swietnie mi sie je nosi, i modeluja mi biust jak trza :D Cwiczenia daja super rezultaty ale po mniej wiecej pol roku. Wiec to dobre dla cierpliwcow (czyli nie dla mnie :( )

A nie pomyslalas droga ' a jak sobie kupicie' ze niektorzy nie maja z czego oszczedzac? Ja od niedawna mieszkam w Anglii i czuje ze zyje, ale w Polsce kupowalam staniki dokladnie za 10 zl na targu u mnie w miescie, i uwazam ze to najlepsze staniki jakie kiedykolwiek mialam. Nie wiem jak Ty bardzo eksluzywna jestes, jakie masz buty, perfumy, torebki i bielizne, ale jesli jestes zadowolona z wygladu swojego biustu, to super. Ja ze swojego tez, i czy to mnie dyskredytuje ze nosze staniki za dyche? Co w tym zlego, skoro sa ekstra?

Gość do serebrana
polecam dr szczyta a znikna wszystkie troski;-)

A max 300 zl to ja mialam niekiedy na przezycie na caly miesiac, moich rodzicow rencistow nie bylo stac zeby oplacic mi studia, dac na akademik i na jedzenie, a ja sobie wszystko wydam na staniki. Mam to samo za dyche i nikt mi nie wmowie, ze nie. I moge sobie byc nieeksluzywna.

Gość zawsze jest z czego oszczędzać
bo co za różnica, czy kupisz w ciągu roaku 15 staników za 10-15zł, czy dwa porządne? Poza tym nie cena świadczy o jakosci bielizny, ale niestety poreządna bielizna, wykonana tak, zeby faktycznie coś trzymała, w dobrych rozmiarach, taka która się nie rozciąga i nie traci fasonu nawet po wieeeeeeeelu praniach jest droga, tzn. bez specjalnych przecen stanik w granicach 160-250zł. Za jakość się płaci. Ale Triumph to nie jest dobra bielizna... Oprócz kiepskiej jakości ma niepełną rozmiarówkę, bo gdzie np. rozmiar 60G? A nie każdy ma cycki jak naleśniki i nie każdy musi nosić 75B. Zresztą szczupłe osoby, które stanowią większość wśród młodych osób, nie mają na pewno 75cm pod biustem... Ja do najszczuplejszych nie należę, a mam pod biustem 67cm...

Gość kukuku28
Moje piersi wciąż nie dotykają skóry pod biustem, słynny "ołówek" wypada :) - czyli wciąż mam jędrne. Jednak nie takie jak kiedyś. Ciut opadły, na bokach porobiły mi się malenkie rozstępy (niewidoczne własciwie). Staniki które mam, spłaszczają mi piersi, które rozjeżdżają mi się na boki. Albo pasek pod biustem jest za ciasny. A jak jest dobry, to miseczki nieodpowiednie... Nie pamiętam żebym kiedyś miała fajny, wygodny stanik który mi nic nie uciska. :(

A kto Ci powiedział, że masz duży? Bo duża literka? Stereotypowy, bezsensowny przesąd! Tu popatrz jak wygląda 70FF (dziewczyna ma w biuście jakieś 10 cm więcej od Ciebie): http://tiny.pl/5k25 Obejrzyj też inne rozmiary z tej strony, tam jest \"nawet\" 70J :D I jak, lepiej? :D O jakimś C czy B zapomnij, bo nie wiem, czy noszenie niewłasciwego stanika nie jest gorsze od nienoszenia go w ogóle... ------- a jaaaaaaaaa, 70D/E polskie, 70(32D) brytyjskie :) Aha, uwaga do obu z Was: żadnych puszapów czy usztywnianych: zwykłe, miękkie staniki na fiszbinach. ---- Groosia, podtrzymywać to ma obwód stanika :P, na ramiączka mają unosić max 10% ciężaru biustu. Pewnie u Ciebie tak nie jest, biust Ci wisi na ramiączkach zamiast \"stać\" na obwodzie, więc Ci wszystko zjeżdża...

Za tyle pieniedzy to ja w zyciu stanika sobie nie kupie. I kto powiedzial, ze kupuje 15 stanikow w ciagu roku, jak kupuje co najwyzej trzy, zeby bylo na zmiane, i jeden wytrzymuje ok. pol roku. Jak kogos stac to niech sobie kupuje nawet za 1000, ja tam mam bardzo ladne i niedrogie staniczki, ktore spelniaja swoja role. I koniec kropka.

Gość kiradna
a jakie staniki firmy znaczy polecicie na duze malo jedrne piersi?

Gość kukuku28
a - z jednego jeszcze powodu nie lubię stanika. Bo gdy go zdejmuję, to dosłownie czuję ciężkość piersi, zaczynają mnie boleć, "wyzwolone" ze stanika, który trzymał je w górze

spróbuj stanik w rozmiarze 70E, powinien być ok. I najlepiej Freyi. Bardzo dobra jakość, cena ok. Jak złapiesz promocję na necie, to i za 19 funtów kupisz sobie świetny stanik.

i jeszcze jedno- w staniku się nie śpi. Chyba, ze takim bez fiszbin...:O Ale to tak bez sensu

Aha, doczytałam, przepraszam za mnożenie postów: groosia, zawsze możesz polować na Allegro czy ebayu, jak nie trafisz to odsprzedać, może nawet z zyskiem ;) Albo na wyprzedażach, bywają staniki już po 10 funtów. Triumph nie ma wcale bielizny jakiejś super jakości, tylko przyjęło się tak uważać bo jest drogi (i lukśnie pisany przez PH, jak to niedawno \"odkryły\'\" dziewczyny na Lobby ;) ) Lepszej jakości materiały ma polska niedroga Melissa :)