Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala teoria

z wpadek jest wiecej dziewczynek

Polecane posty

Gość mala teoria

tak sobie wykombinowalam:D poniewaz plemniki zenskie zyja dluzej, to pary, ktore mysla, ze kochaja sie w okresie nieplodnym, zaliczaja wpadki, ktorych efektem jest dziecko plci zenskiej:P:P:P sprawdzilo sie u 10 moich znajomych:D

Gość olaoli
Ple.....mniki... żeńskie??????????????????????????????

Gość mala teoria
sa plemniki x i y, jesli x polacza sie z komrka jajowa, bedzie dziewczynka, jesli y, to chlopiec:D

Gość mala teoria
to tylko teoria moja i mojej kolezanki, ktora tez to zaobserwowala u innych

Gość zrezygnuj już dziś z tej
Jarek to że masz penisa to o niczym nie świadczy:)

Gość mala teoria
przeciez wiadomo o co chodzi:P

Gość klaps_
mala teoria --- ja tez to zaobserwowalam znam 5 par u ktorych pierwsza ciaza byla wpadka i urodzily sie dziewczynki drugie ciaze pyly juz planowane i sa sami chlopcy :D

Gość coś w tym jest
ja słyszałam że zestresowane kobiety zwykle rodzą dziewczynki, no a wpadka jest napewno sytuacją stresującą :-p Podobno płód żeński jest bardziej wytrzymały

Gość mala teoria
ja z wpadki jestem:P a moj brat juz planowany:D

tak w ogóle to ciekawe co się stało z tym sprytnym plemnikiem, który mnie przemycił mój kod genetyczny...

Gość olaoli
Booooosh ludzie jakie wy brednie walicie. Plemniki żeńskie i męskie. Paradne. Oto poziom umysłowy kafeterii. czy wy nie chodziliście do szkoły?????

coś w tym jest --> to trzeba by się stresować przy samym "wpadaniu", a w to raczej wątpię. Bardziej stresujące jest staranie się, zwłaszcza jak nie udaje się do razu. Co do wytrzymałości to fakt - płody żeńskie są silniejsze, ale to już jakby kwestia samej ciąży a nie zapłodnienia.

Gość olaoli
Przed chwilą na innym topiku laska twierdziła, że antybiotyki działają na wirusy. Ot, i poziom umysłowy społeczeństwa.

Gość coś w tym jest
chodzi o to, że sporo zapłodnień ulega naturalnemu poronieniu, właśnie jeśli kobieta jest zestresowana, chora czy w innych nie sprzyjających warunkach.

Jeśli mówimy o naturalnym, czyli tym wczesnym poronieniu, to nie trzeba być chorą czy zestresowaną - w grę wchodzi najczęściej puste jajo płodowe lub połączenie kiepskiego materiału genetycznego. Oczywiście stres owszem też i faktycznie - czytałam gdzieś że częściej poronieniu ulegają płody męskie.

Gość klaps_
olaoli----- najpierw zapoznaj sie z tematem a pozniej wyzywaj ludzi "płeć dziecka zależy od rodzaju plemnika, który wniknie do komórki jajowej. Wszystkie komórki jajowe zawierają chromosom X, plemniki zaś albo chromosom X albo Y. Połączenie chromosomów X i Y to chłopiec, zaś dwa chromosomy X (XX) to dziewczynka. Męskie i żeńskie plemniki są wytwarzane w takiej samej ilości i różnią się między sobą m.in. ilością DNA. "

Gość klaps_
olaoli --- to chyba ciebie ominely jakie lekcje biologii

Gość klaps_
jakies*

Gość owszem czemu nie
u mnie z wpadki dziewczynka a z planowanej również dziewczynka

Gość artemka
Płeć dziecka zostaje zdeterminowana w chwili zapłodnienia i zależy od tego, jaki rodzaj plemnika wniknie do komórki jajowej. Jeśli z komórką jajową połączy się plemnik zawierający chromosom Y to będzie chłopiec, a jeśli chromosom X to będzie dziewczynka. Istnieje kilka metod pozwalających zwiększyć szansę na poczęcie dziecka o wymarzonej płci. Jedna z nich opiera się na cyklu owulacyjnym. W tej metodzie bardzo istotne jest wyznaczenia dni płodnych, dlatego jest to metoda dla kobiet o bardzo regularnych cyklach. Badania wykazały, że plemniki żeńskie są wolniejsze, ale dłużej żyjące, natomiast plemniki męskie są szybsze, bardziej ruchliwe, ale krócej żyją. Chcąc począć dziewczynkę powinno się współżyć na 2-3 dni przed owulacją. Wówczas komórka jajowa zostaje zapłodniona przez żyjące dłużej i wytrzymalsze plemniki żeńskie. Starając się o syna powinno się współżyć zaraz po owulacji. Istnieje wtedy największe prawdopodobieństwo, że do komórki jajowej pierwsze dotrą szybkie plemniki męskie. Podobno metoda ta sprawdza się aż w 90% w przypadku chłopców, a w 60% w przypadku dziewczynek.

Gość artemka
czyli po prostu zeby byla dziewczynka nie trzeba wspolzyc dokladnie w dniu owulacji mozna 3 dni przed :) -= to tak w skrocie olaoli: oj, 1 z biologii, plemniki meskie i zenskie istnieja, choc oba sa komorkami rozrodczymi meskimi. Ake to wlasnie plemniki determinuja plec.