Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

I...

jestem hipochondryczką---ktoś ma taki problem?

Polecane posty

wmawiam sobie choroby,jak cos mnie zaboli to myslę o najgorszym,jak z tego wyjść:(

ciągle boję się,że zachoruję na coś poważnego.nie wiem czy sobie wmawiam,może naprawdę jestem na coś chora tylko o tym nie wiem?

Gość polonistka..
Najprostszą metodą jest natychmiast iść z tym do lekarza. Jak ci nic nie wyjdzie w badaniach - uspokoisz się. Ja tak robię.

np.od jakiegos czasu(od świąt)boli mnie żołądek,kłuje mnie czasem z lewej strony,raz z prawej,odbija mi się czuję taki ciężar na żołądku,byłam na ugg bo myślałam że mam kamienie na woreczku ale ugg nic nie wykazało,a mnie boli dalej:(

Gość olaoli
No to idź do lekarza i poproś go o inne badania. Albo żeby się wypowiedział czy coś ci jest czy nie.

Gość olaoli
Może gastroskopia.

chyba pójdę na gastroskopię ale aż paraliżuje mnie myśl o wyniku...całymi dniami chodzę przygnębiona i martwię się:(

Gość Zapper
nie jesteś chora - masz pasożyty.

może i tak...ale jak widzę,czytam ,że chorują coraz młodsi ludzie...po prostu panika mnie ogarnia

kochani jesteście,ja mam 38 lat i dwoje dzieci...tak sobie myślę co by się z nimi stało jakby mnie zabrakło...

boję się śmierci ,cierpienia ...a jak mnie cokolwiek zaboli,to zaraz wpadam w panikę

teraz biorę ortanol na żołądeik i cholamid poza tym nic innego

Gość fkamz
No to coś ci idiotko powiem. Moja matka była taką neurotyczką i hipochondryczką. Zniszczyła mi życie, bo sprzedała ten chory sposób myślenia. Wszystkiego dobrego dla twoich dzieci!

tak,poszłam kiedy zaczął mnie boleć żołądek

pieknie, kulturka ponad wszytsko do autorki - to, co mozesz zrobic, to: przebadac sie na wylot (doslownie), zrobic mozliwe badania, zeby na papierze zobaczyc, ze jestes zdrowa. co do obaw o smierc - jesli te obawy nie utrudniaja ci zycia, mozesz sama z nimi walczyc, jesli jednaj "spedzaja ci sen zpowiek" i pogarszaja twoje codzienne funkcjonowanie, warto skorzystac z pomocy psychologa

i nie straszę chorobami moich dzieci,nie rozmawiam z nimi na temat mojego panikowania

I... - co do żołądka, nie podważam twoich odczuć, ale możliwe jest, że jakieś dolegliwości możesz sobie wmawiać, doprowadzić do psychosomatyzacji i np. będziesz brała leki dla psychicznego efektu leczenia

hellishbloodystorm--dzięki za dobre słowa,coraz mniej tu takich na kafe,a szkoda