Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasilla

brak owulacji?

Polecane posty

Gość kasilla

Hej, moze mi ktoś m\\pomoze. byłam dzisiaj na usg, celem sprawdzenia owulacji, którą mam tak około 16-19dc. okazało sie ze sa dwa pęcherzyki 9 i 9,5 mm, ale żaden nie jest dominującąy:( a endo wynosi 3,6. Lekarz stwierdził, ze w tym cyklu owulacji nie będzie:( to mój 13 dc, czy coś sie jeszcze może zmienic? o czym świadczy słabe endo?

Grubość endometrium - u kobiet miesiączkujących powinna wynosić 8-14 mm (niektóre z norm wskazują wartości od 6 mm!), natomiast u kobiet niemiesiączkujących - 5-7 mm. Zbyt mała grubość endometrium stanowi przeszkodę w zagnieżdżeniu się zarodka. Jeśli dojdzie do implantacji, zbyt cienka warstwa śluzówki może stać się przyczyną poronienia. Poradnik - czyli jakie sposoby na małe endo ; 1. Wspomagacze naturalne: ----- orzechy ----- migdały ----- ryby ----- czerwone wino 2. Wspomagacze „bez recepty” ----- Wiesiołek (do owulacji) ----- Magnez ----- B complex ----- Vit E (do owulacji) ----- Omega 3 ----- Acard ----- Hormeel S Ilości wg ulotki Exclamation 3. Leki na receptę ----- stymulacja estrogenami: Estrofem, Estrofem forte, Progynowa 21, Progynowa 21mite, estroplastry ----- stymulacja gonadotropinami: Menogon, Humegon, Puregon ----- witamina D3 = Vigantoletten 1000. ----- Tamoxifen ----- Duphaston ----- Luteina ----- globulki z viagrą – poprawiające ukrwienie http://rozowoniebieskie.vdd.pl/viewtopic.php?t=255&sid=f513147d00c72b6c91ce824da5590f8f

Gość kasilla
kruchaa, bardzo Ci dziekuje :) mam jeszcze pytanie czy w tym cyklu moge miec owulacje, czy faktyczne juz nic z tego:(