Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasieczka

problem z kotkiem

Polecane posty

Gość Kasieczka

moj kocurek ma w domu drapaczke do pazurow ale wogole z niej nie korzysta, tylko drapie kanape i fotele. jak go oduczyc tego?moze kupuje sie jakies specjalne zapachy co odstrasza koty albo cos postawic obok kanapy? bo nie chce zeby mi ją zniszczyl a jest nowa. prosze poradźcie

Gość aaassss
Miałam ten sam problemik z kotkiem:) Wystarczy co jakis czas psikac meskim perfumem na miejsce gdzie kotek drapie, ale musisz to robic na jego oczach zeby wiedzial ze tam psikasz:) POZDRAWIAM

Gość Kasieczka
i to naprawde pomoze? a sok z cytryny pomaga? tak slyszalam ale nie wiem czy to prawda... ja juz naprawde nie wim co robic

sa podobno takie "odstraszacze" w sklepach zoologicznych ja mam w domu kotke ale ona "tylko" drapie w drzwi przesuwane no a drapaczka dla kotow tez wcale jej nie interesuje

Gość doświadczona kociara
kup taśmę klejącą - dwustronną i obklej kanapę w miejscach, gdzie kotek ostrzy sobie pazurki, a aby zachęcić go do korzystania z drapaka, kup kocimiętkę w sprayu i od czasu do czasu pryskaj po drapaku :)

Gość Kasieczka
ale moj na kocia miętke nie reaguje wcale. ale dzieki sprubuje z tymi perfumami i tasma, moze pomoze

Gość aaassss
PERFUM MEZKI DLATEGO ZE JEST ZAZWYCZAJ MOCNIEJSZY I BARDZIEJ ODSTRASZA KOTK:) mozna probowac z wszystkim , na mojego zadzialal tylko meski

Gość doświadczona kociara
zamiast kocimiętki może być herbata ziołowa np. miętowa, każdy kot lubi tarzać sie w tym zapachu :)

Gość aaassss
Jarek---- HEHE;D ZAZNIJ PSIKAC SIE DAMSKIMI;P MOZE CIE POLUBI...

kotka traktuje bardzo dobrze, nawet dzielę się z nim własnym piwem, ale on i tak mnie nie lubi, pewnie przez te perfuma :classic_cool:

1. nalej 2 krople waleriany na drapaczkę kota 2. jak kot drapie tam, gdzie nie powinien, psikaj na niego woda W MOMENCIE drapania 3. odstraszacze ze sklepow maja niska skutecznosc 4. zmien material obicia fotela (niektorych koty nie tkną, inne podrapią na 100%)

Gość a mnie punkt 4 obezwładnił
zmień obicie, w domysle zmieniaj tak długo aż trafisz na takie, którego kot nie polubi :D:D:D:D