Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ILONA 18

Jak przestawic miesieczne dziecko by spolo w nocy a nie w dzien??

Polecane posty

Gość ILONA 18

Wtam drogie mamy....Moj problem wlasnie wyglada w ten sposob jak napisalam w temacie...Moj miesieczny synek chyba wybiera noce na bawienie sie,poniewaz poje i nie idzie lulu tylko bedzie sie bawic tak ze 3 godzinki i nie spi,a na dodatek nierraz tak marudzi ze musze go nosic by sie uspokoil bo jak go poloze to placze albo wymusza placz..I tylko 2 razy przespal mi 1 karmienie w nocy spal 5 godzin a teraz albo sie budzi co 3godz. albo wlasnie sie bawi...A daje mu na zadanie butelke!

przede wszystkim niech w nocy zawsze bedzie ciemno (gdy musisz cos przy malym zrobic powinno wystarczyc swiatlo dochodzace z drugiego pokoju) ,cicho-nie staraj sie go zabawiac,badz nudna,zrob co trzeba i odstawiaj do lozeczka lub lez nieruchomo jesli spicie razem. natomiast w dzien nawet gdy dziecko spi niech bedzie zwyczajny halas,swiatlo i kolory. u mnie to zadzialalo i gdy corka miala 3 miesiace spala uz w nocy od 24 do 5 rano w swoim lozeczku. jednak kazde dziecko jest inne i moze u Was potrwa to dluzej lub krocej.

Agais, a moze mnie tez poradzisz? Moja cora ma juz 3 miechy, zasypia o 20, ale budzi sie co 4,5 godziny na jedzenie. I nic jej nie uspokoi oprocz butelki. Wiec spi: 20-24.30 1-5 i po 5 tez pospi czesto ze 2-3 godziny. Chcialabym ja nauczyc spac choc raz 6-7 godzin w tym przedziale czasowym :O

o 20 to wczesnie. po prostu nie traktuj tego jako wieczorne kladzenie spac jeszcze,ale jako ostatnia drzemke. nie czekaj az sie obudzi po 24 tylko sama ja przebudz,sprobuj np. o 22. mozesz tez sprobowac inaczej: dawaj jej jesc o tej 24.30,ale o 5 rano daj jej poplakac np. pol godzinki (chyba,ze histeryzuje,ale jesli tylko jeczy to przytrzymaj jak najdluzej) przez jakis czas moja corka tez sie budzila o 5 i postanowilam to wydluzyc w ten sposob. ja bardzo dlugo kladlam ja spac o 23-24,bo wolalam rano dluzej spac.

Gość ILONA 18
TYLE WAS NAPISALO I NIEWIEM JAK ZROBIC WKONCU...ALE MOJ NAWET JAK ZASNIE O 24 TO OBUDZI SIE ZA 3GODZ CHOC PRZED NOCNYM SPANIEM NIE BEDZIE SPAL ZE 2 3 GODZ.

Gość ILONA 18
LUCYJKA AILE JA TAK BUDZILAS CO 2 GODZ CZY NADAL JA BUDZISZ

Gość Martyna córcia Adrianna
Ja mam ten sam problem moja dwumiesieczna córeczka nie chce mi spać w nocy do drugiego miesiacabył spokój kładłam ją o 20 spać i budziła sie do picia o 5 i 8 a od paru dni sie przestawiła, jak kłade ją o 20 to już o 22 jest wyspana i do godziny 1 mi piszczy i nie chce spać chociaż ja tule ziuziam na rekach mi spi ale jak chce ja połozyć do łóżeczka to sie budzi i na nowo to samo a ja już sie cieszyłam ze noce przesypiam a od paru dni meczarnia. jak ja przestawić na nowo w tamten rytm ???

Mam podobny problem moja połtoramiesieczna córeczka spi w dzien do poludnia drzemki po godz, ok 13,14 zasypia na 4 godz do 17 18 je potem jest kompana tak kolo 19stej 20stej dostaje jesc i szykowana powoli do nocnego snu ale niestety do godz 1 ,2 w nocy nie spi jest niby zmeczona zasypia przy cycu klade ja do luzeczka to sie budzi czasami polezy sama w lozeczku czasami pomarudzi ale czesto trzeba ja nosic na ramieniu i wtedy jest spokojna(choc nie zawsze)kolek raczej nie ma bo brzuszek miekki poprostu chyba tak ma ze w tych godz nie spi mimo ze jest zmeczona.ja juz padam ze zmeczenia i przez to denerwuje sie bardzo ona to chyba wyczuwa i to jej nie pomaga jest jeszcze bardziej rozdrazniona.jak juz zasnie o 1 2 w nocy to spi do 6 ,7 zje sobie i znowu zasypia na 3 4 godz,potem do 13 14 polezy w luzeczku pousmiecha sie na kolanach u mamy(bo ciagle jestem sama w domu maz pracuje po 12h)i znowu spi pare godz.jest tak od paru dni nie wiem czy to te upaly tak na nia tez dzialaja czy to poprostu trzeba przeczekac bo taki okres akurat ma?Czy macie jakies sposoby zebym ja miala w ten czas wiecej cierpliwosci moze jakas herbatka ziolowa ktora mozna pic podczas karmienia piersia melisa czy cos?

Gość gość
daj mu czas . tak jeszcze z miesiąc. male dzieci tak maja często. moje tez tak miały .później się wszystko unormowalo.

Gość gość
Matki idiotki nic dodać. Miesięczne dziecko chcesz przestawiać?

Gość gość
Dziewczyny czego Wy oczekujecie? To niemowlęta, nie można ich tresowac! Rejestrować jak video! Moja mała ma 9 miesięcy i nadal mnie budzi około północy i nad ranem taki ma rytm, kiedyś wyrośnie, z dnia na dzień widać jak jest coraz starsza i coraz rzadziej budzi. A Wy miesięczne, dwu, trzymiesieczne dzieci juz zmuszacie do spania jak roczniaki. Jak się ma niemowlę to się trzeba liczyć z nieprzespanymi nocami, nie jedna czy dwoma, ale rokiem czy półtora takiej zabawy. To jest normalne. Zawsze to było normalne ze dziecko rosło we własnym rytmie. Jeszcze się wyspicie w życiu.

Gość gość
moja miesięczna córka tez ma problem ze spaniem w nocy w dzień śpi nawet dobrze ale strasznie się kręci ale najgorsze są te noce kąpiemy się o 19 potem jemy i mała idzie spać potem się budzi na następne jedzenie gdzieś między 22 a 23 znów je i potem chce ja położyć spać ale się nie daje huśtam ja na wszystkie możliwe sposoby w kocu bez koca przysypia się jej a wtedy odkładam ja do łóżeczka i wtedy się budzi od razu albo dopiero po 20 min i w tym czasie pojada i tak to trwa do 1 w nocy lub 2 a potem zasypia tylko ze ja już ją nie odkładam do łóżeczka tylko śpi ze mną już w łóżku i wtedy śpi do 5 rano a potem jedzenie noi zasypia dopiero przed siódmą proszę o jakąś rade nie wiem co robić doradźcie coś może być tak że myśli ze jest dzień ze nie rozpoznaje dnia od nocy czy przestawi się jej to czy tak już zostanie aż nie podrośnie do pewnego wieku nie wiem co robić

Gość gość
Ja mialam podobny problem z tym ze moja coreczka miala tak w pierwszym miesiacu ze do 2 spac nie chciala za to w dzien spala, teraz ma 1,5 miesiac i przestawila sie ze troche nie spi z wieczora w godzinach 17-20 po kapieli i jedzeniu zasypia spi do godziny okolo 2 no i jak sie o tej godzinie obudzi to nie spi do godziny 4-5. Oczywiscie przysypia na rekach ale jak tylko Ja odkladam do lozeczka to mometalnie sie budzi i placze

Gość gość
A jak się obudzi w nocy, to co z nią robisz? Czy zapalasz światło w pokoju? Musi być całkiem ciemno, żeby wiedziała, że nadal jest noc. Nawet jak zmieniasz pieluszkę, to nie świeć. Kup sobie maleńką lampkę LEDową. To normalne, że niemowlę budzi się na jedzenie nawet kilka razy w nocy, ale powinno szybko usypiać i spać dalej. A nie możesz jej położyć w Twoim łóżku? Może wtedy obie byście się wyspały.

Gość gość
wieczorem wlewaj mu browara do bidonu.

Gość ILONA 18
boję się zmieniać mu pieluszkę w półmroku. obawiam się że wsadzę rękę w kupe :(

Gość gość
Hej mamusie !!!!! Ja mam trochę inny problem ... Mój synek ma 5 miesięcy. W dzień śpi, w nocy w ogóle... Próbowałam go budzić i nie dawać mu spać w dzień to jest ryk, nerwy, łzy i stres ... Więc to nic nie daje.. Już nie mam pomyslow na przestawienie jego, by w nocy dal mi spac, a w dzień nie. Wlasnie do tej pory nie spi. Mecze się od 23 do teraz, a jest 3*40. Pomocy !!!

Gość gość
mój post jest zaraz nad twoim :) musi być sztywny plan dnia - to podstawa. 5 miesięczne dziecko jest już na tyle duże, że może być ci ciężko, takie dziecko już nie śpi 20 godzin na dobę. Nie pozwalaj mu spać od 16-17.00, zabawiaj go jakoś, noś na rękach, pokazuj zabawki. O 23.00 na pewno chętnie pójdzie spać. Stopniowo skracaj mu czas spania rano (jeśli się budzi o 10.00 to budź go o 9.00) ale ważne, żebyś robiła to stopniowo. Jak nagle nie pozwolisz mu spać przez cały dzień to i on i tak padnie ze zmęczenia.

Gość gość
No wlasnie musze sprubowac z tym swiatlem w nocy ponieważ do tej pory u mnie w nocy caly czas byla wlaczona lampka aby Ja obserwowac dopuki nie usne. Moze wlasnie swiato jest zbyt intensywne. Jak sie budzi to nosze Ja na rekach i lulam ale tak jak pisalam gdy tylko Ja odkladam to odrazu sie budzi. Teraz wlasnie zaczelam Ja brac do siebie glaszcze Ja po nosku bo ktos mi powiedzial ze to dzieci uspokaja i usypiamy razem

Gość gość
ILONA 18 2016.01.08 boję się zmieniać mu pieluszkę w półmroku. obawiam się że wsadzę rękę w kupe smutas.gif xxx Nooo... bo ta kupa to Ci skórę wypali i palce Ci odpadną. Szczerze to mój ma już 4,5 miesiąca i zawsze go w nocy przewijam w półmroku, i nigdy jeszcze ręki w kupę nie włożyłam. Za to zdarzyło mi się w biały dzień zostać osraną rzadką kupą tak, że nie wiedziałam, czy zasłaniać ubranie, twarz czy kubek z herbatą ;)

Gość gość
Hej bardzo proszę o pomoc a sprawa wygląda tak mój synek ma 3miesiące.i je co 3godziny a lekarz mi powiedział ze dawać.więcej i żeby jadł co 4godziny ale jest ciężko płacz niesamowity jak sobie z tym poradzić?