Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kukuku28

jędrność biustu

Polecane posty

best_bra co ja bym bez ciebie zrobila :) ale zauwaz,ze jak mocno sie wbija obwod stanika w cialo, to to strasnzie wyglada przez bluzke,takie faldy wylewajace sie nad zapieciem i pod zapieciem i po bokach:(

groosia, wałeczki też już były nomen omen wałkowane, poczytaj: http://tiny.pl/5l5s http://tiny.pl/p5xg http://tiny.pl/pl9d ==== bloom, brytyjskie 70(32)E, w bardziej roziągliwych modelach (Kalyani, Freya Arabella) 65(30)FF. Polskie 70G, ale, znając rozciągliwość dostępnych w bieliźniakach marek, może być za luźne w obwodzie. Linki "techniczne": http://tiny.pl/59cb , http://tiny.pl/5dwp :) W grę wchodzą tylko miękkie, nieusztywniane miseczki na fiszbinach.

no to zobaczymy,kupie 85D (albo jakies inne zalezy gdzie bed ezamiawiam) tylko pewnie bed emusiala sie szykowa cby komus odsprzedac:)

Gość dziewczyna83
best_bra >> ratuj !!! Przeczytałam topic i doszłam do wniosku, że chyba nosze zły rozmiar stanika :o best jeśli możesz powiedz mi jaki powinnam nosić stanik przy wymiarach 74 cm pod biustem i 90 obwód biustu ??

Groosia, kobieto, jakie 85D? W takim znowu będziesz miała ciasno i buły wszędzie (o ile się w ogóle zapniesz). 85H w polskich bieliźniakach, a 85F w anglikach (Freya, Panache, Kalyani, Fantasie ...). Zamawiaj w sklepach netowych (patrz sygnaturka) to w razie niepasowania możesz po prostu zwórcić albo wymienić. === Dziewczyna83, ratuję!!!! Obstawiam brytyjskie 65(30)E, w ciaśniejszych modelach 70(32)D. W polskich bieliźniakach 70D/E, ale jak wyżej: może być za luźno.W Melissie 70D spróbuj :)

Gość dziewczyna83
best_bra>> wielkie dzieki, wow 70D a ja nosilam 75B. Jesli moge zadac jeszcze jedno pytanko, jakie polecasz Polskie sklepy internetowe z bielizna??

Gość dziewczyna83
best_bra >> upss wlasnie weszlam w Twoja stopke, wiec drugie pytanie jest nieaktualne :D

Gość dziewczyna83
best>> wiem, wiem marudze :P ale to 70D mnie przeraza :P boje sie ze bedzie za luzny, myslisz 70C bedzie za ciasny??

70C jest na max 88 cm w biuście, więc tak, obawiam się, że miski mogą być za małe. Przymierzając zgarniaj porządnie piersi do misek i patrz co się dzieje (inki techniczne wyżej). W przymierzalni spędź trochę czasu, po ułożeniu piersi w miskach podskocz, zrób gwałtowny skłon i się wyprostuj, podnieś ręce do góry etc. i po tym zobacz, jak się zachowuje biust w mierzonym staniku - czy obwód nie podjeżdża, czy piersi zostają w pierwotnym ułożeniu, czy nie pojawaiają się bułki pod pachami... :)

Gość dziewczyna83
best_bra >> dzieki za wszelkie rady, oswiecilas mnie :D

Gość bonitkaa
best bra czy moglabys i mnie pomoc? jak mierzylam pod biustem to mam 83 cm a w biuscie hmm 90? nie wiem jak to mierzyc bo troche mi wisi biust ;/;/ normalnie nosze 85B C.. ale nigdy nie jestem zadowolona.. prosze pomoz.

best bra:) przegladalam na sotrnie gdzie sprzedaja freye i napisane jest jak byk,ze mam 85D :) wic ja nie wiem (widzisz jak z czlowieka debila robia) ale zaufam tobie:*

Gość Stanik
Tak sobie czytam ten topic i już totalnie zgłupiałam :o W linkach które podała best_bra napisane jest, że jeżeli tył stanika podjeżdża do góry oznacza to, że obwód stanika jest za duży. Natomiast na stronie avanti napisane jest: ”Dopasuj obwód pod biustem Stanik nie powinien być ani zbyt luźny, ani zbyt opięty na ciele. Jak to sprawdzić? Jeżeli możesz go zapiąć na obie haftki bez naciągania tkaniny, jego obwód odpowiada twojej budowie. Jeżeli zapinasz biustonosz bez problemu wyłącznie na ostatnią haftkę, może cię uciskać, np. kiedy będziesz zmęczona i ciało lekko spuchnie. Dobrze dopasowany pod biustem stanik charakteryzuje się tym, że część tylna (na plecach) pozostaje na poziomie linii biustu. Za ciasny będzie się podciągał do góry. „ Totalnie sprzeczne informacje, na żadnej stronie sklepów internetowych z bielizną, nie znalazłam metody dobioru biustonosza opisywanego przez best_bra, nie piszą aby zaniżać obwód pod biustem i dopiero od tego zaniżonego obwodu wyliczać miseczkę stanika. Sama nie wiem kto ma racje :o best_bra jeżeli potrafisz w jakiś sposób rozwiać moje wątpliwości bądź ustosunkować się do mojej wypowiedzi to bardzo proszę.

wlansie...czy jak zanizymy obwod to dopiero wtedy liczymy nowa wielkosc miseczki, czy zostajemy przy tej pierwotnej:)

Gość Stanik
groosia z tego co wyczytalam w linkach podanych przez best_bra to jeżeli np: masz 75 cm obwodu pod biustem, zanizasz to do 70 cm, nastepnie odejmujesz od obwodu biustu to 70 cm, ( a nie 75cm jak mogloby sie wydawac) otrzymujesz wtedy roznice, ktora wskarze Ci odpowiednia miseczke.

to w tym momencie mam starsznie ogromny biust ^^ lol 85 G...brzmi malo prawdopodobnie:P hyyhy

Stanik, na stronach większości sklepów czy producentów nie znajdziesz informacji o zaniżaniu obwodu i wyliczaniu miski od zaniżonego obwodu, bo zwyczajnie strzelali by sobie w stopę. Czy w sklepach, które przeglądałaś masz obwody mniejsze od 70 i szeroki wybór ładnych staników z miskami np. H, I, J, K, L? Na pewno nie - i takie sklepy (czy producenci) bazujący na ograniczonej rozmiarówce nie napiszą takiej instrukcji wyliczania rozmiaru. Ale zajrzyj np. na Bellissimę albo na Peachfield - – tam takie informacje, i odpowiednią do nich rozmiarówka, znajdziesz bez problemu. To, co pisze o obwodzie Avanti jest bzdurą - czy tam przypadkiem dziewczyny nie skomentowały tego dosadnie poniżej artykułu? Jeśli zechcesz to przejrzyj ten wątek: http://tiny.pl/plvk Postami jego autorki się nie przejmuj – to troll, ale zanim się to okazało to dziewczyny popisały trochę o tym, dlaczego obwody powinny być ciaśniejsze. Polecam też artykuł na Pinezce: http://www.pinezka.pl/content/view/2975/203/ == Groosia: Miseczka = Twój obwód w biuście (zmierzony swobodnie) minus obwód STANIKA (czyli zaniżony, ciasno i na wYdechu zmierzony obwód pod biustem) A co do ogromności: polecam terapię szokową na Stanikomanii (dział biust tygodnia) :P 70J, 65K, 60F etc. do podziwiania :D

ale powiedz mi best bra, czy nie ejst tak,ze ejzlei wybierze sie ciut wieksza miseczke,to biust bedzie w niej plywal?? bo zauwayzlam ,ze nie wszedzie jest rozmiarowka- 112-113... tylko np.112-114...:) jutro ide do sklepu poprzymierzac biustonosze,te wieksze:) zobaczymy co i jak:)

Nie, bo miseczki są różne nawet u tego samego producenta (czort wie czemu zresztą...) - tabelka jest tylko wskazówką, trzeba mierzyć :)

"W następnej części biustonoszowego cyklu zajmiemy się szczegółowo bardzo ważną kwestią – mianowicie: w jaki sposób przymierzyć stanik i ocenić, czy jest właściwie dobrany? Wbrew pozorom temat jest złożony i tu także trzeba będzie obalić kilka stereotypów. " wyczytalam na tej sotrnie oto ten fragment..best bra,masz linika do tego tematu, bo chetnie bym poczytala o tym, jak wiedziec czy biustonosz dobrze dobralam :)

Gość primasortka
Obwód pod biustem i miseczka to nie wszystko. Ważne jest też rozstawienie miseczek. Zdarzało mi się kupic staniki gdzie rozmiar był niby ok a potem po założeniu okazywało sie że miseczki są zbyt blisko siebie i stanik zupełnie ni elezy na moich szeroko rozstawionych piersiach, także fason i krój jest też bardzo ważny

tez mam szeroko rozlozone piersi ,dlatego zawsze lubie kupowac pelne miseczki....dobrze zabudowane

70D/E - 65E/F, ostatnio z tendencją do 65F brytyjskiego (wymiary 77-78/92-93 :) Mam 2 Melissy i kilka brytyjczyków, kupuję tylko netowo (Brastop, Undercoverexperience, Bravissimo). === Primasortka, a zbierałaś piersi do misek spod pach? I co się działo jak je zbierałaś? Bo często biust jest "szeroko rozstawiony" właśnie dlatego, że nosimy za szerokie obwody, w których miseczki są siłą rzeczy szerzej umiejscowione i to one, zamiast biust zbierać, go rozsuwają. I robi się błędne koło...

i te brytyjskie zawsze od razu na ciebie pasowaly? a w razie czego moglas u nich wymienic na inny ??? i jak cenowo to wyglada, pewnie dbasz dlugo juz oswoj biust to pewnie ladny masz:) co nie? ldugo interesujesz sie i jestes specjalistka od biustu:)??? sorry,za takie intymne pytania ale ciekwai mnie to, jak zaczelas sie tym interesowac,gdzie kupujes zi jak dbasz o piersi:)

Oj, nie od razu, pierwsze wycelowałam dużo za wysoko w misce i w dodatku złe modele (Panache, które mi chyba w ogóle nie pasują bo mają za szerokie fiszbiny) - załamka była spora... Potem już byłam mądra ;) i zamawiałam po 2-3 rozmiary, niepasujące odsyłałam bądź wymieniałam. Teraz już jest łatwiej, wiem mniej więcej w co celować. Zakupów już trochę zrobiłam, nigdy nie było problemów z wymianą czy zwrotem pieniędzy. Cenowo sobie wyznaczyłam limit 30 funtów, w takim zakresie szukam, ale przeważnie kupuję sporo taniej. Tym bardziej, że znając już mniej więcej swój rozmiar mogę kupować na aukcjach. Tematykę biustową śledzę od trochę więcej niż roku, swój biust "zbieram" od jakichś 10 miesięcy i od stanu 2 naleśników nakrywanych puszapowatymi atrapami 75B doszłam do całkiem zgrabnych, nawet bez stanika, piersi ubieranych tylko w miękkie miseczki na fiszbinach. Zaczęłam się interesować tym tematem po trafieniu na Lobby Biusciastych i na informacje o metodach słynnej Rudej Małpy z Grochowskiej (nie wiem, co było pierwsze ;) ) Do Małpy nie poszłam tylko wyciągnęłam wnioski z tego co robi, Lobby potwierdziło. O biust jakoś specjalnie nie teraz nie dbam (ale jam małobiuściasta), dobry biustonosz, układanie w nim piersi i balsam nawilżający wystarczają. W okresie ratowania piersi starałam się pamiętać o masażach zbierających biust na miejsce :)

Poprawił bardzo :) Teraz mam na klatce 2 nieduże, ale kształtne piersi i bez stanika czuję się atrakcyjna. Wcześniej nawet w sytuacjach łóżkowych najchętniej nie zdejmowałabym biustonosza :( Zresztą, dziewczyny z dużo większym biustem też piszą na Lobby o znacznej poprawie :) A co zdjęć: efekt jest u mnie podobny do tego: http://img159.imageshack.us/img159/8637/cvdggl6.jpg To dziewczyna z Lobby, córka_rysialda, przesiadka z 70B na 60E :) Ja mam troszkę większy biust.