Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapuszczaczka

Długie, gęste i zadbane włosy

Polecane posty

Gość zapuszczaczka

Siemka, jestem tu specjalnie dla tych które przede wszystkim chcą mieć długie gęste włosy. Znasz to że po powrocie od fryzjera zasłaniasz lustro żeby nie widzieć jakie masz włosy. nie tak byc nie może, nie tutaj. Łączmy się i przesyłajmy różne porady. ja znam sporo więc bede pisac. moim marzeniem jest wyjść kiedys we włosach takich jakie ma avril lavigne (wydłuzone ma, ale ja moge mieć naturalne, nie?) na ulice.

Gość kiaao
Nie wiem do jakiego chodzisz fryzjera, ale tam zazwyczaj jest lustro :D A jeśli chcesz zapuscić włosy to nie chodź do fryzjera i ich nie podcinaj. Skompikowane, prawda?

Ja tez marze o takich wlosach, poslij jakies porady. Ostatnio musialam z blondu przefarbowac sie na brąz przez fryzjerke...grrr... Pozdrawiam i czekam;*

Gość zapuszczaczka
wiesz to z lustrem to była przenosmia, a wogóle jak sie nie chodzi do fryzjara to sie ma dlugie, ale zaniedbane włosy

Gość zapuszczaczka
do -----> KsiężniCzka19 słuchaj jest tego dużo , ja jeszcze nic nie próbowałam ale niedługo bede chciała. ponoć najlepszy jest WAX THREATMENT. Znajdziesz to w aptece za ok. 20 zł. wciera sie to we włosy na ok. 30 min. i zmywa po tym myjesz włosy. Jeszcze ponoć REVOLID i szampon DERMENA. Da sie robić maseczki własnoręcznie, np.: żółtko+olej+miód jest też: żółtko+sok z cytr.+oliwa z oliwek albo jedna czwarta szklanki oleju+żółtko+sok z cytr.. Cytryna rozjaśnia włosy, a ponoć olejek rycynowy wydłuża i pomaga na końcówki. Lecz olejek rycynowy przyciemnia włosy. Ponoć maseczki dove są jeszcze dobre. Reszta kiedy indziej. Prosze o wiecej pytań bo wiesz nudzi mi sie

Gość piękny tekst
:D "Prosze o wiecej pytań bo wiesz nudzi mi sie" :D

Gość Katrinnna
Co do Waxu to przed nim sie myje włosy , a po nim tylko spłukuje.

Gość ConstellationLyra
zapuszczalska a jak wyglądają twoje włosy?? szczerze mówiąc włosy avril są do dupy, ja też mam takie tylko że naturalne wiec nie widze sensu podniecać sie jej resztkami włosów które w 50%są doczepiane:O

Gość ConstellationLyra
te jej różowe wsiurskie pasemka to dopiero robią furore, ja jej moge oddać połowe swoich :classic_cool:

Gość ConstellationLyra
na temat włosów gwiazd można by jakiś porządny esej walnąć... od dawna wiadomo że afroamerykanki z natury mają wełniste włosy jak u wszystkich przedstawicieli rasy czarnej.. wystarczy obejrzeć zdjęcia z ich dzieciństwa, taki typ włosów niełatwo ujarzmić ale za to dredy pięknie wychodzą ... wystarcz y zobaczyć f otki rihanny-na pudlu było zdjęcie z jej dzieciństwa, beyonce knowless też, w ogóle ta beyonce to violeletta villas peruk a włosy u Rihanny wyglądają bardzo naturalnie, koleją mistrzynią jest Tyra banks-modelka która się boi iść do łóżka z facetem z obawy że jej peruka się odklei.. wcale nie jesteśmy takie łyse jak nam się wydaje

Gość nnnnnnnnnni
"wiesz to z lustrem to była przenosmia, a wogóle jak sie nie chodzi do fryzjara to sie ma dlugie, ale zaniedbane włosy" A niby dlaczego? Dbam o włosy, mam niewiele rozdwojonych końcówek więc nie wiem czemu miałabym chodzić do fryzjera i je podcinac. Włosy i tak rosną od nasady więc poczekam i końcówki podetnę ewentualnie wtedy kiedy urosną mi do pasa (czyli niedłogo) :P

Gość zapuszczaczka
nie wiem czemu jestescie takie złośliwe, ja chciałam dawać porady, żebyscie miały jeszcze lepsze włoski, a wy takie. Może koniec z tym? wy tez na pewno macie swoje sposoby dbania o włosy i mogłybyscie je przekazac potrzebującym

Gość zapuszczaczka
Do ----> ConstellationLyra Słuchaj, ja nie mam aż tak kiepskich włosów, ale chodzi mi o to żebym mogłla mieć włosy takiej długości jak Avril

Gość te zapuszczalska nie doradzaj
tutaj czegos o czym nie masz w ogóle pojęcia :-o Co to jest Revolid? chyba coś ci sie pojebało :D Nie masz pojęcia o pielęgnacji włosów :-o poczytałaś coś o olejku rycynowym i chcesz doradzać :-o takie rady w dupe sobie wsadź 🖐️

Gość kizia mizia***
ja sie tez dołaczam. zapuszczam włoski, ale nie potrafie zyc z ciemnym blondem który mam i je rozjasniam, nie jakos drastycznie delikatnie, ale i tak to niszczy włosy. moje marzenie to Gisel lub Eva Mendez (nie wiem czy dobrze napisałam)

moje metody na szybszy porost włosów: - amla -sok z pokrzywy -sok z czarnej rzepy - wax - wszelkie olejki (rycyna, kokos, jojoba) - nafta kosmetyczna metod jest tysiące. :)

a i zapomniałam dodać że zapuszczam włosy od października, roznać mi 3 cm na miesiac. Poza tym mam mnóstwo małych włosków :)

Gość kiniaaD
dziewczyny! ja mam liche wlosy...! wkur***ją mnie te dziewczyny co mowia ze maja geste wlosy i chcialyby miec liche! ja bym tyle dala zeby miec gęste!! bozeee

Gość pijaczek pokrzywy
hej!!! na długie i gąste włosy doradzam herbaty zZIELNIKA POLSKIEGO np. POKRZYWA i inne zbiera sie pokrzywe i parzy a gdy wystygnie to na włoski nie próbowałam ale mam zamiar! zapuszczam włosy od trzech lat i mam gąste po pas włosy polecam szampon z pokrzywy z mydlinami lekarskimi po tym szamponiku włosy są puszyste i gładkie a odrzywke z garniera pa patki!!!

Gość eeeemmmm
Ja mam gęste długie zadbane włosy, każdy mi to powtarza, nie wspomnę jak pójdę do fryzjera to uwielbia się nimi bawić.. Ale co z tego? Mam tak grube, że ciężko gumkę mi znaleźć już nie wspomnę o jakiejś długiej spince.. ; / Jest lato i nawet gdy walnę cały lakier,10000 wsuwek nic nie daje i nie trzyma koku : / czasem bym chciała mieć cienkie i 5 na krzyż...

słyszałam że na geste i długie włosy dobre są płukanki do włosów z piwa (3 szklanki piwa i 1 szklanka wody) Eeeemmmm...jeżeli nie chcesz miec aż tak gestych możesz zawsze je wycieniowac zawsze bedziesz ich miała połowe mniej ale byc może później bedziesz źałowała.

Gość ania ania aniaaaa
autorko w internecie jest mnostwo profesjonalnych stron gdzie mozna znalezc porady plus mozna poszukac pewnych produktow w sklepach gdzie zanim cos kupimy mozemy poczytac ulotke plus apteka gdzie jest mnostwo profesjonalnych preparatow do pielegnacji wlosow a farmaceuta moze doradzic plus kolezanki wokol ktore tez doradza poza tym jak ktos ma powazny problem z wlosami to raczej poszuka pomocy u specjalisty nie jakiejs dziewuchy z kafe na pewno sobie kobitki daja rade niepotrzebnie tu taki topic zalozylas za kogo sie uwazasz ? i niby dlaczego ktos ma sie ciebie radzic ? jestes fryzjerka dermatologiem stylistka czy kim ? daruj sobie bo sie bardzo osmieszasz :D bawi mnie to grono "specjalistow" ktorzy pisza na kafe ........ jakis topic a potem - piszcie doradze :D mega zalosne :D

Mnie do zadbania o włosy skłonił artykuł na stronie: http://szampony.edu.pl/2011/07/01/efekt-zdrowych-i-gestych-wlosow/ Postanowiłam. Jurto kupię olejek rycynowy i będę go wcierać w włosy (dodatkowo wykorzystam go na paznokcie ]:->) - co drugi dzień nie będzie za często? Czy mogę go używać codziennie? Najważniejsze jest abym zmobilizowała się do konsekwentnego dbania o siebie. Przez ostatni miesiąc zauważyłam, że włosy zaczęły mi strasznie wypadać.

witam jak chce się mieć piękne włosy należ przede wszystkim sięgnąć do fachowej literatury:) macie tu adres fajnej strony dobrewlosy.com.pl Jest na niej opisane wszystko od podstawowych informacjach o włosach po ich fachową pielęgnację :)

Gość gość
Świetne kosmetyki kupiłam ostatnio w aptece. Wax Angielski Pilomax- Polecam z całego serca.

ja regularnie wcieram we włosy olejek arganowy, raz na 2 tyg nakładam na noc olej kokosowy, uzywam szamponu do regeneraccji i odbudowy oraz nawilzającej odzywki

Gość Julka

Ja mam grube i gęste włosy ale to dzięki waxom.

Bardzo je chwalę.