Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wolnosc opalonym

Jestem tandetna? Ico z tego!

Polecane posty

Gość wolnosc opalonym

Podobają mi się długie paznokcie, krótkie spódniczki i obcisłe bluzki. Lubię chodzić na solarium. Kocham kosmetyki i makijaż. Wole szpilki niż adidasy. Dobrze mi z sobą. Nie mam problemów typu, czemu faceci lubią wyskubane brwi i tyłki spieczone na solarium? Zapewne w komentarzach będą teksty ze nadaje się tylko do r…. to od razu pisze NIE TYLKO, choć z tej dziedziny życia jestem wyjątkowo zadowolona… w sumie z innych też;)

Gość angieee
no i fajnie. kazdy ma prawo wygladac jak chce. tak samo jak kazdy ma prawo myslec na temat czyjegos wygladu co chce

Gość wolnosc opalonym
lubię też obciągać przepocone pały starszym panom w nowiutkich bawarach :classic_cool:

ładnie wygląda jak laska jest opalona.... ale wybacz, niektóre wyglądają nienaturalnie i brzydko jak za dużo przesiadują na solarze. Nie wiem jak ty. ja tam jeszcze nigdy na solarium nie byłam i się nie wybieram.

Gość fdswer
no i dobrze . Zawsze znajda sie tacy ktorym sie podobaja kobiety z solarium czy makijazem

Gość wolnosc opalonym
Nie mam zamiaru zaczerniać sobie Nicku. Niech się wyżyją wszystkie pasztety, niech piszą w moim imieniu może poczujecie się lepiej. NIE ŻAŁUJ SOBIE JEDYNA TAKA OKAZJA NA FORUM.

Gość wolnosc opalonym
ubliżam sama sobie :o mam rozdwojenie jaźni:classic_cool:

Gość wolnosc opalonym
Jak widzę grubą dziewczynę to nie naśmiewam się z niej ze jest gruba może jest chora a nie łakoma? Jak widzę laskę przesadnie opalaną na solarium to się z niej nie śmieję może jest chora tanoreksja jest chorobą!

pierwsze slysze o TANOREKSJI co to takiego mozesz mi przyblizeyc ten termin:D

le tandetne ubieranie to nie choroba ;P nie no w sumie mi to zwisa kto jak, ciuchy moga mi sie nie podobac, ale osoba moze byc fajna, na studiach w sumie sie tego nauczylam (jednak cos daja^^)

Tanoreksja (z ang. 'to tan' = 'opalać się') – uzależnienie, polegające na ciągłej chęci bycia opalonym. Tanorektycy odczuwają potrzebę częstego przebywania na słońcu lub w solarium. Osoby uzależnione od opalania mają ciągłe uczucie, że są blade czyli - w ich rozumieniu - mało atrakcyjne, podczas, gdy ich skóra może być wyróżniająco opalona. Tanoreksja zaczyna się niewinnie, najczęściej od kilku wizyt w solarium. Niepokój budzą już takie objawy jak potrzeba chodzenia do solarium przynajmniej raz w tygodniu i systematyczne zwiększanie czasu opalania. Tanorektykom nie sposób uświadomić, że są opaleni, gdyż podobnie jak nałogowi palacze twierdzą, że "palą, bo lubią, ale nie są uzależnieni", twierdzą, że robią to dla urody, tudzież poprawienia kondycji zdrowotnej skóry. W Stanach Zjednoczonych stwierdzono, że przyczyną powstania aż 90% wykrywanych nowotworów skóry było nadmierne opalanie się pacjentów. Leczenie uzależnienia polega na konsultacjach z psychologiem i psychoterapeutą, a podczas całej terapii, pacjent powinien być otoczony życzliwie nastawionymi mu ludźmi.

Gość wolnosc opalonym
Tanoreksja (z ang. 'to tan' = 'opalać się') – uzależnienie, polegające na ciągłej chęci bycia opalonym. Tanorektycy odczuwają potrzebę częstego przebywania na słońcu lub w solarium. Osoby uzależnione od opalania mają ciągłe uczucie, że są blade czyli - w ich rozumieniu - mało atrakcyjne, podczas, gdy ich skóra może być wyróżniająco opalona. Tanoreksja zaczyna się niewinnie, najczęściej od kilku wizyt w solarium. Niepokój budzą już takie objawy jak potrzeba chodzenia do solarium przynajmniej raz w tygodniu i systematyczne zwiększanie czasu opalania. Tanorektykom nie sposób uświadomić, że są opaleni, gdyż podobnie jak nałogowi palacze twierdzą, że "palą, bo lubią, ale nie są uzależnieni", twierdzą, że robią to dla urody, tudzież poprawienia kondycji zdrowotnej skóry.

vindict, ano rzeczywiście, istnieje coś takiego: Tanoreksja (z ang. 'to tan' = 'opalać się') – uzależnienie, polegające na ciągłej chęci bycia opalonym. Tanorektycy odczuwają potrzebę częstego przebywania na słońcu lub w solarium. Osoby uzależnione od opalania mają ciągłe uczucie, że są blade czyli - w ich rozumieniu - mało atrakcyjne, podczas, gdy ich skóra może być wyróżniająco opalona./.../ Tanorektykom nie sposób uświadomić, że są opaleni, gdyż podobnie jak nałogowi palacze twierdzą, że "palą, bo lubią, ale nie są uzależnieni", twierdzą, że robią to dla urody, tudzież poprawienia kondycji zdrowotnej skóry. Leczenie uzależnienia polega na konsultacjach z psychologiem i psychoterapeutą, a podczas całej terapii, pacjent powinien być otoczony życzliwie nastawionymi mu ludźmi.

:D otóż to... Zresztą kogo to dziwi, w zalewie seksoholików, zakupoholiczek, uzależnionych od komputera i gier?

Gość wolność opalonym żyj jak sobie
chcesz, opalaj się, maluj, nie noś adidasów. Nikt Ci przecież nic nie narzuca. Nikomu krzywdy nie robisz :) A że ktoś się śmieje? Co Cię to obchodzi?

niech się śmieją olać to ,ja też lubię solkę i wyskubane brwi.mojemu mężowi sie podobam,ogólnie na powodzenie u facetów nie narzekam.

Gość dwdwedwedwd
no i nie masz sie czym chwalic?no i co z tego?ze łazisz na solarke, gowno nas to ochodzi i twoje nudne zycie tez

Gość dwdwedwedwd
wyskubane brwi wygladaja TRAGICNZIE JAK U GWIAZDORA!!i podobaja sie tylko takim samym osiłkowm z solarium pakujacym !!

Gość nie wiem co naisac
zatkało mnie ale Twoja pewnośc siebie powala jest zblizona do DODY nie wiem czy zazdrościc czy nie:(

Gość kocham p. hilton
a powiedz mi prawde autorko...czy dziewczyny które prosto mówiąc nie wyglądają jak Ty są wg Ciebie smieszne? bo np nie starają sie AZ tak bardzo i czy uwazasz sie za lepszą z wyglądu??i czy Twe funfele (które zapewne tez tak wyglądają) myslą podobnie jak Ty? i pamietaj uszanujemy Cie tylko za szczerą odpowiedz

Gość japollok
nic z tego ze jestes tandetna :) kazdy lubi to co lubi i niech kadzy patrzy na swoje dupsko:o

Gość wolnosc opalonym
Ja nie oceniam ludzi. Ch… mnie obchodzi jak ktoś wygląda wkurza mnie jedynie fakt ciągłego wyśmiewania się z ludzi z powodu wyglądu. To ze jestem opalona jest śmieszniejsze niż jak bym nie była, to ze lubię dużą biżuterię jest śmieszne? To, że się maluję znaczy że lubię sex? Gdzie tu logika?

Gość wolnosc opalonym
Lubię ładne dziewczyny nie, dlatego że są ładne, lubię mało atrakcyjne dziewczyny nie, dlatego że są nie ładne i lepiej na ich tle wypadam.

Gość kocham p. hilton
no bo wiesz... te wszystkie tancerki w klubach gogo czy w playboyach albo chociazby na zakretach przynajmniej w wiekszosci tak wyglada wiec ludziom sie to tak zaraz kojarzy ale mnie jakos nie, mam w glowie tylko jedno, odnosze wrazenie ze laskiTwojego kalibru uwazają sie za lepsze bo chodzą na solarium itd... ale jak mi to powiedziały 2 bardzo mądre osoby...lepiej zeby o Tobie zle mówili niz wcale, bo to znaczy ze zwrocilas ich uwage, gdybys byla lekko mówiąc zerem machneli by po 2 zdaniach ręką i ze są Tobą zainteresowani w kazdym znaczeniu tego slowa i ryjów po kolei nie zatkasz...zawsze bedą gadac nawet głupio o osobie która jest warta

Gość jajajajajajaja tez
zgadzam sie z autorka kobieta powinna dbac o siebie i byc pewna swojej seksualnosci a nie byc zakompleksiona pensjonarka jakich duzo na polskich ulicach rowniez popieram ten styl uwielbiam solarium roz tipsy balejaze i wszystko co zwiazane z seksualnoscia ,wiecie dlaczego te wszystkie tancerki i laski z rozkladowek tak wygladaja bo sa atrakcyjne a faceci to wzrokowcy i lubia popatrzec na kroliczki niz na swinie w fartuchach przy domowym zmywaku

Gość czajniczek
zgadzam sie z autorka kobieta powinna dbac o siebie i byc pewna swojej seksualnosci a nie byc zakompleksiona pensjonarka j Rozumiem, ze wedlug ciebie kobietnia niewygladajaca jak tandetna lala jest zakompleksiona pensjonarka?:O no comment

Gość jajajajajajaja tez
tego nie powiedzialam ale kazdy facet woli takie tadetne lale poogladac niz gapic sie jak tlusta maciora rozwiesza pranie

Gość wolnosc opalonym
lubie tez na kazdej dysce obciagnac kilku gosciom z bmw, powiecie blachara, i co z tego? aha, i kocham dode!!

Gość wolnosc opalonym
a jak mialo mnie pol miasta, to jestem puszczalska? nie dbam o to co powiecie, ide poopalac swoj rozjechany tylek w solarce,