Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

koktail

kaszak. Z kąd to cholerstwo się bierze !!?

Polecane posty

Gość a co to fiat 126p
??

Najlepiej u kosmetyczki usunąć :) Moja przyjaciółka sama to robiła, ale nie polecam-> została blizna. Przemyła skórę i igłę tonikiem z alko i igłą wyciągneła zawartość kaszaka, zdezynfekowala. Chyba lepiej woda utleniona, bo alkohol powoduje sciecie bialka, co utrudnia gojenie i przyczynia się do powstania blizny. Kaszaki już są w Twojej skórze, widać je przy odpowiednim świetle... nie wiem, skąd się to-to bierze :(

Gość tralalalalala
kaszaki są na głowie, tak? chyba biorą się z wyciskania krost - jakoś tak jest, że tych na głowie lepiej nie wyciskać. ja bym poszła z tym do dermatologa, a nie kosmetyczki - dermatolog robi prosty zabieg pod miejscowym znieczuleniem.

Gość Uhm.......
to jest torbiel łojowa,tworzy sie z przerostu gruczołu łojowego,lekko nakłuć igiełką i wycisnać:)pozdrówka:)

Skłonność do kaszaków jest ponoć dziedziczna.Usuwa je pod znieczuleniem chirurg.Lepiej nie nakłuwaj,nie wyciskaj,bo to nic nie da.Zostanie torebka i dalej będzie rosnąć.Nie czekaj z usunięciem.Idź i usuń.Poza znieczuleniem (igła) nic nie poczujesz.Gdy nie usuniesz,może dojść do stanu zapalnego(bardzo boli).Trzeba będzie przeciąć,ale znieczulenie bardzo słabo,lub nie podziała.Wtedy chirurg nie usunie całego kaszaka(tylko wyczyści),to sie zagoi i zabawa zaczynie się od początku.Nie zwlekaj.Usuwałam już 6 kaszaków,więc wiem co mówię.Powodzenia:)))