Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kukuku28

jędrność biustu

Polecane posty

Gość kosmetyczka13
krem do biustu firmy Bielenda jest gogny polecenia dobrze sie wchłania i skóra jest po nim bardzo gładka hm...ujędrnia?! Może optycznie...

Gość kosmetyczka13
sama zobacz na stronie pewnej hurtownia tam masz chyba podaną cene www.monimar.pl

Acha, w Peachfield, mimo, że to sklep netowy, można się umówić na mierzenie (Warszawa ciągle niestety). Mają Panache i Freye :)

weszlam na ten temat z ciekawosci, czytalam tylko pierwsza strone. jedna z dziewczyn pisze bzdury mowiac, ze nie nalezy do najszczuplejszych a ma pod biustem 67... ja jestem cholernie bardzo szczupla. a pod biustem mam wlasnie 75cm. nie wiem kim trzeba byc zeby nie nalezec do najszczuplejszych a pod biustem nie miec nawet 70... 60 pod biustem maja dziewczynki ktore zaczynaja dojrzewac i nosza staniczki sportowe bez fizbin. pracowalam w sklepie z bielizna damska stad to wiem.

Nie jestem dziewczynką. Jestem dość solidnie zbudowaną babą (siłownia, inne sporty) z 77-78 pod biustem (mierzone prawidłowo, na maksymalny ścisk i na całkowitym wYdechu), 170 cm, 65 kg wagi, ubrania górne 40. Noszę z powodzeniem staniki z obwodem 65, nie sportowe, kobiece, kolorowe i z fiszbinami. Widuję sporo kobiet szczuplejszych ode mnie, które potrzebowałyby 65 i mniej w obwodzie. Co potrafią sklepy z bielizną i jak kompetentne osoby tam pracują można się przekonać tutaj: http://tiny.pl/1mcc Nie bierz tego do siebie, po prostu nasze sklepy dopasowują klientki do asortymentu a nie odwrotnie, więc odpowiednio "kształcą" personel i taką "wiedzę" wyniosłaś niestety. Ale już tam nie pracujesz i możesz zrewidować wiadomości (Twój biust będzie Ci wdzięczny) ;)

Byłam na pierwszej próbie zakupów.Nie będzie łatwo :(.Dobrze że poczytałam trochę\" Najglupsze teksty ekspedientek\"bo inaczej bym stwierdziła że to jednak mi odbiło!Panie twierdziły ze ja sie na pewno nie znam!Ale najbardziej mnie zszokowało to że jeżeli nie chce białego stanika i masy koronek to już w ogóle dziwadło ze mnie!Myślałam ze takie czasy to już za nami!Myślałam, że nie dość, ze mogę mieć świadomość tego co chcę kupić, to jeszcze ma prawo coś mi sie nie podobać! a tu jednak nie, naiwna jestem.Jedna pani nawet przestała ze mną rozmawiać,(najpierw wytłumaczyłam jej czego szukam, a ona mimo wszystko zaczęła mi wyciągać koronki w zupełnie innym rozmiarze) gdy jej powiedziałam że niestety nie tego szukam.No tragedia!Nic nie kupiłam!Nawet nic nie zmierzyłam, no bo jak?Jutro dalej idę walczyć!A myślałam że to będą fajne zakupy:(.No nic. Mimo wszystko jestem dobrej myśli :)

witaj Best Bra wlasnie szukalam twojego topiku ale nie moglam znalezc a ze tu Cie dostrzeglam wiec chcialabym sie poradzic;) Jaki rozmiar stanika dobrac jesli pod biustem dopasowanie mam 90 nastomiast w biuscie bez stanika 108 bardzo prosze o porade pozdrawiam ;)

Żurawinka, doświadczyłaś dokładnie tego, o czym piszę nad Twoim postem. A szukasz stanika na całkiem przeciętny biuścik... Nie wiem skąd jesteś, tutaj jest wątek o sklepach stacjonarnych, może coś blisko wyłapiesz: http://tiny.pl/1xhx :) == Groosia, pewnie, że się uczysz :) Czeeekoladka powinna właśnie mierzyć brytyjskie 80(36)F w modelach rozciągliwszych, albo 85DD w ciaśniejszych. W naszych bieliźniakach wypada szukać 80H/I (miewa netowo Gaia). W Melissie 85E/F (mają dość ścisłe obwody).

jeah,jeszcze troche i bede mogla mowic ze jestem tweoja asystentka,hehe..tylko jeszcze musze nauczyc sie angielksich rozmiarow:)

Gość zmeczona grucha
best bra..a jak zamawiasz z tych anglielskich sklepow... za np. 27 funtow biustonosz, to ile trzeba doliczyc do przesylki???

łoooo matko ale zroznicowane rozmiary to takie przecietne biustonosze w zwyklych naszych polskich sklepach to maja byc 80 H/I czy ja wogole taki rozmiar znajde ?;D do tej pory nosilam 85C W niektorych nawet B i juz widze jak wielki blad popelnilam

Czeeekoladka, ale to się da naprawić. A zakupy polecam internetowe :) Zmęczona_grucha, ok. 4-5 funtów (oprócz undercoverexperience, u nich za darmo). Szczegółowo jest to omówione na stanikowych sklepach z sygnaturki :)

Gość 70E
Ktoś pytał o sklepy w Krakowie z rozmiarami 70D/E - jeśli o polskie chodzi, polecam sklep Damy Kier na Zwierzynieckiej (chyba nawet dwa są), i na Długiej, taki malutki w połowie ulicy, po prawej idąc od strony Rynku. Nie ma powalającego wyboru, ale parę modeli się powinno znaleźć.

best bra ale tak w ciemno zamawiac przez neta bo ja sie boje ze te miski jak ty mi mowilas o h nawet to beda wielkie na moj skromniutki biuscik zreszta jak mozesz to polec dobre sklepy netowe bo ja ciemna masa i dziekuje pieknie za pomoc :)

A gdzie mieszkasz? Masz może blisko do Krakowa, Warszawy albo Poznania? Omówienie sklepów netowych, polskich i ang. w linku z sygnaturki. A kupować wcale w ciemno nie kupujesz, masz zawsze możliwość zwrotu po przymierzeniu :)

mieszkam w malej miescince 50km od wrocka na poludniu :( więc lipa do tej pory kupowalam raczej tanie biustonosze...czasem tez atlantic.... czasem triumph .....ale wiesz jak to z zakupem przez neta troche klopotliwe takie odsylanie jak pare nie bedzie pasowalo i dodatkowe koszty przesylki ....

To może spróbuj na początek Melissy? Zbytnią seksownością te staniki może nie grzeszą, są całkiem ładne :) A najważniejsze, że niedrogie i polskie - zmieścisz się w jakichś 80 zł z przesyłką. A na początku zbierania biustu i tak nie ma co inwestować, rozmiar się będzie najprawdopodobniej zmieniać. Aha, jest jeszcze łódzki Comexim, gdzie wychodziłoby Ci 85F, ale nie wiem, jak oni teraz z cenami stoją, stronka mi się nie otwiera :)

Gość niebieski_kwiatuszek
A ja mam takie pytanko, jaki rodzaj staników jest najlepszy? Ja kocham dość sztywne push-up'y, bo biust cudnie w nich wygląda (mam 75C), ale zastanawiam się czy takie pchanie biustu do góry jest na dłuższą metę korzystne zdrowotnie...

niebieski_kwiatuszek, najlepsze są miękkie na fiszbinach. Puszapy to są biustonosze na szczególne okazje, i muszą być dobierane ze szczególną uwagą. Ogólną tendencją jest niestety wybieranie biustonosza za szerokiego w obwodzie i z za małą miseczką. Taki stanik przesuwa się i dosłownie "hebluje" mniejsze piersi, rozsmarowując je po klatce. Dołączone do niego sztywne miseczki tragedii dopełniają :( Nosisz 75C...Czy pod biustem, mierzone baaardzo ciasno i na całkowitym wYdechu masz co najmniej 80 cm? A w biuście luźno 91-93 cm? Przejrzyj biusty tygodnia na stanikomanii: tam każda dziewczyna ma miękki stanik na fiszbinach. A ich biusty wyglądają pięknie :) Kluczem do ideału nie jest puszap, ale właściwy rozmiar :)

bez bra,ja zawsze lubilam push upy ,bo faktycznie piersi ladniej wygladaja..a takie zwykle z materialu biustonosze,bez miseczek.....itd....to mi starsznie splaszczaja biust,i wtedy bluzka tez uklepuje..i zamaist ladnego biustu mam mini wypierdki:)

Ale nie chodzi o zwykłą szmatkę. Chodzi o stanik z fiszbinami - drutami otaczającymi piersi (i czasem pionowymi pod pachą), ale poza tym miseczka ma być miękka, żadnych puszapów, gąbek, poduszek żelowych etc. Materiał na drutach ma być :)

no druty u mnie obowiazkowo :) ale musza byc miekkie staniczki? ja np.nie lubie jak mi sutki stoja :) bo wtedy wszyscy to widza

Kobiety potrzebuje pomocy!Nadal szukam stanika w \"nowym\"rozmiarze.Zwiedziłam wszystkie sklepy stacjonarne i nic!Ale ja nie o tym.Mam 77pod i 93/94 w.(ostatnio sie źle pomierzyłam :P)Dostałam prezent od mojego mężczyzny.stanik Triumpha 80D.Chcę wymienić rzecz jasna.Tylko na co?!Udało mi sie znaleźć w 1 sklepie 70E.I wydaje mi sie że jak już to dla mnie powinno być F.Zapięłam się na ostatnią haftkę i było trochę ciasno.Ale tak chyba ma być, prawda?czy powinno być nieco lużniej? Dla porównania chciałam zmierzyć 75D,ale nie było rzecz jasna:( I co ja mam zrobić?zamówić 7OF, czy 75D? tak dla ścisłości jeśli 75D to model Amourette 28 W jeśli 70F to Intense Passion W taki mam wybór.Czy któraś z Was jest w stanie mi pomóc?