Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmęczenie

Ciagłe zmęczenie-co robić?

Polecane posty

Gość pomocyyyy

Gość pomocyyyy

Gość No i oczywiscie
no co pomocy?????no co???

Gość pomocyyyy
doradzić..... Az tak skomplikowane że takie pytania na co pomocy?

Gość Nie wiem czy to pomoże
- informacja o przyczynach i leczeniu chronicznego zmęczenia pochodzi z książki KURACJA ŻYCIA H. Clark: "Zmęczenie, niezależnie od nasilenia, zawsze wiąże się z zaburzeniami w gospodarce cukrem, hn silniejsze zaburzenia, tym gorsze samopoczucie. Trzy narządy odpowiadają za regulację poziomu cukru: nadnercza, wątroba i aparat wyspowy trzustki. W przypadku skrajnego przemęczenia wszystkie one zakażone są pasożytami, a jednocześnie organizm pada ofiarą szalejącego wręcz wirusa EBV, czego nie wykażą żadne testy laboratoryjne. Wirus emituje fale o długości 380 kHz i odnajdziesz go za pomocą generatora częstotliwości i synchrometru. Od zlikwidowania samego wirusa ważniejsze jest pozbycie się większych pasożytów. Gdy to się uda, wirus zniknie sam. Zadaniem wątroby jest dostarczenie cukru z zapasów, kiedy wymaga tego sytuacja. W przypadku obecności przywr dochodzi do zanieczyszczenia wątroby przez toksyny oraz bakterie i wirusy (przywry są ich nosicielami), które następnie przenikają do układu krwionośnego. To zaskakujące, że wątroba w ogóle może w takim stanie funkcjonować. W przypadkach chronicznego zmęczenia najczęściej spotkać można przywry owiec. Nadnercza, których zewnętrzna warstwa nosi nazwę kory, regulują poziom cukru w bardziej złożony sposób, oddziałując przy tym na trzustkę - kolejny narząd mający duży wpływ na poziom energii. W przypadkach przemęczenia zarówno w nadnerczach jak i w trzustce gromadzą się duże ilości toksyn, co w znacznym stopniu upośledza ich funkcjonowanie. Główny ośrodek regulacji gospodarki cukrem mieści się w trzustce, a konkretnie w wysepkach Langerhansa, które zajmują się wydzielaniem insuliny. Zawsze kiedy nagromadzi się tam większa ilość metanolu, zagnieżdżają się w nich przywry. Metanol jest zanieczyszczeniem powszechnie występującym w żywności, a nawet w sztucznych słodzikach, jakże chętnie rekomendowanych jako zdrowy zamiennik cukru dla osób z chorą trzustką. Spotkać go możemy również w wodzie butelkowanej, sokach owocowych, zupach w proszku i zdrowej żywności. Prawdopodobnie dzieje się tak, ponieważ alkohol ten używany jest do mycia urządzeń stosowanych w procesie produkcji. Jedynym napojem bezpiecznym, a to i tak pod warunkiem, że wyjałowimy go przed spożyciem, jest mleko. Do przyrządzania innych użyj receptur zamieszczonych w książce. Pierwszym etapem leczenia zespołu chronicznego zmęczenia jest pozbycie się przywr i innych „gości" zamieszkujących w trzustce, wątrobie, nadnerczach oraz tarczycy. W tym celu należy zastosować zapper, a przez kilka następnych dni spożywać mleko lub maślankę, aby dostarczyć organizmowi kwasu mlekowego, którym odżywią się i wzmocnią „dobre" bakterie. Drugim etapem będzie usunięcie metalu z jamy ustnej, zwłaszcza złota, ponieważ szczególnie chętnie wnika ono do trzustki. Zastosuj wskazówki zamieszczone w rozdziale Proste zmiany w stylu życia. Kilka tygodni po rozpoczęciu zabiegów leczniczych wątroby, nadnerczy i trzus-M możesz odczuć przypływ energii. Pomóż wrócić tym organom do pełni sił i unikaj pożywienia zawierającego pleśń (patrz s. 297). Najpotężniejszym zabiegiem leczniczym jest oczyszczanie wątroby, dzięki któremu wyeliminujesz takie wirusy jak EBV czy cytomegalowirusy. Jednakże należy zachować cierpliwość i kontynuować terapię do momentu wydalenia około 2000 kamieni. Aby pomóc wątrobie (i nadnerczom) dostarczać trzeba witaminę C (co najmniej 3g dziennie), zaś witamina B2 i B6 potrzebna będzie nadnerczom i nerkom. Zażywaj również chrom (wskaźnik tolerancji glukozy) w dawce 400 µg trzy razy na dzień. Wszystkie wymienione tu leki wspomagające zażywać należy przez trzy tygodnie, po czym zmniejszyć dawkę o połowę i w kolejnych dniach stosować naprzemiennie tylko jeden z nich, tak aby ograniczyć możliwości wchłonięcia ewentualnych zanieczyszczeń. Chociaż twoja energia może wrócić do stanu normalnego w przeciągu trzech tygodni, ryzyko nawrotu objawów przemęczenia pozostaje wyższe aniżeli u przeciętnej zdrowej osoby. Jakikolwiek kontakt ze źródłem zarażenia spowoduje ponowne wniknięcie i zagnieżdżenie się pasożytów, a bakterie, solwenty i inne substancje toksyczne podążą znów w stronę osłabionych narządów: trzustki, wątroby i nadnerczy. Powrót do zdrowia może trwać dwa lata, jednak warto chyba poświęcić ten czas, aby znów być pięknym, młodym i twórczym..."

Gość dobra rada kaka
iśc do psychatry po tabletki i zycie będzieznów piękne, a ty będziesz aktywna :)

za psychiatrę podziękuję, nie chce wracac do formy dzięki lekom a później miec problemy z odstawieniem. hmmm jakoś nie chce mi się wierzyc w tego Clarka. Zresztą zepper jest drogi. Nikt inny nie da innych rad, nie podzieli się swoimi doświadczeniami?

ja mam to samo, jestem po prostu śpiąca i nie mogę tego zwalczyć. Jakiś czas temu o wiele lepiej się poczułam gdy zmieniłam dietę, czyli ograniczyłam tłuszcze i słodycze. Jadłam małe porcję z dużą ilością białka oraz trochę ćwiczyłam - wtedy naprawdę już po kilku dniach czułam napływ energii. Teraz wróciłam do swoich niekorzystnych nawyków żywieniowych i czuję się znów ospała, więc może sporą rolę odgrywa tu dieta??

Gość Brak wiary nie oznacza
że Dr Clark ma racje a Body Detox Spa również polecam,no i lape FOTOVITA,a w tabletki to Ty wierzysz????:)masakra

\"brak wiary nie oznacza, że dr Clark ma rację\"? Chyba nie ma racji? Bo jeśli tak jak napisałas to raczej wynikałoby że nie ma racji z Twojej wypowiedzi. W tabletki tak wierzę, bo miałam depresję i pomogły mi z niej wyjść. I z tego co widzę chyba jedna i ta sama osoba poleca te same rzeczy, wolałabym aby inni je potwierdzili, a nie widze zachwytów nad tymi metodami, zresztą już pisałam nie stac mnie na kupno Body Detox Spa, ani zeppera. Szukam rad osób które sobie poradziły z tym co mnie meczy, nie reklam

Gość Lulu_
zdrowa dieta

Spróbuję ją zmodyfikować to na pewno, tylko jak mieć siłę cokolwiek sobie robić porządnego do jedzenia, jak się na nic siły nie ma, nawet aby porządnie zjeść, albo wstać na tyle wcześnie aby zawsze przed wyjściem zjeść:/ Takie błędne koło :/

Gość czemu wszystkie rady
są reklamą jakiś produktów? A może tak jakieś naturalne metody, które nie wymagają kupowania jakiś produktów o wątpliwej skuteczności? Też mam taki problem i bym chętnie skorzystała

Gość góraaa

Gość Oj to niedobrze
Oj to nie rekalmy produktów tylko dobre rady:)a jak powiem że czosnek,to bedzie oznaczało że go reklamuje???hmmmmm

Gość Oj to niedobrze
no cóz widze ,że te reklamy to ludziom jez w głowach zawróciły i przeszkadzaja juz nawet poradom,wszyscy wszedzie widza tylko rekalamy,nawet pomoc juz nikomu nie mozna:(masakra

Gość góraaa
co innego napisać wiesz co mnie pomogło to i to, stosowałam tyle i tyle i na prawdę działa. W tych "dobrych radach" nie ma nawet słowa o tym, że osoba polecająca to stosowała, w jakim czasie i na co pomogło.

Gość cbadefg
Niesamowity przypływ energii jest po diecie oczyszczającej warzywno-owocowej min. 2-tygodnie (ale najlepiej dietę stosować jak na zewnętrz jest ciepło czyli od kwietnia do września, można próbować też teraz) - sprawdziłam na sobie w maju - rewelacja.

Gość góraaa
a mozesz podać szczegóły tej diety?

ja uzywam esencji kwiatowych dr Bacha - z rewelacyjnym skutkiem. Jeszcze pare dni temu caly czas mi sie chcialo spac, bylam taka \'przymulona\'.....a teraz smigam jak mlody zrebaczek :P

Gość góraaa
A jakies konkretne te olejki? W jaki sposób się je stosuje?

wpisz w google esencje kwiatowe dr Bach - powinna wyskoczyc Ci jakas stronke. np..... www.drbach.pl ja biore oliwke i grab, tam jest tez wyjasninoe jak dawkowac itd.

Gość góraaa
własnie czytam dokładnie tę stronę. A jak długo stosowałaś aby zanim zobaczyłas efekty?

Gość cbadefg
Zasady diety warzywno-owocowej wg dr Ewy Dąbrowskiej: "W czasie kuracji oczyszczającej zaleca się spożywać warzywa ubogie w substancje odżywcze, takie jak: • korzeniowe (marchew, burak, seler, rzodkiew, pietruszka, chrzan) • kapustne (kapusta biała, włoska, kalafior) • cebulowe (cebula, czosnek, por) • dyniowate (ogórki, zwłaszcza kiszone, kabaczek, dynia) • psiankowate (pomidory, papryka) • liściaste (sałata, seler naciowy, zioła przyprawowe) • owoce (jabłka, grapefruity, cytryny). Nie należy spożywać wtedy zbóż, orzechów, ziemniaków, strączkowych, chleba, mięsa, mleka, oleju ani słodkich owoców - są zbyt odżywcze i hamują spalanie wewnętrzne. Dodanie ich do diety przestawia odżywianie na tor spalania zewnętrznego, co może spowodować szereg niedoborów pokarmowych wynikających z niewystarczającego dowozu składników pokarmowych w proponowanej diecie warzywno-owocowej. Nie należy pić mocnej herbaty, kawy, alkoholu ani palić papierosów. Warzywa zaleca się spożywać w postaci soków, surówek, warzyw duszonych i zup gotowanych na wodzie bez tłuszczu. Ilość pokarmu jest dowolna. Kolejność jego spożywania - nie. Najpierw (20 minut przed posiłkiem) pijemy świeży sok (roślinne enzymy trawienne w nim zawarte ułatwiają trawienie), potem owoce, surówki i warzywa gotowane lub duszone. Po kilku dniach uczucie głodu znika, co sprzyja ograniczeniu ilości pokarmów. Szczególnie zaleca się spożywać pokarmy zawierające bakterie kwasu mlekowego np. kiszone ogórki, kapustę, sok z kiszonych buraków oraz czosnek i chrzan (zabójczy w stosunku do bakterii gnilnych), co sprzyja rozwojowi prawidłowej flory bakteryjnej w jelicie grubym. Rośliny zielone (pietruszka, sałata, koper, pokrzywa, kapusta) są źródłem m.in. dobrze przyswajalnego wapnia, co zapobiega odwapnieniu organizmu, a także zawierają cenny magnez i żelazo. Zaleca się również picie wysokozmineralizowanej wody (np. Muszynianka). Wolno używać soli z mikroelementami." Tu znajdziesz topik z tą dietą: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3170829&start=1560

Gość pierdoła jestes
Do porzadnego specjalisty od leczenia naturalnego marsz,najpierw oczyszcic organizm z toksyn,porzadnie odkwasic,i zniszczyc pasożyty,pic duzo wody i kłopoty znikna :)

Gość czemu wszystkie rady
są reklamą jakiś produktów? A może tak jakieś naturalne metody, które nie wymagają kupowania jakiś produktów o wątpliwej skuteczności? Też mam taki problem i bym chętnie skorzystała

Gość abece
Czy może ktoś napisać coś więcej o esencjach dr Bacha>? Czy rzeczywiscie sa tak skuteczne?

Gość SAD x 7777
przyczyną cgronicznego zmęczenia pewnie to SAD. Szczegóły na www.vademecum.zdrowia.prv.pl