Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gongolinka

jakie badania trzeba zrobić żeby upewnić się czy można zajść w ciążę?

Polecane posty

Gość gongolinka

gdzie mogę takie badania zrobić? w standardowym badaniu u ginekologa to jednak nie możliwe jest określenie czy w przyszłości będę miała problemy z zajściem w ciążę

Gość a dlaczego podejrzewasz
ze może nie bedziesz mogła zajść? Powiem ci tak - żaden lekarz ci raczej takich badań na zaś nie zrobi - ich standardowy tekst to "Panis ie stara rok, jak nie wyjdzie prosze przyjść" wiem bo to przerabiałam i nikt mnie nie słuchał, że chciałbym wiedzieć. Z mojego doświadczenia wynika, ze na początek powinnas sobie zrobic badania hormonalne, usg jajników, a także sprawdzić jak przebiega twój cykl (zakładając że ne bierzesz antykonceptów) - badac sluż, szyjkę i temperaturę przez kilka miesięcy. Ale czasem zadrza się tak, że nawet jeśli wszystko gra - z zajściem są problemy i nikt nie wie dlaczego.

Gość upupupup
tak a jesli po roku nie zajdziesz to lekarz rozpocznie od badan nasienia partnera

Gość powinnas pojsc do lekarza
i zapytac. powinno sie zrobiec przedewszystkim tes na wirusa HIV o czym wiekszosc osob nie wie, napewno morfologie i klika innych badan, wszystko powie Ci lekarz. nie martw sie na zapas, zajscie w ciaze zalezy od wielu czynnikow.

Gość a dlaczego podejrzewasz
nawet bedąc nosicielką (tfu tfu odpókać) wirusa HIV w ciąże zajść MOŻNA niestety...to nie jest badanie płodności.