Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkkiiisssaaabbbllleee

DiagoSense i HandiLab-C...samodzielne testy do wykrywania infekcji pochwy

Polecane posty

Witam... Czy ktoras z Was stosowala owe testy... Chce je zakupic, poniewaz od dosyc dawna borykam sie z infekcjami pochwy i jeszcze zaden lekarz nie zdiagnozowal przyczyny... Niedawno dowiedzialam sie z internetu o HandiLab-C(wykrywa chlamydie trochomatis) i DiagoSense (odroznia zakazenie bakteryjne od grzybiczego czy pasozytniczegfo)... Producenci podaja, ze testy maja 99% skutecznosci... ale czy tak jest naprawde? Moze ktos sie wypowie na ten temat, gdyz nie chce wyrzucac pieniedzy w bloto ( suma obydwu to 100zl)... Pozdrawiam

Gość upupuppuupup
uppppppppppppppppppppp

głupie badania też kosztują kilka dyszek. ja kupiłabym test, w przypadku \"akcesoriów medycznych\" producent nie powinien kłamać na temat skuteczności.

wiem wiem,ze badania tez kosztuja i wyobraz sobie, ze robilam je w dwoch dobrych laboratoriach i nic nie wykryli... na chlamydie z wymazu z kanalu szyjki macicy 40zl biocenoza (drozdze,rzesistek,rzezaczka) 30zlwymaz z pochwy na bakterie z antybiogramem 30zl i nic...poprostu nic...ciekawe,bo mam duzo uplawow i pieczenie w pochwie... ale oni nic nie wykryli... to samo z lekarzami,bylam u kilka i zaden nie wie co jest, nie wiem gdzie i na jakie badania skierowac... wiec stwierdzilam,ze skoro nie labo. to sama porobie te testy... dzieki za odpowiedz,pozdro;*

Gość franiuchna
może masz jakieś podrażnienie, uczulenie, coś w tym stylu (?? stąd pieczenie) a wcale nie muszą to być upławy... może po prostu masz obfitą wydzielinę

Gość kkkiiisssaaabbblllee
niw niw,te uplawy sa geste i biale albo tez zoltawe i brzydko pachnace...napewno to jakies zakazenie ale lekarze nie wiedza...bo laboratoria tak funkcjonuja...albo poprostu robia mi nie te badania co trzeba dlatego tez postanowilam sama dzialac...pozdrawiam...ps. to napewno nie zadne uczulunie ani podraznienie...znam sie i wiem co sie dzieje

Gość Xida
Ja tez sie borykam z czestymi infekcjami z niewiadomych przyczyn.W moim badaniu mikro- nie wyszly grzyby tylko bakterie ,ale pytanie jakie?Zastanawiam sie nad tym testem na chlamydie tylko czy ktoras z Was moze stosowala ten test???