Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sfsfsf

pytanie teoretyczne o alkohol a płód

Polecane posty

Gość sfsfsf

Powiedzcie:jeśli zdarzy się kobiecie bardzo upić a jest ona we wczesnej ciąży (o której nie wie) to jakie to ma konsekwencje dla dziecka? Dla ciekawskich:chodzi o mnie, zabezpieczam się ale spóźnia mi się krwawienie (choć czuję że zaraz wystąpi). Tymczasem parę dni temu - nie wiem, ze zmęczenia czy głodu - upiłam się prawie do nieprzytomności niepełnymi trzema lampkami domowego wina (piło się jak sok a znienacka okazało się mocne ;D). I teraz zastanawiam się co by było gdybym była w ciąży.

Gość alkohol niezdrowy jest
Ale nie torturuj się wyrzutami sumienia - mojej przyjaciółce zdarzyło się upić we wczesnej ciąży (nic nie podejrzewała) czystą wódką i dziecko zdrowe jak ta lala - oczywiście jak się dowiedziała o ciąży to kropli do ust nie brała

Gość lekarze już od dawna
alarmują o tym że dziecku może zaszkodzić nawet łyk alkoholu!!!!!We włoszech jest przepis , że palące czy pijące kobiety w ciąży karze się mandatami.Ktoś może powiedzieć , że moja koleżanka piła i nic dziecku sie nie stało,to fakt tak może być, że babka pije regularnie i nic a Ty możesz wypić lampkę wina i zdeformować płód!!!!!Takie są fakty , zapytaj przy okazji lekarza

poza tym to winko domowe, dużo procentów nie ma - nie martw się

Tak najlepiej dziewczynę od razu postraszyć deformacjami - dobre podenerwowanie ewentualnej matki napewno posłuży zdrowiu dziecka - puknijcie się w głowę - nikt nie zaleca pić w ciąży, ale nie zawsze się wie, że jest się w ciąży - takie nerwy to gorzej dziecku posłużą niż te 3 lampeczki domowego sikacza

Gość Klamowka
Dokladnie nie straszcie dziewczyny.Bardzo czesto zdarza sie przeciez ze kobieta jest w ciazy i przez pierwsze tygodnie nic nie wie i pali , pije etc.Zdarzaja sie jakies drastyczne przypadki , ale dziewczyna nie wie czy jest w ciazy a nawet jezeli jest to nie martw sie bo nic sie nie stanie.I ktos wyzej trafnie zauwazyl.Najlepiej jest przestraszyc i potem siedziec i cieszyc sie ze ktos sie boi.Po godznie zapomni a dziewczyna bedzie przezywala horror.Takze nic sie nie martw-nic na pewno zlego sie nie stalo i nie stanie.A jak sie okaze ze jestes w ciazy to z dala od alkoholu i tytoniu i wszelkich uzywek.:)

Gość sfsfsf
No już przeżywam bo gdyby okazało się że jestem w ciąży, cieszyłabym się ale po tym winie nie wiem czy się cieszyć czy martwić i badać... Dobrze że czasem tak się zdarza a mimo to wszystko kończy się dobrze. Ja zamierzam nie pić ani kropli w ciąży, co dla mnie nie będzie problemem ale nie dam głowy że już w ciąży nie jestem a wtedy z winem przesadziłam. Swoją drogą... to chyba nauczka że czas zacząć po prostu starania o dziecko i mieć jasność... Dziewczyny, dziękuję bardzo za pomoc! Jest mi raźniej, odrzucam czarnowidztwo i jakoś bardziej mi się wszystkiego chce. (Na razie okres spóźnia mi się 7 dni ale u mnie to norma, zwykle mam przesunięcia).

Nic się nie martw, tu lepiej nie czytaj, bo zaraz jakaś zaoferuje Ci aborcję z powodu lampki domowego sikacza. Widać, że dbasz o siebie i dziecko będzie miała dobrze z taką mamą. Powodzenia 🖐️

Gość moja kumpela wypiła całe wino
na andrzejki, bo nie wiedziała jeszcze o ciąży, a dziś ma pięknego, zdrowego, mądrego 3,5 latka:) jeśli jest to do pierwszych 3 tygodni, to nic się nie powinno stać no co innego jakbyś truła się na przykład denaturatem jak jej lekarz wtedy powiedział;) bo też strasznie martwiła się tym, ze ywpiła wino będąc w ciąży;)

Gość sfsfsf
dzięki! 🌻🌻🌻 no już zastanawiałam się czy poważnie nie zatrułam ewentualnego dziecka i co robić w tej sytuacji... no to biorę się w garść a jeśli jestem w ciąży, to na pewno się tu pochwalę (kafeteria to pierwsze miejsce gdzie się pojawiam, anonimowo, gdy chce się zwierzyć... :) )

Gość sfsfsf
No ja jeszcze raz się odzywam. Jestem wam wdzięczna za naświetlenie problemu a jednocześnie dzięki swoim obawom na przyszłość będę ostrożniejsza z domowym winem. Chciałam napisać że w ciąży nie jestem - dostałam normalne krwawienie okresowe. Kurde... i mam trochę mieszane uczucia... ;).